Tipy na výlety s dětmi

Nejen o letní prázdniny se každý rodič trápí s tím, kam na výlet s dětmi. Míst je opravdu mnoho, ale hledání je mnohdy velký oříšek. Bude se tam dítě opravdu bavit? Stojí to za to? My vám přinášíme pár tipů na výlety, které jsou pro děti jako dělané. V článku najdete nápady na výlety venku i uvnitř a přesvědčíme vás, že i návštěva památek může být pro děti velkou zábavou. Tak pojďme na to!

Obsah článku

Venkovní aktivity

Ať už je léto nebo zima, v naší republice najdeme velké množství venkovních aktivit, u kterých se vaše dítka pořádně pobaví a unaví. A šťastné, unavené a zabavené dítě = spokojený rodič. 

Sport areál Klíny

Ve sport areálu Klíny si najde to své snad opravdu každý. V létě si můžete užít bobovou dráhu, lanový park, zipline, bikepark i enduro traily. V zimě zase sjezdovky či běžecké trasy. Pokud Vaše dítko neumí lyžovat či jezdit na snowboardu, jistě ho to zkušení instruktoři ve škole naučí. A pokud vám některé vybavení chybí, můžete využít jejich půjčovny. Nekonečno zážitků na jednom místě.

Stezka korunami stromů Krkonoše

Chcete poznat Krkonoše od kořenů stromů až po jejich koruny? Stezka korunami stromů je to správné místo! Najdete zde podzemní interaktivní expozici, která všem zvídavým duším ukáže, jak vypadá život v kořenoví stromu. Poté se po stezce postupně můžete dostat až nad samotné koruny stromů, díky čemuž se před vámi otevře dechberoucí výhled. Po cestě narazíte také na několik zábavných atrakcí a edukativních zákoutí. Na největší odvážlivce čeká na samotném vrcholu 80 metrů dlouhý tobogán, který vám zkrátí cestu zpět. Ti nejmenší se mohou od jara do podzimu těšit na Emilův lesní svět. Tematické hřiště plné zábavy, ve kterém najdete také minizoo. Zkrátka den plný zábavy pro všechny.

Zdroj: treetop-walks.com/krkonose/

Důležité informace pro rodiče

KočárekANO
PesNE (u vstupu jsou kotce, které lze využít zdarma)
VstupnéDěti do 3 let – zadarmo
Děti 3-14 let – 270 Kč
Senior, ZTP – 250 Kč
Dospělí – 350 Kč
* možnost rodinného vstupného
Parkování100 Kč/den
Tobogán1 jízda 50 Kč (Jízda možná od 120 cm výšky)

TARZANIE – horský lanový park ráztoka

Je libo trocha adrenalinu? Hurá do Tarzanie! Ta se nachází v krásných Beskydech a představuje největší horský lanový park u nás. Trasy v lanovém parku jsou odstupňované do 5 obtížností a tu nejjednodušší si mohou vyzkoušet děti, které měří alespoň 100 cm. Máte i menší děti a bojíte se, že se budou nudit? Žádný strach! V areálu najdete také jak klasické trampolíny, tak speciální bungee trampolíny. No a ti největší si kromě lanového parku mohou vyzkoušet také POWERFAN (skok z 13 metrů). Zážitek bude zaručený!

Zdroj: tarzanie.cz

Důležité informace pro rodiče

KočárekANO
PesANO
Vstupné lanový parkLiší se podle obtížnosti trasy (možnost rodinného vstupného)
Vstupné trampolíny5 minut/osoba – 30 Kč 
10 minut/osoba – 50 Kč
Vstupné bungee trampolíny5 minut/osoba – 50 Kč
10 minut/osoba – 80 Kč
Vstupné POWERFANJeden skok – 150 Kč
Každý další – 50 Kč
Parkování100 Kč/den

Vnitřní aktivity

Venku je nevlídno a vy byste chtěli někam s dětmi vyrazit? Máme pro vás tip na pár vnitřních aktivit napříč Českou republikou.

Techmania Plzeň

Jak zabavit dětskou zvídavou mysl? No přece v Techmanii! Najdeme v ní celou řadu různých expozic, takže zabaví opravdu každý. Expozice pro nejmenší je vhodná pro děti od 3 let. Cílem techmanie je pomocí interaktivních expozic děti nejen zabavit a zaujmout, ale také rozvíjet jejich pozitivní vztah k vědě. 

