Nejlepší ketodieta – recenze ketodiet

Ketodieta je redukční režim bez hladovění, a přesto kilogramy mizí doslova před očima. Zní to jako pohádka? Ale ono to funguje. Zjistěte, která společnost nabízí nejlepší plán s ketodietou. Připravili jsme pro vás recenze ketodiet, ve kterých najdete vše, co vás zajímá.

#1

Ketomix nabízí dietní plán pro několik váhových kategorií a patří mezi špičky na trhu s ketodietou.

#2

Ketodiet nabízí dietní plán ve třech úrovních dle BMI. První fáze je poměrně striktní.

#3

Menší výběr jídel, za to dobrá cena a kvalitní složení bez umělých sladidel.

#4

Pestrý jídelníček i během 1. fáze s jednoduchým plánem. Specifická chuť (instantní potraviny).

#5

Propracovaný dietní plán i plán na míru s pestrým jídelníčkem a průměrnou cenou.

Co je to ketodieta

Ketodieta je hit na poli hubnutí. Proč? Slibuje úbytek na váze bez hladovění a jojo efekt. Také rychlé výsledky. A navíc se během ní nemusí cvičit. Funguje to velmi jednoduše. Omezíte příjem sacharidů (tedy nejen cukrovinek, ale i příloh, ovoce, a především alkoholu) a navýšíte podíl bílkovin a tuků.

Jelikož sacharidy slouží jako pohon mozku a těla, při jejich nedostatku si organismus vyrobí jiné palivo. A to přímo z tuku. Tuk se v játrech začne přeměňovat na tzv. ketony (odtud název ketodieta), které fungují jako substitut glukózy. Výsledek? Hubnete tuky, nehubnete svaly. Ideální kombinace. Navíc, díky tomu, že zvýšíte příjem bílkovin a tuků, nebudete pociťovat hlad. Tyto makroživiny totiž zasytí na dlouhou dobu.  

Zní to jako splněný sen, ale jak na to? Dá se držet na vlastní pěst. Zapátrejte po tom, jaké výživové hodnoty mají potraviny a postavte si správný jídelníček. Příjem makroživin by měl být následující:

  • Sacharidy 0-5 %
  • Tuky 75-80 %
  • Bílkoviny 15-20 %

Ne každý je výživový poradce. Ne vždy máme čas řešit, co si uvaříme a co sníme. Ketodieta vyžaduje důsledné plánování. Jakmile totiž jednou ujedete, tělo vypadne z ketózy a proces pálení tuků se zastaví. Takže žádný cheat day. Tělu potrvá něco okolo dvou dní, než se do ketózy zase dostane, a vy tak akorát ztratíte čas. Spousta lidí to tedy řeší tak, že si zaplatí ketodietu u některého ze specialistů, kteří nabízejí dietní balíčky s instantními jídly.

TIP: Velký průvodce nízkosacharidovými svačinami

6 důvodů, proč začít s ketodietou u specialistů

  1. Podmínkou každého hubnutí je kalorický deficit. Pokud tedy budete dodržovat zásady ketodiety, ale přeženete to s celkovým denním příjmem kalorií, těžko zhubnete. Naplánovaný jídelníček od odborníka zajistí, že budete mít energetický příjem vždy pod kontrolou.
  2. Nemusíte řešit skladbu potravin. Mohu si dát kuřecí salát s rajčaty? Jablko k svačině? Díky balíčku s dietním plánem si nebudete muset dělat starosti s tím, co jíst smíte a co už ne.
  3. Ušetříte čas. Instantní potraviny jsou za chvilku hotové. Toto řešení ocení každý, kdo nemá čas vařit. Zejména pokud se staráte o rodinu a příprava extra dietních chodů už je nad vaše síly.
  4. Pestrost stravy. Nejde jen o proteinové drinky. V balíčku najdete také nízkosacharidové těstoviny, omelety, dokonce čokoládové proteinové tyčinky. Instantní jídla navíc budete doplňovat i čerstvými potravinami, např. zeleninou atd.
  5. Nehrozí jojo efekt. Výrobci dietních plánů ketodietu rozfázovali do několika etap. Ta závěrečná, stabilizační, má zajistit, že se nevrátíte do starých kolejí a zase nenaberete. Pozvolna budete přidávat objem sacharidů, ale stále zachováte optimální kalorický příjem. Tyto záležitosti si jen těžko ohlídáte sami, pokud se ve výživě příliš nevyznáte.
  6. Varianty pro vegetariány a vegany. Vybere si úplně každý.

Nejlepší ketodieta

Ketomix

Ketomix nabízí dietní plán pro několik váhových kategorií a patří mezi špičky na trhu s ketodietou.

