Proteinové chipsy – recenze

Už nějaký čas se snažím pár kilo zhubnout, většinou se mi daří dietní pravidla dodržovat, problém ale pravidelně nastává večer. Vždycky jsem měla ráda chvíle pohody při sledování večerního filmu a k té pohodě také patřilo to, že jsem si pochutnávala na něčem dobrém. Mám ráda chipsy a ty mi teď schází asi nejvíc. Hledala jsem za svou oblíbenou večerní pochoutku náhradu a jako nejlepší a nejchutnější jsem si vybrala proteinové chipsy.

Proteinové brambůrky s pikantní příchutí barbecue jsou zdravou pochoutkou k večernímu filmu. Vhodné pro vegany.

Proteinové chipsy od Ketomixu s příchutí slanina jsou zdravým doplňkem každé diety. Vhodné pro vegetariány i vegany.

Ketomix protein chips s příchutí cibule se smetanou jsou zdravou součástí každého pohoštění. Vhodné pro vegetariány.

Obsah článku

Složení proteinových chipsů

Proteinové brambůrky patří ke ketomix dietě, proto se jedná o nanejvýš dietní verzi chipsů. Obsahují minimum sacharidů a tuků, na druhou stranu jsou bohaté na bílkoviny, vitamíny a minerály. Brambůrky patří mezi zdravé potraviny, neobsahují palmový olej, v nabídce jsou chipsy bez laktózy, lepku a přidaného glutamátu a vyberou si i vegetariáni a vegani. Chipsy mají certifikát CEFF (Certified E-Friendly Food).

Můžeme si vybrat ze třech lákavých příchutí a to barbecue, slanina a cibule se smetanou. Jejich složení je navrženo tak, že energetická hodnota jedné porce odpovídá energetické hodnotě jednoho denního ketojídla. Díky ketomix chipsům jsem se také podrobně seznámila s pravidly ketodiety, která jsou velice zajímavá. Ketomix dieta je určitě dietním programem, který stojí za to vyzkoušet.

Pravidla ketodiety

Ketodieta je založená na výrazném omezení příjmu sacharidů, jejich denní příjem se sníží na 50 g. Na tak podstatnou redukci příjmu cukrů lidské tělo reaguje tím, že začne spalovat uložené tuky. A pak nastane ten vysněný stav, kdy začnou ubývat naše tukové zásoby. Stav, kdy náš organismus místo sacharidů spaluje tuky, se odborně nazývá ketóza.

Všechna ketojídla mají minimální podíl sacharidů, ale dodají našemu tělu dostatek proteinů, zdravých tuků, vlákniny, vitamínů i minerálů. Při ketomix dietě se tedy nemusíme bát, že by náš organismus trpěl nedostatkem důležitých složek stravy. Jídla jsou navíc navržena tak, že dokáží, stejně jako běžná jídla, zasytit na dvě až tři hodiny. Ketojídla je možné doplňovat zeleninou – je povoleno sníst až 500 g doporučených druhů zeleniny, jako je například okurka, cuketa, brokolice, hlávkový salát a špenát. Také je důležité dodržovat správný pitný režim, a to minimálně 1,5 litru neslazených tekutin denně.

Ketodieta má tři fáze, v první fázi se konzumují pouze ketojídla, jí se každé tři hodiny, 5 ketojídel denně a jednotlivá jídla se doplňují zeleninou. Ve druhé a třetí fázi diety se už ketojídla kombinují s běžnými jídly, která si připravíme podle doporučených receptů.

TIP: Proteinové polévky Ketomix

Moje hodnocení

Chipsy mě zaujaly, mohu je doporučit hned z několika důvodů. Mám k nim ale i několik výhrad.

Výhody

Proteinové chipsy mě příjemně překvapily, je to výborná a zdravá pochoutka k večernímu mlsání. Když si mističku ketomix chipsů vezmu večer k televizi, můžu být klidná, že neporuším dietu. Proteinové brambůrky jsou nejen zdravé a dietní, ale také mi moc chutnají. Jsem ráda, že jsem konečně objevila výbornou laskominu pro večerní pohoštění. Také jsem získala typ na nový dietní program, protože mě pravidla i výhody ketodiety zaujala. Láká mě tuto dietu vyzkoušet.

Líbí se mi způsob, jak jsou chipsy zabalené. Úhledná krabička obsahuje čtyři balíčky, ve kterých jsou v malých mističkách zabalené porce chipsů. Stačí si tedy mističku vzít a začít zobat, nemusíme přitom špinit nádobí.

Jedna porce má hmotnost 30 g, což odpovídá čtvrtině malého balení klasických chipsů. Jedná se o množství, které jsem si obvykle brala k televizi a které pro malé pohoštění úplně stačí.

Výhrady

Za nevýhodu považuji to, že krabička chipsů obsahuje čtyři porce jedné příchutě. Přivítala bych, kdyby v nabídce byla i krabička s kombinací příchutí. Protein chips jsou ve třech příchutích – slanina, barbecue a cibule se smetanou, což jistě přivítají milovníci pikantnějších jídel. Mně v nabídce schází chipsy bez příchutě, pouze jemně solené, nebo se sýrovou příchutí.

Proteinové brambůrky jsou skvělou pochoutkou k televizi a můžeme je použít i jako součást pohoštění. Chutnají výborně, jsou zdravé a navíc dietní. To, že jsou chipsy rozdělené na jednotlivé porce, nám pomůže v tom, abychom si nebrali další a další.

TIP: Recenze jídel z Hotovky.cz

Proteinové chipsy na e-shopu

Proteinové brambůrky s pikantní příchutí barbecue jsou zdravou pochoutkou k večernímu filmu. Vhodné pro vegany.

Proteinové chipsy od Ketomixu s příchutí slanina jsou zdravým doplňkem každé diety. Vhodné pro vegetariány i vegany.

Ketomix protein chips s příchutí cibule se smetanou jsou zdravou součástí každého pohoštění. Vhodné pro vegetariány.

O značce KetoMix

Produkty KetoMix spadají pod společnost Opravdové hubnutí s.r.o., která byla založena v roce 2015. KetoMix vznikl o dva roky později a rychle se stal jedničkou na českém i slovenském trhu proteinových ketonových diet. V sortimentu KetoMix najdeme proteinové polévky, hotová jídla, koktejly, pyré, palačinky, těstoviny, doplňky stravy nebo zdravé mlsání.

Od Milena Snopovská

Studuji marketing, baví mě psát, vařit, cestovat a sportovat na rekreační úrovni (cyklistika, běžky, běhání, plavání a spoustu dalších). Nejraději mám chvíle strávené se svým bíglem Francisem.