Recenze ochutnávkového týdenního balíčku Ketomix

Před časem jsem se rozhodla pár kilo zhubnout, proto jsem začala hledat informace o různých dietních programech. Z velkého počtu možností a nabídek mě zaujala ketodieta, moderní dietní program, který je v poslední době poměrně žádaný. A právě velký počet spokojených klientů a také princip diety mě přesvědčil o tom, abych dietu vyzkoušela. 

Balíček jídla od Ketomix, který Vám vydrží celý týden. Všechna jídla máte do 5 minut hotové. Jako bonus obdržíte šejkr, odměrku a dietní plán s kuchařkou.

Princip ketodiety

Principem ketodiety je radikální snížení příjmu sacharidů, a to na 50 g denně. Pro porovnání – bílý rohlík má přibližně 28 g. Na nedostatek sacharidů lidský organismus reaguje tím, že místo cukrů začne spalovat tuky. A tak se dostáváme do kýženého stavu, kdy začínají mizet naše tukové zásoby. Stav, kdy lidský organismus místo cukrů zpracovává tuky, se odborně nazývá ketóza.

Redukce hmotnosti bez hladovění

Ketodieta má ale další podstatné výhody. Jednotlivé pokrmy jsou připravené tak, že obsahují vyvážený poměr proteinů, vlákniny, minerálů i vitamínů. Nemusíme mít tedy obavy, že by naše tělo trpělo nedostatkem důležitých látek. Ketodieta zajistí redukci hmotnosti bez namáhavého cvičení i bez hladovění. Ketopokrmy nás zasytí na 2 až 3 hodiny, jíst bychom měli 5x denně. Dietu můžeme doplnit doporučenými typy zeleniny, například okurkou, hlávkovým salátem, cuketou, brokolicí nebo špenátem. Také je důležité dodržovat pitný režim, a to 2 až 3 litry neslazených tekutin denně. Velkou předností ketodiety je také to, že je možné zvolit si jídlo, na které máme právě chuť, pořadí jídel není určeno. Navíc je příprava jednotlivých jídel velice jednoduchá a zabere jen minimum času.

TIP: Co je to keto dieta + zásady ketodiety

Testovací balíček

Všechny tyto informace mě vedly k tomu, abych si ketodietu koupila. Stále jsem ale váhala, jestli mi dieta bude vyhovovat a jestli mi jídla budou chutnat. V rozhodování mi pomohlo, když jsem zjistila, že výrobce ketodiety Ketomix nabízí takzvaný ochutnávkový balíček. Tento balíček obsahuje ketojídla na jeden týden, což jsem považovala za dostačující pro vyzkoušení a ochutnání. Také cena testovacího balíčku se mi zdála přijatelná, proto jsem si Ketomix ochutnávkový balíček objednala.

Balíček jídla od Ketomix, který Vám vydrží celý týden. Všechna jídla máte do 5 minut hotové. Jako bonus obdržíte šejkr, odměrku a dietní plán s kuchařkou.

Složení týdenního balíčku

Ketomix ochutnávkový balíček obsahuje 35 porcí, což by mělo vystačit na 7 dní. Cena jednoho jídla vychází přibližně na 47 Kč. Mně se podařilo balíček koupit ve slevě, takže cena jedné porce je necelých 40 Kč. Jednotlivá ketojídla jsou samostatně balená, na obalu se můžeme dočíst, jak jídlo připravit i přesné složení. Pouze proteinový koktejl není dělený na porce, balení obsahuje 15 porcí.

Složení balíčku:

  • proteinová kaše – 4 kusy
  • proteinová palačinka – 3 kusy
  • proteinová omeleta – 1 kus
  • proteinová polévka s příchutí zeleniny – 4 kusy
  • proteinová polévka s houbovou příchutí – 3 kusy
  • proteinový koktejl – 15 porcí
  • dochucovací směsi se zvolenou příchutí – 2 kusy
  • proteinové tyčinky, příchuť jahoda, vanilka, čokoláda – 3 kusy

Dárek a brožurky

Balíček navíc obsahuje brožurku o ketodietě, brožurku s recepty a shaker s odměrkou jako dárek. V brožuře o dietě jsem si mohla podrobně přečíst zásady diety i další informace a zajímavosti. Zaujalo mě například to, že pravidla diety si každý může mírně upravit podle sebe. Například ti, kteří vstávají brzy a chodí pozdě spát a tak mají delší den, než je obvyklé, mohou sníst o jednu porci jídla víc, než se doporučuje. Další zmírnění pravidel diety je určeno pro milovníky sladkého. Ti si mohou dopřát proteinovou tyčinku, čokoládu nebo sušenku. A po prvním týdnu diety je povoleno si dát 1dcl suchého vína denně. Brožura obsahuje i tabulku, do které si můžeme zapisovat to, jak je naše hubnutí úspěšné.

V brožuře s recepty pak najdeme 14 zajímavých receptů na přípravu jídel z ketopotravin a zeleniny. Jde o lákavé a chutné pokrmy jako například chřest obalený ve směsi na omeletu s příchutí slaniny a sýra nebo vafle z Ketomix směsi na palačinky.

TIP: Keto chléb: 3 jednoduché recepty

Výhody balíčku

Ketomix ochutnávkový balíček je ideální pro vyzkoušení, jestli je ketodieta ten správný dietní program. Během testovacího týdne ochutnáme většinu ketojídel a zjistíme, jestli nám dieta vyhovuje a hlavně jestli přináší požadovaný efekt. První pokles hmotnosti by měl nastat již po třech dnech, sedmidenní balíček je tedy dostačující.

Ketomix balíček je možné koupit za přijatelnou cenu, navíc je často ve slevě. Součástí balíčku jsou brožurky se spoustou zajímavých informací a shaker s odměrkou jako dárek. Brožurky jsem si přečetla se zájmem, nejvíc mě v nich zaujaly recepty. Příjemně mě překvapilo, jak chutná jídla je možné připravit z ketomix směsí a zeleniny. Za další bonus považuji to, že doprava balíčku byla zdarma.

Výhrady

U ochutnávkového balíčku mi vadilo to, že jsem si nemohla zvolit příchuť polévky. Balíček obsahuje zeleninovou a houbovou polévku. Houbovou polévku nemám ráda, raději bych volila sýrovou. Také mi vadilo, koktejl je dodán jen ve velkém balení, které obsahuje 15 porcí. Není tedy možné vzít si porci koktejlu do práce jako oběd.

Můj názor na závěr

Jsem ráda, že jsem se rozhodla koupit si Ketomix ochutnávkový balíček a mohu ho plně doporučit. Je to skvělá možnost, jak si dietu bez velkých nákladů vyzkoušet a zjistit, jestli vyhovuje. Přivítala jsem možnost ochutnat jednotlivá jídla a podle mého názoru jsou výborná. Také se mi líbilo, jak rychle jsou ketojídla připravená. Je to příjemná změna, když nemusím ztrácet čas přípravou jídel. Ráda jsem vyzkoušela doporučené recepty, výběr jídel se díky tomu rozšířil. Recepty mě také inspirovaly k tomu, abych zkoušela další možnosti.

Nejvíce motivující a pozitivní je ale to, že mi dieta funguje a že moje tělesná hmotnost začala klesat. Ketomix dieta plní svůj účel a já jsem si již objednala Ketomix jídla na další týdny.

Od Milena Snopovská

Studuji marketing, baví mě psát, vařit, cestovat a sportovat na rekreační úrovni (cyklistika, běžky, běhání, plavání a spoustu dalších). Nejraději mám chvíle strávené se svým bíglem Francisem.