Klady:

  • Dietní plán pro několik váhových kategorií
  • Pestrý výběr jídel
  • Výživový poradci na zákaznické podpoře

Zápory:

  • Vyšší cena

Recenze:

Ketomix patří mezi špičky na trhu s ketodietou. Do hubnutí naskočíte tak, že si objednáte některý z dietních plánů na jejich webových stránkách. Ty jsou přehledné a nabité informacemi. Hned na nich najdete vše, co vás zajímá. Včetně rad ohledně toho, jak hubnutí uspíšit a čemu se vyhnout, abyste ho naopak nezpomalovali. Využijte BMI kalkulačku na jejich webu a vypočítejte si, do jaké váhové kategorie spadáte. Podle toho si zvolte plán pro:

  • Lehkou nadváhu
  • Střední nadváhu
  • Vyšší nadváhu
  • Velmi vysokou nadváhu

Liší se od sebe především v délce jednotlivých programů. Pro lehkou nadváhu vám stačí zakoupit program pro 3 týdny, pokud jste ale o něco silnější, hubnutí potrvá déle. Většinou platí, že za týden zhubnete 2 až 1,5 kg. Začátky jsou rychlejší, ke konci diety už se proces zpomaluje. U Ketomix budete procházet třemi fázemi – první dvě jsou redukční, třetí je fixační.

První fáze je nejdelší, trvá zhruba polovinu celého procesu (shodíte během ní polovinu kilogramů, kterých jste se chtěli zbavit). Neměla by ale trvat déle než osm týdnů. Během ní jíte především potraviny od Ketomix a nic moc jiného kromě zeleniny nepřidáváte. Proto je cena tak vysoká – uvědomte si, že si vlastně pořizujete pět jídel denně na několik týdnů. Porce vyjde na cca 43 Kč.

Ve druhé fázi už lze do jídelníčku zařadit i jiné nízkosacharidové potraviny jako třeba maso a nízkotučné mléčné výrobky. V závěrečné fázi se pomalu navracíte do běžného režimu a už nehubnete. Cílem je zafixovat jak váhu, tak nové stravovací návyky, a nezajet opět do starých kolejí.

Nyní k samotným potravinám. Co vlastně budete jíst? Jídelníček se skládá z proteinových nápojů, instantních polévek, palačinek, kaší a konjakových těstovin. Velkou výhodou je, že Ketomix dodává i sladké proteinové tyčinky, které chutnají docela jako ty s cukrem. Produkty jsou vyrobené ze sójového a syrovátkového proteinu (lze objednat veganskou verzi), dále z čekankové vlákniny, lněného semínka a najdete v nich také kyselinu listovou.

Velkým plusem je komunita, kterou Ketomix vytvořil na Facebooku. Přidejte se, při hubnutí je podpora a motivace klíčová. A kdybyste potřebovali cokoliv poradit, obraťte se na výživové poradce Ketomix.

Ketodiet

Ketodiet nabízí dietní plán ve třech úrovních dle BMI. První fáze je poměrně striktní.

Klady:

  • Kompletní dietní plán
  • Rychlé účinky
  • Skvělá zákaznická podpora

Zápory:

  • Velmi striktní 1. fáze

Recenze:

Ketodiet je velký konkurent Ketomix. Určitě jste už někde viděli jejich reklamu. Jaké je hubnutí s Ketodiet? I jejich webové stránky jsou přehledné a snadno se v nich orientuje. Kromě nabídky redukčních plánů zde mají i spoustu typů, které vám celý proces ulehčí. Zákaznická podpora je samozřejmostí, v online chatu reagují do pár minut.

I zde byste nejprve měli začít výpočtem BMI indexu přes jejich online kalkulačku. Na základě výsledku si vyberete dietní plán. K dispozici jsou následující:

  • Basic – délka 3 x 2 týdny
  • Medium – délka 3 x 3 týdny
  • Intense – délka 3 x 4 týdny

K plánu dostanete brožuru s informacemi a nárok na rady výživového poradce. I zde pravděpodobně překvapí vysoká cena. Je dokonce vyšší než u Ketomix. Porce vyjde až na 46 Kč, ve finále tak za 3týdenní balíček zaplatíte téměř 6000 Kč. Ovšem odpadnou vám veškeré starosti s plánováním a vařením. Instantní jídla máte za chvíli hotová.

V začátku opět budete jít především potraviny od Ketodiet. Fáze hubnutí jsou zde pojmenované jako „kroky“. První krok je opět nejrychlejší, hubne se až 2 kg týdně. Musíte ale striktně dodržovat plán. Ten vypadá například takto:

  • Snídaně: proteinová kaše
  • Svačina: proteinový nápoj
  • Oběd: proteinová polévka
  • Svačina: proteinový chléb
  • Večeře: Proteinová omeleta

Jak vidíte, není to příliš pestré. Jídla jsou ale sytá a dostačující. Někteří zákazníci si stěžují na umělou chuť jídel. S tím se musí počítat. Jsou to instantní potraviny, a ty nikdy nebudou chutnat jako jídlo z čerstvých surovin. To ale neznamená, že nejsou chutné. Po přechodu na další krok zařadíte i jiné chody. Třetí krok je stabilizační, jídelníček pestrý, už se téměř nehubne, váha se fixuje. Je to vlastně prevence proti jojo efektu.

