Která přikrývka je nejteplejší?

Dnešní doba rozhodně není jednoduchá a pro celou řadu rodin je značně finančně náročná. Ceny za energie přitom dál rostou. Doporučení vlády, že je třeba šetřit na topení, je sice pochopitelné, na druhou stranu lidé chtějí být doma v teple. Jednu z možných variant, jak celou záležitost uspokojivě vyřešit, představuje výběr teplé přikrývky. Tento článek se proto zaměří na kritéria výběru vhodné přikrývky, která by měla být vhodná i pro alergiky.

Obsah článku

Výplň z dutého vlákna je pro roztoče ideálním útočištěm

Mnoho alergiků často o své alergii ani neví! Na chronickou rýmu nebo ustavičné pokašlávání si již zvykli, aniž by věděli, že by se nemuselo jednat o nutnou součást jejich života. Jednoduchým řešením problému se může stát výběr vhodné protiroztočové přikrývky pro alergiky. Zde je potřeba nenechat se nachytat. Výplň z dutého vláka, která bývá alergikům někdy doporučována, totiž svůj účel neplní, naopak je pro ně často lepším rejdištěm než peří. Mají zde totiž dostatečný prostor pro schovávání. 

Nanovlákenná membrána nedá roztočům žádnou šanci

Alergik, který chce ulehčit svému trápení, by se měl při výběru vhodné přikrývky v první řadě orientovat na materiál, z něhož je vyrobena. Výzkumy ukazují, že nejlepších výsledků v boji s roztoči dosahuje nanovlákenná membrána. Přikrývky s touto membránou jsou totiž schopné zabránit jakémukoli ataku roztočů, kteří by se chtěli dostat do její výplně. Ačkoli roztoč nemá šanci, molekuly vzduchu mohou proudit skrz přikrývku volně, takže je prodyšná a velmi příjemně se pod ní spí.

Přikrývky nanoSPACE® mají celou řadu předností

Odolnost proti zběsilým útokům roztočů rozhodně není jedinou výhodou přikrývek zhotovených z nanovláken. Hospodyně si pochvalují, že je stačí prát na pouhých 40 stupňů, a to 1-2x za rok, aniž by pozbyly něco ze své účinnosti. Kupce pak může hřát kromě přikrývky i myšlenka, že svojí koupí podpořili českého výrobce. Použitý materiál nanoSPACE je certifikovaný STANDARD 100 by OEKO-TEX®.

Různé druhy přikrývek nanoSPACE®

Přikrývek existuje hned několik druhů, přičemž je na místě důkladně zvážit, která z nich bude pro budoucího majitele nejlepším řešením.

Zimní antialergická přikrývka nanoSPACE®

V zimních měsících je jistě vysoce aktuální přikrývka s co nejvyšší výhřevností, kterou je zimní antialergická přikrývka nanoSPACE®. Výrobce ji doporučuje do ložnice, kde je teplota mezi 18-20 ºC, což je v současné době běžná teplota ve většině domácností. Pokud je majitel zvyklý spát v teplotě nižší než 18 ºC nebo patří do kategorie věčných zmrzlíků, měla by být jednoznačně jeho volbou Thermo přikrývka.

Letní antialergická přikrývka nanoSPACE®

V zimních měsících se naštěstí v našich zeměpisných šířkách může člověk alespoň těšit tím, že zima nebude vládnout pořád a jednou se vrátí léto. Současně se je však třeba zamyslet nad tím, jaká přikrývka bude vyhovující v této době, protože i v letních měsících se chce jistě každý co nejlépe vyspat a odpočinout si. Řešení představuje letní antialergická přikrývka nanoSPACE®, která je doporučována do ložnic, v nichž panuje teplota nad 23 ºC. Je pochopitelné, že podobně jako jiné druhy přikrývek je možné i tuto pořídit v různých rozměrech. Nejčastěji se jedná o klasiku pro jednoho 140 x 200 cm. Pokud člověk narostl do větší výšky a má obavy, aby mu pod přikrývkou nekoukaly nohy, může si pořídit letní antialergickou přikrývku nanoSPACE® o rozměrech 140 x 220 cm. Pokud se rádi se svým protějškem pod přikrývkou tulíte, pak jistě zvolíte širší variantu 220 x 200 cm.

Celoroční antialergická přikrývka nanoSPACE®

Hledáte přikrývku, kterou by si bylo možné užívat bez ohledu na to, jaké zrovna panuje roční období? V takovém případě je ideální volbou celoroční antialergická přikrývka nanoSPACE®, jež je vybavena stejnou nanovlákennou membránou a totožnými vlastnostmi, jako má letní a zimní varianta přikrývky. Jediný rozdíl spočívá v tloušťce, která se pohybuje mezi. Doporučit je celoroční antialergickou přikrývku nanoSPACE® vhodné hlavně do ložnic, kde se teplota pohybuje mezi 21-22 ºC. 

Duo přikrývka pro alergiky 2v1 nanoSPACE®

Velmi originální řešení pak představuje Duo přikrývka pro alergiky 2v1 nanoSPACE®. Také ta je vhodná pro všechna roční období, když obsahuje letní i celoroční přikrývku, které jsou vzájemně spojené pomocí zipu. V okamžiku, kdy spojení zůstane zachováno, se jedná o zimní protiroztočovou přikrývku. Rozpojením vznikne v mžiku ideální deka pro léto nebo univerzální deka využitelná v průběhu celého roku. Je známo, že na tuto přikrývku nedají dopustit také nečekané návštěvy. Přikrývka pokryje teplotní rozmezí v místnosti mezi 18-23 º.

Dětská antialergická přikrývka nanoSPACE®

Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší, a proto by neměl otálet s pořízením dětské antialergické přikrývky nanoSPACE®. Ta zaručí dítěti pohodlný odpočinek a ochrání ho před roztoči stejně, jako to dělají různé varianty přikrývek pro dospělé. Dětská protiroztočová přikrývka je zájemcům k dispozici o rozměrech 90 x 135 cm v letní i celoroční verzi.


Přečtěte si také

Od Milena Snopovská

Studuji marketing, baví mě psát, vařit, cestovat a sportovat na rekreační úrovni (cyklistika, běžky, běhání, plavání a spoustu dalších). Nejraději mám chvíle strávené se svým bíglem Francisem.