Jak vybrat posilovnu pro ženy a jaké jsou její výhody?

Patří mezi vaše novoroční předsevzetí budování formy do plavek, ale nelíbí se vám představa klasické posilovny? Seznamte se s posilovnou ženy. Co to je, kde ji hledat a jaké výhody či nevýhody přináší? Čtěte dál, vše se dozvíte.

Hledáte posilovnu pro ženy ve vašem městě?

Častá hledání: Praha, Brno, Ostrava, Opava, Zlín

Místo bez testosteronu

Mnoho žen od posiloven odrazují zvídavé mužské pohledy a obavy z posměšků kvůli nesprávnému cvičení a nedokonale vypadající postavě, strach z neznámého prostředí nebo třeba nepříjemné hekání nabušených kulturistů. V dámské posilovně jdou tyto věci stranou. 

Je to místo, kde se ženy cítí komfortně, mají k dispozici vše, co pro cvičení potřebují a na žádného mužského sportovce nenarazí.

V dámské posilovně nezáleží na věku ani aktuální formě. Každá žena si tam najde to, co jí nejvíce vyhovuje. Ať už se chopí činek a zacvičí si sama, navštíví některou ze skupinových lekcí, nebo o pomoc požádá zkušené trenérky. Ženská posilovna je připravena na každý druh tréninku. 

Podle čeho vybírat?

Vybrat tu nejlepší posilovnu je mnohdy oříšek. Vždy ale záleží na tom, abyste se v ní cítila příjemně a splňovala podmínky pro váš trénink. Pomoci mohou např. recenze, ať už na internetu nebo přímo na stránkách konkrétní posilovny.

Zaměřit byste se měla ale především na služby, které dané fitness centrum přináší. Skvělou volbou jsou posilovny s lekcemi posilování pro ženy a různé programy. Velkou výhodou mohou být akce v podobě 1. vstupu zdarma nebo rovnou celého týdne na zkoušku.    

Při návštěvě si určitě všímejte i čistoty v prostorách fitka, šaten a sprch a celkového stavu posilovny. Pozorovat můžete také přístup trenérů ke svým klientům. Mějte oči na stopkách, možná se mezi nimi najde ten pravý pro vás, který vám pomůže k vysněné postavě.

Interiér dámského fitka Contours na Florenci

Proč chodit do ženské posilovny?

Nápad ženských posiloven se těší velké oblibě, a díky tomu roste jejich kvalita a možnosti, které přinášejí. Kromě potřebného vybavení uzpůsobeného ženskému tréninku, jako činky, odporové gumy nebo stroje pro zpevnění postavy, jsou pro něžné pohlaví připravené také skupinové lekce k dosažení jakéhokoliv fitness cíle. Zavítat můžete na poklidnou lekci jógy a pilates, nebo si své síly dojděte poměřit na silový či kruhový trénink.

TIP: Posilovna pro ženy Contours pořádá skupinové lekce formou kruhového tréninku pod dohledem trenérky. Díky tomu máte jistotu, že cvičíte správnou technikou, a výsledky se tak dostaví rychleji.

Dámská fitness centra vám pomohou zatočit s přebytečnými kily, se zpevněním postavy a v neposlední řadě také s budováním síly. Najdete tam ale i zkušené odborníky, kteří vám poradí, jak se orientovat v oblasti zdravé výživy.

Kromě toho můžete v ženské posilovně potkat parťačku se stejným cílem, která vám dodá potřebnou motivaci a můžete se vrhnout do společného cvičení. Ne nadarmo se říká, že ve dvou se to lépe táhne.

Nebojte se činek aneb co silovým tréninkem získáte?

  • Krásně vytvarované křivky díky cvičení se závažím. Váhy z vás “chlapice” neudělají. Je to mýtus.
  • Sílu, kterou využijete nejen ve cvičení, ale také v běžném životě při každodenních činnostech.
  • Zbavíte se přebytečného viscerálního tuku kolem orgánů, který je pro tělo nebezpečný.
  • Pevnější, hustší a pružnější kosti.
  • Nově nabyté sebevědomí a chuť do života díky vyplaveným endorfinům (hormony štěstí).

Kde najdete dámské posilovny?

Na rozdíl od běžných posiloven, kterých dnes najdeme na každém rohu hned několik, posiloven pro ženy je stále málo. Proto pro vás může být nevýhodou právě čas strávený na cestě za tréninkem. 

Abychom vám hledání vašeho nového druhého domova ulehčili, sepsali jsme, kde všude ženské posilovny najdete a kde si je můžete dokonce vyzkoušet zdarma.