Výhodou u Ketodiet je bohatá nabídka jídel (ta se vás ale v prvním kroku hubnutí týkat nebude). Kromě klasických nápojů a slaných nízkosacharidových pokrmů nabízí také spoustu sladkých variant, opět low carb/proteinových. Různé sladké tyčinky, panna cottu, müsli tyčinky a další. Mají i varianty pro vegany. Obaly jsou ekologické a plně recyklovatelné – tento zodpovědný přístup k životnímu prostředí je velké plus.

Chia Shake

Menší výběr jídel, za to dobrá cena a kvalitní složení bez umělých sladidel.

Klady:

  • Dobrá cena
  • Svoboda při sestavování plánu
  • Skvělé složení jídel

Zápory:

  • Výběr jídel není tak široký

Recenze:

Společnost Chia Shake doporučujeme všem, komu přijdou programy Ketomix a Ketodiet příliš drahé. Porce vyjde na 29 až 34 Kč, tedy o nějakých 10 Kč méně než u konkurence. Velkým plusem u Chia Shake je, že mají velmi kvalitní složení potravin (přírodní suroviny, bez umělých sladidel, bohaté na vitamíny a minerály) a jejich hubnoucí plány nejsou tak striktní. Pokud se vám příčí jíst celý den jen proteinová jídla a pít proteinové nápoje, ale přesto chcete ketodietu zkusit, Chia Shake je ta správná volba. Jídelníček vypadá například takto:

  • Snídaně: dietní proteinová kaše Chia Shake banán
  • Oběd: vařené kuřecí maso, grilovaná zelenina
  • Svačina: proteinový nápoj
  • Večeře: grilovaná ryba a zeleninový salát

Nabízí dietní balíčky na různou délku – tu si určujete sami podle toho, kolik chcete zhubnout. Fáze 1 slibuje úbytek až 3,5 kg za 5 týdnů, Fáze 2 až 5 kg za 8 týdnů, fáze 3 až 11 kg za 12 týdnů. Většinu kilogramů zhubnete vždy v první části diety. Tak jako u konkurence, i zde je druhá část diety a její konec určený především ke stabilizaci. To proto, aby se nedostavil jojo efekt.

Nápad na hubnutí u Chia Shake je takový, že si dietu sestavíte sami z jídel, které nabízí na svém eshopu. Je to tedy především o tom, co máte rádi a co vám vyhovuje. Můžete se držet přednastaveného plánu, nebo si do košíku navolit věci, které chcete sami. To se určitě zalíbí všem, kdo mají s proteinovými potravinami už nějaké zkušenosti. Kromě ketodiety navíc Chia Shake nabízí také potraviny pro Atkinsonovu, Dukanovu a další redukční a alternativní stravovací režimy.

Chia Shake nevytvořilo tak silnou komunitu jako například Ketomix. Přesto vás rádi podpoří a poradí vám, pokud byste během hubnutí narazili na nějaký zádrhel. Jsou dostupní na zákaznické lince, doporučujeme online chat, zde reagují opravdu rychle.

Keto Fit

Pestrý jídelníček i během 1. fáze s jednoduchým plánem. Specifická chuť (instantní potraviny).

Klady:

  • Pestrý jídelníček (i během 1. fáze)
  • Skvělá zákaznická podpora
  • Jednoduché redukční plány

Zápory:

  • Specifická chuť – počítejte s tím, že jde o instantní potraviny

Recenze:

Ketofit je fajn alternativa pro každého, komu Ketodiet nebo Ketomix z nějakého důvodu nevyhovuje. Recenze na jejich služby jsou velmi pozitivní, na internetových portálech přesahují hodnocení 95 %. Koncept je velmi podobný, stejně jako cenová hladina produktů. Jedna porce vás vyjde na 40 až 45 Kč. Jejich web je přehledný, rovněž na něm najdete spoustu tipů, receptů a užitečných článků, které vás podpoří v boji s nadbytečnými kily. K dispozici je zákaznická podpora, a to i v online chatu.

