Výživové poradny Naturhouse: Pomohou s hubnutím i nastavením dietního plánu

Zejména z vysoké nadváhy se hubne obtížně. Léty zažité špatné stravovací návyky se odbourávají dlouho a ne vždy to člověk s obezitou zvládne sám bez pomoci. Tu ve svých centrech nabízí koncept výživových poraden Naturhouse. V oblasti hubnutí a zdravého životního stylu působí déle než 30 let. Pojďme si společnost Naturhouse, její historii, působení u nás i portfolio služeb představit blíže.

Síť poboček Naturhouse: Odborníci na zdravé hubnutí

Naturhouse se představuje jako koncept center zaměřených na hubnutí prostřednictvím výživy a vlastních doplňků stravy. Na počátku 90. let uplynulého století jej ve Španělsku založil Félix Revuelta. Byl to právě jeho nápad nabídnout kompletní poradenské služby lidem majícím problémy s nadváhou. Na jednom místě jim chtěl pomoci odhalit příčinu nadváhy a zároveň vymyslet nejúčinnější řešení.

Nápad se ujal

V současné době Naturhouse působí ve 32 zemích po celém světě, a to včetně Česka. Síť poboček Naturhouse funguje na principu stále oblíbenějšího franchisového podnikání. V téměř 2 300 centrech pracuje zhruba 5 000 školených výživových poradců. Od začátku založení služby využilo přes 6,5 milionů zákazníků ve světě (300 tisíc v ČR) usilujících o redukci hmotnosti. 

V České republice bylo první centrum Naturhouse otevřeno na podzim 2008. Od té doby se počet zvýšil na 98. Takzvanou Master franchise licence pro Českou a Slovenskou republiku drží společnost Reduccia s.r.o., která se pohybuje v oboru přírodní medicíny.

Přehled služeb, které Naturhouse nabízí

Provozovny Naturhouse se nachází v každém větším, ale i v mnoha menších městech v Česku. Zájemci mohou poradenské a další služby v oblasti zdravé výživy a hubnutí využívat online (prostřednictvím e-shopu), nebo osobně na vybrané pobočce. Najdete tam kompletní portfolio poradenských služeb. 

Výživové poradenství a jídelníčky na míru

  1. Všichni zákazníci Naturhouse tedy mohou využít odborné výživové poradenství jak osobně na jednotlivých pobočkách, tak i v pohodlí doma telefonicky nebo online.
  2. Výživoví poradci vás po vyplnění objednacího formuláře nebo doručení objednávky co nejdříve kontaktují.
  3. Buď si s nimi domluvíte termín schůzky nebo vám poradí, jak zakoupené produkty užívat správně, abyste dosáhli optimálních výsledků. 
  4. Vedle odborného výživového poradenství Naturhouse nabízí individuální jídelníčky na míru. Stojí na obecně uznávaném středomořském způsobu stravování.

Vlastní metoda hubnutí

Základ služeb tvoří vlastní metoda hubnutí, která spočívá v pozvolné změně stravovacích návyků a životního stylu obecně. Zákazníkům školení výživoví poradci pomáhají osvojit si vhodnější stravovací návyky, aby opravdu zhubli a dosáhli normální váhy. Hlavním cílem vedle hubnutí je zlepšení celkového zdraví i kvality života. Součástí metody mohou být výživové doplňky z přírodních výtažků a potraviny, které podporují hubnutí a zdraví. 

E-shop Naturhouse: doplňky stravy, potraviny, kosmetika a další

Pro své poradny Naturhouse vyvíjí vlastní výživové doplňky, potraviny a kosmetiku, k jejíž výrobě využívá koncentrované výtažky z bylin, ovoce a další přírodní suroviny. Veškeré produkty včetně balíčků najdete na e-shopu Naturhouse, který je rozdělen do několika kategorií:

  • Doplňky stravy (kontrola hmotnosti, spalování tuků, trávení, vitaminy a minerály, detox, menopauza, cholesterol, krása a další)
  • Redukční programy (na odvodnění a detoxikaci, ploché břicho, podzimní kúra, vitaminová kúra a další)
  • Potraviny (marmelády, tyčinky, sušenky a další) a hotová jídla
  • Produkty na podporu hubnutí 
  • Kosmetika (kokosový olej, mořský krém, anticelulitidní krém a podobně)
  • Dárkové poukazy (různé hodnoty)

Tipy na zdravé recepty, blog a příběhy

Samostatnou stránku na webu Naturhouse mají i Zdravé a chutné recepty, kde najdete spoustu dietních pokrmů pro každou příležitost a celou rodinu. Inspirovat se můžete tipy na zdravé snídaně, svačiny, polévky, hlavní chody (obědy a večeře), saláty i dezerty. Na youtube.cz Naturhouse provozuje i vlastní kanál s videorecepty.

Zajímáte-li se o zdravý životní styl a všechno kolem něj, spoustu zajímavých a inspirativních článků najdete na blogu Naturhouse (např. jak se stravovat na letní dovolené, jak zhubnout a váhu si udržet či tipy na extra zdravé potraviny). 

Na další stránce Příběhy si zase můžete přečíst reálné příběhy zákaznic a zákazníků, kterým se podařilo zhubnout díky metodě Naturhouse.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: Krabičková dieta: Zdravé stravování bez námahy. Jak funguje?

Jak probíhá hubnutí s Naturhouse: Principy a postup

Zákazníkům, kteří hledají odbornou pomoc při hubnutí, výživoví poradci Naturhouse pomáhají najít nejvýhodnější strategii pro jejich tělo. 

  1. Prvním krokem je zhruba půlhodinová vstupní konzultace s poradcem, jejíž součástí je detailní tělesná diagnostika na měřícím zařízení. 
  2. Na základě nashromážděných informací vám poradce předloží individuální plán hubnutí. 
  3. Poradce s vámi bude v kontaktu 1× týdně (cca 15 minut), upravuje jídelníček, dohlíží na plnění plánu a přitom poskytuje potřebnou oporu. Navíc k úvodní konzultaci každý zákazník obdrží originální Naturhouse kuchařku obsahující 62 receptů a cvičební videa.  

Metoda hubnutí s Naturhouse stojí na 3 důležitých pilířích:

Bezplatné výživové poradenství

Role poradce je v cestě za vysněnou váhou zásadní. Hubnoucí program předáním stravovacího plánu teprve začíná. Dobrý poradce své klienty průběžně sleduje, podporuje, monitoruje jejich pokroky a v případě potřeby plán upravuje. Pravidelné týdenní konzultace mohou probíhat osobně na pobočce, nebo online (až na úvodní, která musí být kvůli tělesné analýze vždy osobní). 

Individuální dietní plán

Stravovací plán poradce připravuje každému klientovi na míru. Roli přitom hraje věk, pohlaví, počáteční a cílová váha, zdravotní stav, fyzická zdatnost, chuťové preference, životní styl, profese, volnočasové aktivity a další kritéria. Cílem je naučit zákazníka stravovat se tak, aby nejen zhubl a váhu si udržel, ale zároveň maximálně podporoval své zdraví. Jídelníčky poradci připravují obecně nejvíce doporučovaným výživovým stylem, kterým je středomořská dietní strava.

Přírodní doplňky stravy

Důležitou složku úspěšného osobního plánu mohou tvořit výživové doplňky. Podporují hubnutí, normální trávení a zdraví obecně. Všechny doplňky Naturhouse vyrábí z kvalitních rostlinných a ovocných výtažků a výroba probíhá pod pečlivou kontrolou kvality.

Metoda hubnutí Naturhouse probíhá ve 3 fázích

1. fáze: Redukce váhy

Na základě úvodní konzultace klient získá nejvhodnější postup hubnutí pro své tělo a denní zvyky. Zahrnuje stravovací plán a průběžné poradenství. V rámci průběžného sledování a kontroly poradce klientovi pomáhá napravit špatné stravovací návyky za vhodnější, učí ho jíst zdravěji, lépe si plánovat a připravovat jídla a také mu vysvětluje vlastnosti a účinky makro a mikroživin a doplňků. 