Důležité informace pro rodiče

Vstupné280 Kč/osoba
dítě do 3 let zdarma
*možnost rodinného vstupného
Parkování60 Kč/den

Jump Academy Olomouc

Koho by nebavilo si pořádně zaskákat? Jump Academy je ideální místo, kde vaše dítka mohou upustit páru. Nemají žádné věkové ani výškové omezení, takže jde o zábavu opravdu pro celou rodinu. Najdete zde například různé druhy trampolín, molitanové jámy, vzduchový polštář, parkour zónu ale i třeba 9D kino. 

Důležité informace pro rodiče

VstupnéLiší se dle času
ParkováníZdarma

NaFilM- Národní filmové muzeum 

Koukáte rádi na filmy a pohádky? A přemýšleli jste někdy jak se takový film dělá? Tím vás provede interaktivní filmové muzeum v Praze. Je vhodné spíše pro děti od školního věku, které si návštěvu jistě velmi užijí. Díky zábavným aktivitám společně proniknete do toho, jak se film tvoří ale také do jeho historie.

Důležité informace pro rodiče

Vstupnédospělí – 190 Kč
děti, studenti, senioři – 140 Kč
*možnost rodinného vstupného
Parkovánírůzná parkoviště v Praze

Památky

Chodíte rádi po památkách? Připravili jsme si pro vás pár tipů na ty, kde myslí i na vaše děti. 

Hrad Bezděz

Co takhle si zahrát na lovce pokladů? Na Bezdězu je schován poklad kralevice Václava a vaše děti ho mají za úkol najít. Stačí u pokladny zakoupit hrací kartu s mapou k pokladu a začít s výpravou. Na mapě jsou označené komnaty, ve kterých jsou ukryté truhly s děrovačkami. Pokud objevíte všech 8, čeká na vás odměna. V průběhu celé sezony se můžete těšit také na pravidelná šermířská představení.

Zdroj: kudyznudy.cz

Důležité informace pro rodiče

KočárekNE
PesANO (kromě kaple)
Vstupné bez průvodcedospělí – 160 Kč
18-24, senioři, ZTP – 130 Kč
děti 6-17 – 50 Kč
děti do 5 let – zdarma
Mapa k pokladu20 Kč
Parkování (parkoviště 1km od hradu)100 Kč/den

Zámek Náchod

Na zámku Náchod si pro děti představili speciální dětské prohlídky, na kterých vás bude provázet dvorní dáma, komorná nebo komorník. V rámci interaktivní prohlídky se postupně dozvíte, jak to na zámku fungovalo za Petra Birona. Děti společně s průvodci plní drobné úkoly inspirované tím, s čím se služebnictvo na dvoře vévodském potýkalo. Na prohlídku se raději rezervujte předem.

Zdroj: zamek-nachod.cz

Důležité informace pro rodiče

KočárekANO (na některá nádvoří vedou schody)
PesANO (zámecký park, nádvoří)
Vstupné zábavná prohlídka80 Kč
Parkováníplacené 100 metrů od zámeckého areálu

Vodní zámek Blatná

Blatná je charakteristická především svým krásným anglickým parkem, ve kterém můžete potkat daňky, pávy či alpaky. Chcete se blíže seznámit s alpakou? Rezervujte si předem procházku s ní! Zámek nabízí také speciálně vytvořenou dětskou prohlídku, která je vhodná pro děti od 3 let. Prohlídku si raději předem rezervujte. A to není vše! Na zámku se také pořádá celá řada akcí a určitě tam najdete i nějakou určenou přímo pro děti.

Důležité informace pro rodiče

KočárekANO (při vstupu do parku se musí nahlásit)
PesANO
Vstupné dětská prohlídkaDěti do 2 let – zdarma
ostatní – 140 Kč
*možnost rodinného vstupného
Vstupné parkDěti do 6 let, ZTP – zdarma
Ostatní – 50 Kč
Parkovánízdarma

Přečtěte si také

Od Tereza Líšková

Studentka psychologie a speciální pedagogiky, která svůj volný čas tráví u knížek, dobrého jídla a seriálů. Pokud ji nenajdete doma, nejspíše se toulá přírodou.