Nejoblíbenější druhy náušnic

Náušnice mají ve šperkovnicích žen speciální místo. Ve světě módy existuje vícero druhů a každý z nich má své obdivovatelky. Nejčastěji rozdělujeme náušnice podle zapínání. Podíváme se proto na ty nejoblíbenější druhy náušnic.

Napichovací náušnice

Napichovací náušnice nechybí asi v žádné šperkovnici. Představují nejběžnější a zejména praktickou volbu. Oblibě se těší hlavně pro své malé rozměry. Díky tomu mají nízkou váhu a nezachycují se. Při jejich nošení o nich téměř nevíte. Narazit však můžete také na nápadnější napichovací modely. Máte-li v uších více dírek, můžete drobné napichovací náušnice snadno vrstvit a vytvářet vlastní originální kombinace.

Existují dva typy zapínání: na puzetu a na šroubek. Puzeta se jednoduše nasune na tyčku náušnice, a proto je praktická pro ženy, které si náušnice často mění. Zapínání na šroubek je o něco zdlouhavější, ale zaručuje, že se napichovací náušnice samovolně nerozepne. Je to velká výhoda pro ty, které puzetové náušnice často ztrácejí. Šroubek je pohodlnější i v případě, že v napichovacích náušnicích spíte, protože je oblý.

Kruhové náušnice

Kruhové náušnice patří mezi univerzální kousky, které se hodí k jakémukoli typu obličeje a stylu oblékání. Při výběru takových náušnic se zaměřte zejména na jejich velikost a šířku. Některým ženám sluší jemné kroužky těsně kolem ucha, jiné preferují velké kruhy sahající až po ramena nebo menší, ale zato širší designy. Nejčastěji se můžete setkat s kruhovými náušnicemi o průměru 1-3 cm.

Zapínání kruhové náušnice má obvykle podobu klapky, kdy se jedna část náušnice zacvakne do druhé, která má drážku pro uchycení. Další možností je flexi zapínání náušnic. V tomto případě jsou kruhové náušnice duté a vyrobené z ohybného kovu. Tyčka na jedné straně náušnice se jednoduše zasune do dírky na druhé straně. Tento typ kruhových náušnic je velmi lehký, a proto je praktický, zejména u náušnic s větším průměrem.

Visací náušnice

Visací náušnice jsou oblíbené pro svůj poutavý vzhled a eleganci. Využívají se zejména při speciálních událostech. Nemusíte se však omezovat jen na slavnostní outfity. Mohou krásně oživit i jednoduché každodenní oblečení a dodat vašemu vzhledu ten správný šmrnc.

Visací náušnice mají zapínání nejčastěji ve formě háčku zabezpečeného klapkou. Menší visací náušnice mohou mít uchycení v podobě tyčky s puzetou. Existují také náušnice bez zapínání. Obsahují pouze háček, který náušnici přichytí na ucho.

Kromě těchto druhů náušnic se můžete setkat také s takzvanými záušnicemi nebo náušnicemi bez zapínání. Jsou většinou z měkkého kovu a na ucho se připevní mírným stiskem. Ženy, které mají více dírek v uchu, v nabídce obchodů jistě ocení i kusové náušnice.


Přečtěte si taky

Od Milena Snopovská

Studuji marketing, baví mě psát, vařit, cestovat a sportovat na rekreační úrovni (cyklistika, běžky, běhání, plavání a spoustu dalších). Nejraději mám chvíle strávené se svým bíglem Francisem.