Pojďme se podívat na samotný dietní plán. Ten je opět pevně daný, jí se jednou za tři hodiny, celkem pět jídel denně. K dispozici jsou následující redukční plány, které jsou odstupňované podle náročnosti cíle:

  • Soft – vylepšení postavy, 4 týdny
  • Optimal – střední úbytek váhy, 6 týdnů
  • Maxi – velký úbytek váhy, 9 týdnů
  • Maxi plus – 15 týdnů

Který si vybrat? Rozhodněte se podle BMI kalkulačky. Najdete ji na stránkách Ketofit. Stejně jako u konkurence, i zde je princip hubnutí založený na fázích. Během té první zhubnete většinu nadbytečných kil. Jídelníček je striktní, avšak je o něco pestřejší než u konkurence. Najdete v něm převážně jen instantní potraviny. Vypadá například takto:

  • Snídaně: sýrová omeleta Ketofit
  • Svačina: rajská polévka Ketofit
  • Oběd: Ketofit svíčková omáčka a sterilované celerové nudličky
  • Svačina: sladký proteinový koktejl
  • Večeře: Ketofit kulajda

V dalších fázích se váha postupně stabilizuje, přidává se více čerstvých potravin. V závěrečné fázi už se téměř nehubne, zvolna se navracíte k běžnému (vyváženému) jídelníčku. Důležité je vytrvat až do konce a opravdu se se změnou životního stylu sžít. Jinak hrozí návrat ke špatnému stravování a kila půjdou rychle nahoru. Proto jsou závěrečné fáze tak dlouhé.

Jak probíhá celá dieta naleznete v našem článku – recenze KetoFit.

Prodietix

Propracovaný dietní plán i plán na míru s pestrým jídelníčkem a průměrnou cenou.

Klady:

  • Propracovaná online kalkulačka váhy
  • Pestré jídelníčky
  • Bohatý výběr kvalitních jídel

Zápory:

  • Nemají veganské varianty

Recenze:

Prodietix je společnost, která přináší nejpropracovanější ketodietu na trhu. Nabídnou vám dietní plán přímo na míru. Opět byste měli vyjít z jejich online kalkulačky. Ta je ale mnohem detailnější než u konkurence. Nezadáváte jen vstupní váhu a výšku, ale také cílovou váhu, pohlaví, věk, typ zaměstnání, fyzickou aktivitu, a dokonce spánek. Nechybí ani informace o problematických partiích. Na základě informací vám systém doporučí nejlepší program.

Dietní programy jsou pojmenované S, M, L. Opět jsou od sebe odstupňované délkou programu v závislosti na vstupní a cílové váze. Zatímco S může být jen na 15 dní, L trvá 9 až 12 týdnů. To jsou hubnoucí programy, tzv. Slim. Poté je potřeba naskočit ještě do programu Balanc, který udrží váhu po dietě. Je to vlastně alternativa stabilizačních fází u konkurence, avšak kupuje se zvlášť.

Co se jídelníčků týče, tak ty jsou nejbohatší z celé naší recenze. Kromě základních potravin proteinové diety (drinky, omelety, polévky, kaše, těstoviny) mají pestřejší výběr dalších pokrmů jako jsou omáčky, sladká jídla, pomazánky, snacky i celá hotová jídla. Ač jsou tedy úvodní fáze diety stejně striktní jako jiné, ani vám to tolik nepřijde, jelikož nebudete neustále jenom pít nápoje a jíst kaše. Složení je kvalitní a šetrné k organismu. To všechno se projevuje i na ceně – porce vyjde na cca 55 Kč.

Co se služeb týče, tak ty jsou na vysoké úrovni. Web je doslova nabitý informacemi. Ochotná zákaznická podpora kdykoliv poradí. Doručení probíhá do 48 hodin. K dispozici je také blog s recepty, tipy a příběhy lidí, kteří již s Prodietixem zhubli. Díky vysoce propracovaným programům a pestrosti potravin je úspěch s Prodietix zaručený i pro ty z vás, kdo neustále bojují s jojo efektem a neúspěšným hubnutím.

Ač je Prodietix naprostá špička, nenabízí veganské a vegetariánské verze. To je problém – jejich proteinové výrobky jsou totiž výhradně ze syrovátky, která pochází z živočišných zdrojů. A tento protein najdete v naprosto všech jejich produktech. Pokud jste tedy příznivci alternativních stravovacích režimů, koukněte se u konkurence. Ti používají protein ze sóji a dalších rostlinných zdrojů.

Doporučujeme

#1

Ketomix nabízí dietní plán pro několik váhových kategorií a patří mezi špičky na trhu s ketodietou.

#2

Ketodiet nabízí dietní plán ve třech úrovních dle BMI. První fáze je poměrně striktní.

#3

Menší výběr jídel, za to dobrá cena a kvalitní složení bez umělých sladidel.

#4

Pestrý jídelníček i během 1. fáze s jednoduchým plánem. Specifická chuť (instantní potraviny).

#5

Propracovaný dietní plán i plán na míru s pestrým jídelníčkem a průměrnou cenou.

Od Anna Macurová

Anička se živí jako copywriter a redaktor na volné noze. Textuje e-shopy a píše články na blogy. Baví ji počítačové hry, sport, zdravý životní styl a hromadění knih.