Recenze obchodu a produktu z Cityzenwear.cz

V tomto článku se zaměříme na recenzi české značky CityZen (obchodu Cityzenwear) a zhodnotíme i jejich unikátní pánské triko CityZen.

Obsah článku

Příběh značky CityZen

CityZen je česká oděvní značka, jejíž příběh se začal psát už v roce 1995. V té době se totiž Renému Němečkovi, jednomu ze zakladatelů, zrodila v hlavě myšlenka „co takhle udělat triko s vlastnostmi, které běžná trika nemají?”. O pár let později se o ni podělil s kamarády Pavlem Hrstkou a Martinem Burkoněm. A v roce 2018 se tento nápad stal skutečností.

 V roce 2018 vstoupila společnost CityZen na trh s unikátními tričky, které mají doslova revoluční vlastnosti – není na nich vidět pot, odolávají špíně a potlačují zápach. 

V čem tkví unikátnost oblečení CityZen?

Co je vlastně na tričkách CityZen tak speciální? Je toho poměrně dost. Oblečení CityZen vám vydrží opravdu dlouho a také toho hodně snese. V první řadě se jedná o dokonale prodyšné kousky, které odolávají špíně, skvrnám i znečištění. Není na nich vidět propocení a pot. Trička jsou navíc výjimečně savá. Materiál rozvádí vlhkost do větší plochy, čímž výrazně zvyšuje komfort při nošení.

Trička jsou bavlněná. Jedná se ale o prémiovou bavlnu, která pochází z Řecka, USA a Egypta. Do výrobny CityZen dorazí ve formě režné bavlněné příze, kde je následně upletena, nabarvena a ošetřena unikátní technologií CityZenⓇ. Právě ta dodává jejich produktům jedinečné vlastnosti, jako je vodoodpudivost povrchu, odolnost vůči znečištění nebo urychlení odpařování vnitřní vlhkosti. 

Produkty CityZen

Společnost CityZen nabízí široký sortiment produktů (trička, polokošile, společenské košile i spodní prádlo). Jádrem sortimentu jsou ale minimalistická trička bez potisku. A to jak pánská, tak i dámská nebo dětská. Vybírat můžete z různých variant střihu, výstřihů a samozřejmě také barev. Ti nejnáročnější klienti si mohou nechat ušít tričko na míru.

Jak funguje e-shop?

Samotný e-shop cityzenwear.cz je uživatelsky více než přívětivý. Orientace na něm je velmi intuitivní. E-shop je vybaven řadou praktických filtrů, podrobnými popisky u každého produktu a nechybí ani všechny důležité informace o placení, dopravě, reklamacích i společnosti.

Zboží si můžete nechat zaslat Poštou, přes Zásilkovnu, Balíkovnu, DPD i PPL. Můžete si ho i sami vyzvednout ve skladu v Chrudimi. Ceny dopravy jsou průměrné. Nad 2 000 Kč je doprava zdarma. Platit můžete kartou, převodem i dobírkou. V případě nespokojenosti nebo špatného výběru můžete nenošené zboží do 14 dnů od převzetí vrátit zpět, a to bez udání důvodů.

Recenze pánského trika CityZen modré

Otestovali jsme pro vás pánské triko CityZen v modré barvě, které je jakousi klasikou v rámci nabídky CityZen.

Základní informace o triku

Pánské triko CityZen je elegantní, bavlněné tričko s klasickým kulatým výstřihem do „U“ a krátkým rukávem. Díky vysoce kvalitnímu materiálu se jedná o opravdu skvělý kousek na každodenní nošení i jakoukoli běžnou příležitost. Tričko je k dostání ve velikostech S až 6XL.

Triko je vyrobeno ze 100% prémiové bavlny, díky čemuž skvěle drží tvar i barvu. Vzhledem k použitému materiálu je velmi příjemné na dotek a nežmolkuje se. Povrchová i vnitřní úprava materiálu navíc zajišťuje jedinečné vlastnosti trička – odolá špíně, není vidět pot, silně saje, rychleji schne a snižuje zápach. 

Klady a zápory

Na tričku CityZen oceňujeme fakt, že se dobře nosí, je pohodlné a opravdu velice příjemné na dotyk. Abychom ho otestovali na maximum, vzali jsme ho nejen na pořádný výběh, ale pokusili jsme se ho znečistit červeným vínem. A výsledek? Opravdu to funguje! Ani po 10 km běhu nebylo tričko viditelně propocené. Žádná propocená záda nebo koláče v podpaží.

Velkým plusem je i to, že na triku CityZen nejsou vidět ani žádné skvrny od jídla nebo tekutin. Červené víno, kterým jsme se ho pokusili zašpinit, jen volně steklo a nezanechalo žádný flek. Pár kapek, které na triku zůstaly, jsme jednoduše otřeli vlhkým hadříkem a triko bylo opět jako nové.

Kromě zmíněného trička jsem testovali i další produkty značky CityZen:

Celkové hodnocení

Kvalita tak rozhodně odpovídá ceně. Jediná nepříjemnost je ta, že pokud se rozhodnete vyrazit v tričku na větší a náročnější výlet, kde se zapotíte, tak můžete prochladnout. Jinak bych tričko jednoznačně doporučil všem. A určitě jedno vyberu i jako vánoční dárek. 

Od Vašek Brynda

Od mala se věnuje sportu, především sjezdovému lyžování a karate. Potom se zamiloval do lezení, ale uvědomil si, že mu na bříšku něco během studia na vysoké škole narostlo, a tak začal ještě běhat. Mimo to se věnuje přes čtyři roky linkbuildingu na webových stránkách jako je Testado.cz, či třeba Modio.cz a další. Hlavním cílem je dodělat školu a stát se ředitelem vesmíru.