Fitness Centrum Contours

Jedna z nejznámějších posiloven pro ženy je posilovna Contours. Najdete ji v Praze, Českých Budějovicích, Brně, Ostravě, Opavě, a Zlíně. Její kvalitu můžete vyzkoušet v nezávazném členství Fitness Clubu po dobu jednoho týdne zcela zdarma. Jako členky budete mít k dispozici zkušenou fitness trenérku, která se postará o váš trénink.

Klasické prostředí posilovny ale nečekejte. Contours připomíná jakousi tělocvičnu, ve které najdete různě rozmístěné posilovací stroje a šikovné pomůcky ke cvičení. Své tělo můžete potrápit např. míčky, rollery, pytle, TRX a nebo dokonce žebřiny. Při kruhovém tréninku tak střídáte silové cviky s těmi aerobními, při kterých spálíte největší množství tuku.

Mimo jiné je posilovna Contours vybavena i kardio zónou s televizory, díky kterým se virtuálně proběhnete například Londýnem nebo třeba našimi Prachovskými skalami. Po tréninku se navíc můžete protáhnout v prostoru určeným pro strečink.

Posilovna Aurafit

Pro pražandy doporučujeme navštívit posilovnu Aurafit. Najdete ji hned v několika částech Prahy, a to konkrétně na Vinohradech, Pankráci a ve Strašnicích. Pobočku ale otevřeli také v Kralupech nad Vltavou. Ať už pojedete kamkoliv, Aurafit umožňuje 1. trénink zdarma, kdy se můžete s posilovnou seznámit a zjistit, zda je pro vás ta nejlepší.

  • AURA Fit Lady Club Vinohrady: Slavíkova 15, 120 00 Praha 2
  • AURA Fit Lady Club Pankrác: Hanusova 1537/1a, 140 00 Praha 4
  • AURA Fit Lady Club Strašnice: Na hroudě 28, 100 00 Praha 10
  • AURA Fit Lady Club Kralupy: Nerudova 801, 278 01 Kralupy

Dámské fitness Jako Proutek

V Ostravě, Olomouci a Přerově na vás čeká dámská posilovna Jako proutek. Zacvičit si tady můžete jak na vlastní pěst podle individuálního plánu, tak v obklopení dalších žen se společným cílem – být jako proutek. 

  • Jako proutek Olomouc: Lafayettova 12, 779 00 Olomouc 9
  • Jako proutek Ostrava: Patrice Lumumby 2527, 700 30 Ostrava-jih-Zábřeh
  • Jako proutek Přerov: Velká Dlážka 6, 750 02 Přerov 2

Ladies Fitness 

Na pražském Andělu můžete navštívit fitness centrum Ladies Fitness, kde kromě skvěle vybavené posilovny můžete také vyzkoušet běhací pás VacuShape, který napomáhá spalování tuků v konkrétní partii. Své klientky si rozmazlují iontovým nápojem k tréninku a soláriem, které je při každé 10. návštěvě zdarma.

  • Ladies Fitness Praha 5: Svornosti 804/16, 150 00 Praha 5

Shrnutí: Posilovny pro ženy jsou místem pro pohodlné a kvalitní cvičení

V dámských fitkách jde stud, věk a dosavadní fitness zkušenosti stranou. Nebojte se využít hlavních benefitů, které přinášejí: 

  • žádné nechtěné mužské pohledy,
  • speciální programy a lekce ženám na míru,
  • potřebné vybavení pro každý druh tréninku,
  • zkušení trenéři a odborníci na zdravou výživu,
  • uvolněná přátelská atmosféra,
  • možnost najít parťačku na cvičení i do života. 

Vyzkoušejte Contours celý týden zdarma

Contours je pro ženy bez rozdílu věku i kondice, které si přejí změnit svůj životní styl a mít větší radost ze života!

V rámci týdne zdarma získáte:

  • Dámské fitness, kde rozumí ženám a je pro všechny věkové kategorie
  • Stále se o vás stará certifikovaná trenérka se zaměřením na cvičení pro ženy
  • Uděláte si konečně čas na sebe a budete se cítit dobře
  • Vyzkoušíte cvičení, které mnoha ženám pomohlo k většímu sebevědomí – vypadat lépe, zpevnit se či zhubnout natrvalo
  • Týden zdarma je nezávazný. Zda budete chtít pokračovat je zcela na vás

Od Veronika Balíková

Na první pohled křehká holka, která většinu času tráví v posilovně zvedáním těžkých vah a trénováním klientů. Mimo jiné spravuje firmám sociální sítě a když se potřebuje na chvíli zastavit, hltá jeden dokument a podcast o zločincích za druhým. :-)