Autosedačka Cybex Solution X-Fix – recenze

Vyrostlo Vaše dítě z dětské autosedačky a sháníte novou? Existuje nepřeberné množství značek a modelů, a tak je složité něco vybrat. Co takhle vyzkoušet autosedačku značky Cybex, která je u uživatelů velmi oblíbená? V tomto článku se zaměříme na recenzi autosedačky Cybex Solution X-Fix, která získala mnohá ocenění!

Popis autosedačky

Cybex Solution X-Fix je vhodná pro děti od 3 – 12 let ve váhovém rozmezí 15 – 36 kg. Autosedačka má 11 výškových nastavení pro chrániče hlavy a ramen, a roste tak spolu s dítětem s ohledem na jeho osobní potřeby a prostor. Zádová opěrka je naklopitelná pro větší pohodlí. Autosedačka nabízí i polohovatelnou opěrku hlavy, kterou lze upravit do tří poloh. Patentovaná opěrka hlavy zabraňuje přepadávání hlavy dopředu a zajišťuje, aby zůstala v bezpečné zóně a to především v případě bočního nárazu.

Tak jako u všechy výrobků od firmy Cybex i zde dbali na kvalitní bezpečnostní prvky. Součástí autosedačky Solution x-fix je L.S.P.S. systém, který chrání dítě při bočním nárazu. Nechybí ani ISOFIX Connect Systém, kdy můžete autosedačku pohodlně zasadit do základny v autě. ISOFIX systém funguje na principu jednoduchých kotevních bodů, které jsou pevně spojené s autem. 

Autosedačka je vyrobena z kvalitních materiálů, které zajišťují nejen bezpečnost, kterou mají na svědomí materiály pohlcující vibrace, ale i pohodlí. V čalounění autosedačky je totiž systém cirkulace vzduchu, který zaručuje správné větrání a snižuje tak pocení u dítěte. 

Cybex Solution X-Fix nemá samostatné pásy a proto je nutné dítě připoutat pásem z auta. Celková hmotnost autosedačky je 7 kg a má potah pratelný na 30°.

Parametry autosedačky

Věk dítěte3-12
Váha dítěte15-36 kg
Váha autosedačky7 kg
Rozměry autosedačky (D x Š x V)45 x 47 x 66-82
Bezpečnostní prvkyL.S.P.S. systém materiál, který pohlcuje vibrace
Příslušenstvísnímatelný a pratelný potah (v pračce na 30°)
ISOFIX Connect System
Dokoupitelné příslušenstvíletní pratelný potah

Klady a zápory

Na této sedačce se mi opravdu líbí její propracovaný bezpečnostní systém, který samozřejmě nesmí chybět u žádné autosedačky od Cybex. Dále mne těší pratelný potah, jelikož děti čas od času ušpiní sedačku od jídla či pití. Není nic jednoduššího než potah prostě vyprat! Co se týče potahu, skvělá je také funkce pohlcování vibrací, která dítěti dopřeje klid. Velmi oceňuji také nastavitelné opěrky hlavy a zad. Autosedačce nemám co vytknout, možná jen cena může být pro někoho méně přijatelná.

TIP: Oblíbené autosedačky Cybex

Závěrečná recenze

Autosedačka disponuje kvalitními bezpečnostními prvky a navíc je pro dítě pohodlná. Velkou výhodou je také pratelný potah a nastavitelná opěrka hlavy, a to především při delších cestách, kdy může dítě v autě usnout. Manipulace je velmi jednoduchá a díky základně s ISOFIX systémem odpadá složité připevňování autosedačky pomocí pásů. Autosedačku tedy mohu všem rodičům jedině doporučit.

O značce Cybex

Cybex je britská společnost založená v roce 2000. Zakladatelem značky byl Martin Pros, otec dvou dětí, který chtěl vytvořit řadu výrobků pro děti. Jeho hlavními kritérii byla bezpečnost, funkčnost, vysoká kvalita a design. Cybex vyrábí kočárky, autosedačky, tašky, nosítka, fusaky a další.

Od Milena Snopovská

Studuji marketing, baví mě psát, vařit, cestovat a sportovat na rekreační úrovni (cyklistika, běžky, běhání, plavání a spoustu dalších). Nejraději mám chvíle strávené se svým bíglem Francisem.