Recenze CityZen – vyzkoušeli jsme pánské triko a polokošili | Cityzenwear.cz

V tomto článku se zaměříme na recenzi pánského trička CityZen s krátkým rukávem a pánské polokošile CityZen světle modré barvy z online obchodu Cityzenwear. 

Obsah článku

Značka CityZen a její e-shop

CityZen je česká oděvní značka, která se specializuje na výrobu a prodej unikátního oblečení. Dle výrobců má jejich oblečení doslova revoluční vlastnosti. Jedná o dokonale prodyšné kousky, které odolávají špíně, skvrnám i znečištění. Jak je to možné? Odpovědí je speciální povrchová úprava materiálu, kterou má značka patentovanou.

Pokud jde o e-shop cityzenwear.cz, můžete se těšit na uživatelsky přívětivý a velice přehledný internetový obchod, který je vybaven řadou praktických filtrů a nechybí ani podrobné popisky u jednotlivých produktů. Na e-shopu také najdete všechny podstatné informace o platbě, dopravě i reklamacích. 

TIP: Recenze obchodu a produktu z Cityzenwear.cz

Vybrané produkty si můžete nechat zaslat Poštou, přes Balíkovnu, Zásilkovnu, DPD i PPL. Také si ho můžete sami vyzvednout ve skladu v Chrudimi. Ceny dopravy jsou průměrné. Nad 2 000 Kč je doprava zdarma. Platit můžete kartou, převodem i dobírkou. V případě nespokojenosti nebo špatného výběru můžete nenošené zboží do 14 dnů od převzetí vrátit zpět, a to bez udání důvodů.

Základní informace 

Pánské bavlněné triko CityZen khaki, výstřih do V

K otestování jsme měli k dispozici pánské bavlněné triko khaki barvy s krátkým rukávem a výstřihem do V. Jedná se o klasické tričko bez potisku, které je vhodné pro každodenní nošení a v podstatě i pro jakoukoliv příležitost. 

Klíčové informace

Tričko, stejně jako většina dalších produktů CityZen, je vyrobeno z vysoce prémiové bavlny. Díky tomu opravdu skvěle padne a je velmi příjemné na omak. Bavlna je navíc ošetřena speciální povrchovou úpravou, díky čemuž si tričko hravě poradí s potem i špínou. Tričko v létě příjemně chladí a případný pot se z vnitřní strany tkaniny velmi rychle odpaří. Nemusíte se tak bát nežádoucích skvrny v podpaží.

ParametrPánské bavlněné triko CityZen khaki, výstřih do V
VýrobceCityZen
TypPánské
BarvaKhaki
Materiál100 % prémiová bavlna
RukávKrátký
VýstřihDo V
Nabízené velikostiS, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL
Cena890 Kč

Pánská polokošile CityZen světle modrá

Jako další jsme měli možnost otestovat pánskou polokošili s krátkým rukávem ve světle modré barvě. Polokošile je vyrobena z příjemné látky, která se skládá z 95 % z prémiové bavlny a z 5 % lycry. Díky elastanu je tak o něco pružnější a přizpůsobivější než čistě bavlněné tričko. 

Klíčové informace

Stejně jako u trička, je vnější strana polokošile chráněna proti skvrnám a špíně. Naopak vnitřní strana absorbuje vlhkost, kterou následně rozvádí do velké plochy. Za zmínku stojí speciální zpevnění límečku. Díky tomu si límeček drží stálý a pevný tvar.

ParametrPánská polokošile CityZen, světle modrá
VýrobceCityZen
TypPánské
BarvaSvětle modrá
Materiál95 % prémiová bavlna, 5 % lycra
RukávKrátký
VýstřihS límečkem, na knoflíčky 
Nabízené velikostiS, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL
Cena1 790 Kč

Kromě zmíněného pánského trička a polokošile jsme testovali i další produkty od této značky:

  • Dámské tričko CityZen 
  • Pánské boxerky CityZen

Materiál trička a košile

Jak jsme již zmiňovali výše, tričko i košile jsou vyrobeny z prémiové bavlny. Ta je dovážena z Řecka, USA a Egypta ve formě režné bavlněné příze a až teprve ve výrobně v České republice je upletena, nabarvena a ošetřena unikátní povrchovou úpravou materiálu CityZenⓇ. Ta dává produktům speciální vlastnosti, jako je například mimořádná odolnost proti potu, výrazně rychlejší schnutí materiálu, odolnost vůči zápachu nebo špíně.

Klady a zápory

Na oblečení od značky CityZen (tričku i košili) oceňujeme především to, že je vyrobeno z velice kvalitního materiálu. Díky tomu je opravdu pohodlné a skvěle se nosí. Za velké plus považujeme i fakt, že na triku ani košili nejsou vidět skvrny od jídla nebo pití. Tričko jsme se pokusili zašpinit červeným vínem. To po něm ale jen volně steklo a nezanechalo absolutně žádný flek. Pár kapek vína, které na triku zůstaly “viset”, jsme otřeli navlhčeným hadříkem a triko bylo opět jako nové. 

Také jsme v oblečení vyrazili na 10 km výběh. Výsledek? Tričko CityZen nebylo po náročném běhu viditelně propocené, žádné koláče v podpaží ani na zádech. Zápach byl také méně výrazný. Jediná nepříjemnost byla ta, že pot v podstatě zůstal uvnitř trička, což ke konci běhu nebylo už úplně příjemné. Pokud v něm tedy vyrazíte na náročnější výlet nebo si zaběhat, kde se s největší pravděpodobností zapotíte, dejte si pozor, abyste neprochladli.

Závěr recenze 

Můžete si být jisti, že oblečení značky CityZen se stane vaším oblíbeným společníkem, které budete s radostí i hrdostí nosit nejen ve volném čase a na sport, ale i na rande, do kina, na oslavách či při cestě na dovolenou. Stane se z něj váš oblíbený společník a už nikdy nebudete chtít obléci jiné. Jen je potřeba se připravit na o něco vyšší cenu. Avšak ta odpovídá kvalitně oblečení značky CityZen.

Od Vašek Brynda

Od mala se věnuje sportu, především sjezdovému lyžování a karate. Potom se zamiloval do lezení, ale uvědomil si, že mu na bříšku něco během studia na vysoké škole narostlo, a tak začal ještě běhat. Mimo to se věnuje přes čtyři roky linkbuildingu na webových stránkách jako je Testado.cz, či třeba Modio.cz a další. Hlavním cílem je dodělat školu a stát se ředitelem vesmíru.