Jak na pytle pod očima?

Pixabay.com

Určitě to také znáte. Kolikrát jste se ráno probudili a při pohledu do zrcadla přemýšleli, proč navzdory několika hodinám spánku zase máte pod očima kruhy? Zápasil s nimi už snad každý, jenže někomu stačí pár následujících nocí dobře a dostatečně spát, jinému to ani náhodou nepomůže. Co kruhy a pytle pod očima způsobuje a jak se jich zbavit?

Co jsou kruhy pod očima a kde se berou?

Naše pokožka je pod očima velmi jemná a citlivá, dokonce nejjemnější, kterou na těle máme. Nachází se v ní celá řada žilek a lymfatických žláz, které mají oko a oční okolí zásobovat. Když se žilky a lymfatické žlázy rozšíří, nebo se v této oblasti nahromadí voda nebo tuk, dojde k tmavšímu zabarvení oblasti pod očima. Vzniknou tukové prolapsy, kůže ochabne, objeví se první vrásky. I když jich je jen pár, vypadáme mnohem starší.

Víte, že pytle pod očima vznikají i nedostatkem spánku, nebo mohou být dědičné? Mezi další příčiny jejich vzniku patří:

  • Nezdravý životní styl – dlouhé ponocování, kouření, alkohol, práce dlouho do noci.
  • Psychické vypětí
  • Častá konzumace těžkých nebo smažených jídel, která zatěžují trávicí systém i ledviny.
  • Pobyt ve znečištěném nebo zakouřeném prostředí
  • Dlouhá každodenní práce na počítači, dlouhé koukání do monitoru
  • Několikahodinové řízení vozidla, při kterém se musíte soustředit na cestu.
Pixabay.com

Jak se kruhů pod očima zbavit?

Prvním krokem je nastavení správného denního biorytmu v péči o pleť, snížení množství soli ve stravě a zdravý životní styl. Když přijde na pleť kolem očí, je třeba se o ni správně starat, dopřát jí péči, kterou si zaslouží. Ideální je k tomu speciální krém určený právě na tuto oblast, pokud i přesto kruhy odolávají, je na místě navštívit dermatologa a vše s ním probrat. Může navrhnout ošetření na míru, které vám pomůže se kruhů zbavit. Jaká řešení může navrhnout?

Hloubková hydratace kyselinou hyaluronovou

O kyselině hyaluronové se obecně ví, že podporuje zdravější a zářivější pleť, intenzivně ji hydratuje a podporuje tvorbu kolagenových a elastinových vláken. Když ji doplníme o potřebné vitamíny, pleť dokonale vyživí a vrátí jí i mladistvý vzhled. Kromě toho se používá jako výplň do hlubších vrásek, umí i zjemnit tmavé kruhy pod očima.

Mimické vrásky vyhladí botulotoxin

Botulotoxin je sice jed, pokud se ale používá k vyhlazení mimických vrásek, stačí ho jen minimální množství, které je v ruce zkušeného dermatologa bezpečné. Za kruhy pod očima někdy může i nadměrná mimika, a přesně s tím může aplikace botulotoxinu pomoci. Kontrakci mezi mimickými svaly totiž dočasně omezí.

Zpevnění pokožky pomocí radiofrekvence

Radiofrekvence šetrně prohřeje i hlubší vrstvy kůže, tím stáhne kolagenová vlákna a podpoří tvorbu nových. Tím se dá zamezit další ztrátě elasticity pleti a ochabování kontur.

Nadbytečný tuk odstraní bleferoplastika

Toto ošetření je vhodné pro ty, kdo mají váčky pod očima, ale nemají výrazné kožní nadbytky. Transkonjunktivální bleferoplastikou se dá odstranit nadbytečný tuk přes spojivku, takže jizva není vůbec vidět, na rozdíl od plastické operace spodních víček, při kterém dojde k odstranění tukových váčků i nadbytečné kůže s jizvou těsně pod řasami.

Od 4health

Administrátor, milovník sportu a cestování + zdravé stravy.