2. fáze: Stabilizační fáze

Do této fáze se dostává klient, kterému se podařilo zhubnout a dosáhl své vytoužené váhy. Nyní je kladen důraz na to, aby klient nepřestal dodržovat nové stravovací návyky a vyhnul se jojo efektu. Nejdůležitějším cílem je zachovat dosažené výsledky a dál je udržovat. Ideální také je, aby poradce klienta od začátku spolupráce edukoval i o pozitivním vlivu pravidelných pohybových aktivit.

3. fáze: Udržovací fáze

Poslední fáze může být leckdy nejtěžší. Klient dosáhl cílů a je velmi snadné se vrátit k původnímu stylu života. Výživový poradce proto dál zůstává pomocníkem a klienta podporuje v tom, aby pokračoval v procesu duševní a tělesné adaptace.

VIDEO: Hubnutí s Naturhouse

Komu v poradnách Naturhouse pomohou

Hubnoucí metoda založená na individuálním stravovacím plánu kombinovaném s vhodnými doplňky stravy (není nutné, je to dobrovolné) je určena pro všechny dospělé osoby bez ohledu na pohlaví a věk, ženám i mužům. 

Pokud vás však trápí specifické trávicí či jiné vážné a chronické zdravotní obtíže, předem se informujte, zda ve vybrané poradně pracuje odborník s patřičným vzděláním, který vám skutečně může pomoci (např. diabetes, Crohnova choroba, potravinové intolerance a alergie a další). Pokud ne, vyhledejte pomoc nutričního terapeuta nebo jiného specialisty, které obvykle najdete v každém větším zdravotnickém zařízení.

Pobočky: Kde všude Naturhouse působí

Podrobnou mapu, kde si snadno vyhledáte nejbližší pobočku Naturhouse, najdete na webových stránkách Naturhouse. Stačí zadat PSČ a rozmezí, kam až jste ochotni dojet.

Poradenská centra a prodejny Naturhouse najdete po celé ČR.

Jak se do Naturhouse objednat 

Možnosti konzultace s poradcem existují dvě.

  1. Můžete se objednat na osobní schůzku s výživovým poradcem. Stačí vyplnit příslušný objednací formulář, zvolit si pobočku a vyčkat na telefon od poradce, který s vámi domluví termín a další detaily. 
  2. Podobně funguje i online konzultace s drobným rozdílem, že schůzka proběhne online a vy tak můžete zůstat doma, v práci nebo klidně na chalupě. Důležité je jenom funkční internetové připojení.

Kolik hubnutí s Naturhouse stojí?

Ceník jednotlivých služeb, balíčků a programů najdete na e-shopu Naturhouse. Ceny služeb, produktů a balíčků mohou kdykoliv změnit. Stejně tak se neustále aktualizuje nabídka akcí a slev. Platí však, že poradenství je zdarma (kromě úvodní konzultace) a klient si tak platí jenom doporučené produkty, pokud je využije.

Závěrečné shrnutí: Naturhouse slibuje, že vás naučí jíst a žít zdravěji

  • Metoda hubnutí Naturhouse stojí na dlouhodobé spolupráci s výživovým poradcem, který klientovi nastaví osobní plán redukce hmotnosti, pomáhá mu jej dodržovat a sleduje jeho pokroky.
  • Spolupráce zahrnuje úvodní konzultaci, detailní tělesnou diagnostiku, individuální jídelníček a jeho každotýdenní úpravy, výživové poradenství plus výživové doplňky na základě doporučení poradce.

Od Bc. Monika Šaríková

Když jsem před léty studovala historii a literaturu, nenapadlo by mě, že se nakonec budu živit psaním. Jednoznačně nejradši se věnuji psaní o zdravém životním stylu. Miluji dobré jídlo, ráda vařím, ujetá jsem zejména na českou a asijskou kuchyni, zbožňuji přírodu a pohyb. Mezi mé velké sportovní lásky patří zejména běh, kolo, turistika a jóga :). Nově jsem kromě textařky také funkční trenérkou.