Recenze a zkušenosti s KetoFit

Nejdříve o něco krátce o mně

Jsem studentkou na vysoké škole a od malička jsem sportovala a nemít kila navíc, bylo pro mě prioritou. Když přišla doba Covidu, měla jsem zase dost času na sport a moc jsem se nešetřila. Vždy tam však je to ale, přišli státnice a já neměla na nic čas a vysoký stres tomu také nepomohl. P

Jsem studentkou vysoké školy. Od malička jsem sportovala a nemít kila navíc pro mě byla priorita. Když přišla doba covidu, měla jsem zase dost času na sport a moc jsem se nešetřila. Potom ale přišly státnice. Já najednou neměla na nic čas a vysoký stres tomu také nepomohl.

Po státních zkouškách jsem si celé prázdniny užívala a nic neřešila. Jak už to tak bývá, vrátila jsem se do stereotypu škola-práce. Má povolená postava s ochablými svaly mi začala vadit a vrátila se mi bolest zad.Jelikož jsem neměla čas vařit, rozhodla jsem se pro dietu určenou pro ženy KetoFit. Přála jsem si rychle snížit váhu o tři kila a zbavit se přebytečného tuku.

Co se v tomto článku dočtete?

Jaké varianty diety můžete vybírat

Na výběr máte ze tří plánů: Soft, Opimal, Maxi. Vybrala jsem si plán OPTIMAL, protože jsem společně s formováním postavy chtěla shodit dvě až tři kila.

Provedla jsem tedy objednávku balíčku Optimal a za 2 dny jsem doma měla krabici plnou produktů od KetoFit. Hned jsem mohla začít. Přečetla jsem si velice dobře zpracovaný návod. V něm najdete, čím se řídit a jak se stravovat při této dietě. V zásadě bylo jen na mě, který produkt si kdy dám a jak si svůj jídelníček postavím.

Co bych však hnedka vyzdvihla je pitný režim. Je potřeba každé jídlo pořádně zapít velkou sklenicí vody. Zpočátku to pro mě byl problém, ale po skončení diety se to stalo pravidlem. Vytvořila jsem si návyk, za který jsem ráda. Dieta procházela dvěma fázemi, hubnoucí (redukční) a udržovací.

Fáze 1. – redukční

Délka mého zvoleného typu diety, Optimal, trvala 2 týdny. Vždy večer jsem si připravila jídlo na celý den a na chytrých hodinkách jsem si nastavila upozornění, abych na jídlo nemusela myslet. Ke snídani jsem si zamilovala čokoládovou kaši, kterou si rozhodně objednám znovu. A to čokoládové kaše ráda nemám.

Svačiny, obědy a večer jsem se snažila kombiSvačiny, obědy a večeře jsem se snažila kombinovat. Také jsem se rozhodovala podle plánu mého dne. Nejprve jsem se inspirovala na stránkách KetoFit.cz, ale později jsem plánování vzala do svých rukou. Jídla jsem bohatě doplňovala zelenou zeleninou, dle povolených potravin.

Ani jednou se mi nestalo, že bych měla hlad nebo chuť na sladké. Dávky pro mě byly dokonce příliš velké, a proto jsem si ubírala půlku z jedné odměrky. Výborným pomocníkem byla i sklenice vody po každém jídle, která pomáhala s lepším trávením.

Energie jsem měla dostatek po celý den, ale sport v této první fázi nedoporučuji, respektive pouze v malé intenzitě. Není doporučen ani v příručce KetoFit. Rychlá chůze je ideální aktivitou. Já zkoušela běhat a plavat. Ale ani jedna aktivita nebyla dobrá, jelikož u nich dochází k rychlému výdeji energie a já jsem byla velice rychle vysílená.V prvním týdnu mi na váze zmizely bez námahy a cvičení 2 kila. V druhém týdnu jsem zhubla další kilo a půl.

Fáze 2. udržovací

Jedná se z pravidla o dvojnásobnou dobu než u první fáze, tedy 4 týdny. K jídlům keto jsem si z pěti jídel dvě vařila sama. Znovu jsem si načetla a vypsala potraviny, které mohu zařadit do svého jídelníčku. Byl to již velký výběr a plno možností, která jídla vařit. Sacharidy se již mírně zvýšily, tedy moje tělo pociťovalo neuvěřitelnou porci energie a sport již nebyl žádný problém. Cítila jsem se velice dobře.

Recepty jsem se inspirovala znovu na stránkách KetoFit, případně na internetu a ve své fantazii. V žádném případě se ale nesmí konzumovat alkohol, nebo nějak jinak zásadně porušit pravidla diety. Není však těžké redukční režim dokončit, jelikož tělo je již navyklé na tento typ stravování. Důležité je jen dodržet pravidelnost jídel a pitného režimu. Pár ukázek jídel najdete ve fotografiích.

Proč držet ketodietu?

Jde o rychlou a účinnou dietu. Hubnutí je bez hladovění a touze po sladkém. Jídlo od KetoFit je složené ze všech potřebných složek stravy, navíc obohacené o minerály a vitamíny. Po dokončení diety vám zůstane návyk pravidelnosti v jídelníčku i pitném režimu. Nedochází k jojo efektu.

Pro koho je dieta od KetoFit určena?

Dieta je navržená speciálně pro ženy. Je dobrá pro formování postavy a snížení hmotnosti. Tuto dietu doporučuji každému, kdo se bude cítit lépe, když zmenší míry svého těla o pár centimetrů. Protože ne váha, ale kila tuku jsou určující. Stravu lze využít jako startovací bod pro redukci váhy vedoucí k lepší pohyblivosti.

Co nebylo úplně ideální?

Závěrečné zhodnocení

Po tom, co jsem se ve svém těle necítila, tak jak bych si přála, rozhodla jsem se držet dietu určenou pro ženy od KetoFit. Vybrala jsem si typ Optimal, který mi pomohl zhubnou 3.5 kg. V pase 3 cm, 4 cm na bocích a 1 cm na paži.

Jídlo bylo chutné, neměla jsem pocit hladu ani chuť na sladké. Ani měsíc po dokončení diety nenastal žádný jojo efekt a držím se v rozmezí 55-56 kilogramů. Chtěla bych vyzdvihnout online poradnu, kde si mi dostalo téměř okamžité odpovědi na jakoukoli otázku týkající se stravy. KetoFit splnil mé očekávání a pomohl mi rychle shodit přebytečný tuk na bocích. Znovu mám chuť a energii sportovat a tvarovat svou postavu.

Od Vašek Brynda

Od mala se věnuje sportu, především sjezdovému lyžování a karate. Potom se zamiloval do lezení, ale uvědomil si, že mu na bříšku něco během studia na vysoké škole narostlo, a tak začal ještě běhat. Mimo to se věnuje přes čtyři roky linkbuildingu na webových stránkách jako je Testado.cz, či třeba Modio.cz a další. Hlavním cílem je dodělat školu a stát se ředitelem vesmíru.