Dětské nosítko Chicco Easy Fit

Pojďme si společně zhodnotit dětské nosítko Chicco Easy Fit z e-shopu Feedo.cz, kde naleznete vše, co pro sebe i své miminko potřebujete.

Co v článku najdete?

Než se pustíme do recenze, ráda bych objasnila, že vím, že na trhu naleznete spousta druhů nosítek pro děti a dohady o tom, které je pro dítě nejbezpečnější, budou věčné. Finální rozhodnutá je však pouze na Vás, kupujícím a samozřejmě na spokojenosti Vašeho miminka.

Popis nosítka

Chicco Easy Fit je ideálním nosítkem již od narození a to především díky širokému a ergonomickému sezení. Ergonomické sezení ve tvaru písmene „M“ s nohama od sebe a vyvýšenými koleny zajistí správnou polohu kyčelních kloubů miminka. Dětské nosítko se dokonale přizpůsobí člověku, který dítě chová a samozřejmě i samotnému dítěti, kterého doprovází během jeho přirozeného vývoje. Nosič se snadno nastavuje i mění polohy. Je možná jednoduchá změna z polohy směrem k člověku do polohy směrem k světu. Chicco Easy Fit má extra oporu pro hlavičku a krk miminka již od prvních měsíců jeho života. Je jednoduché a intuitivní, jemně přilne k tělu pro maximální pocit objetí. Nosítko je možné pořídit ve třech barvách – šedé, modré a černé.

Nosítko Chicco Easy Fit je testované a certifikované společností IHDI – Mezinárodní institut pro dysplazii kyčelního kloubu a je klasifikováno jako nosič „pro zdravé kyčelní klouby“ v případě, že se používá podle návodu.

Parametry

Váha dítěte0 – 9 kg
Rozměry nosítka (v x š x d)45 × 35 × 3 cm
Váha nosítka0,5 kg
CertifikaceIHDI – Mezinárodní institut pro dysplazii kyčelního kloubu

Výhody a nevýhody

Nosítka obecně mají své výhody i nevýhody. Mezi výhody patří těsný kontakt mezi nosičem a miminkem. Na Chicco nosítku je skvělé velmi rychlé, snadné a intuitivní nasazení. Klokanku si jednoduše navléknete jako tričko, vložíte děťátko a pouze zatáhnete za popruhy. Ocenit lze také, že je přizpůsobené miminku ihned po narození, a to i především díky extra opoře pro hlavičku a krk miminka. Důležitou roli hraje i správné ergonomické sezení. Zajištění správné polohy kyčelních kloubů miminka je v případě nosítek opravdu důležité. Navíc vybrané polohy v nosítku také mohou ulevovat miminku od nadýmání. V zimě na nosítku lze také ocenit to, že dítě nedýchá přímo studený vzduch, ale vzduch, který se již trochu ohřál od nosiče. U nosítka dále může potěšit kvalitní materiál. Nosítko je samozřejmě vhodné při cestování. Navíc ho můžete využít jako podložku na zem při neočekávaném přebalování. Cena se pohybuje v průměru za dětská nosítka a recenze jsou taktéž příznivé. 

Mezi nevýhody se řadí bolest zad, která se po delší době nošení pravděpodobně dostaví. Poté už záleží na fyzické kondici nosiče. Pokud vyrazíte na delší výlet a to i s batohem, praktičtější bude určitě kočárek, do kterého schováte všechny potřebné věci.

TIP: TOP 3 kočárky do 10 000

O značce Chicco

Vzhledem k vysoké poptávce po dětském zboží, byla roku 1958 v Itálii založena značka CHICCO, která se stala známou, oceňovanou a velmi žádanou. Chicco se zaměřuje na nejmenší zákazníky od jejich narození do tří let, a proto svoje produkty vyrábí ve spolupráci s pediatry a experty na vzdělávání kojenců, přičemž jsou výrobky zhotoveny tak, aby byli kvalitní, bezpečné a podporovali děti ve správném rozvoji.

Závěrečná recenze

Nosítko značky Chicco disponuje kvalitními ergonomickými prvky a navíc je jak pro nositele, tak pro děťátko pohodlná a těsný kontakt navozuje pocit bezpečí. Velkou výhodou oproti jiným nosičům je snadné navlékání a utahování popruhů.

Rozhodně se ale nedoporučuje dítě v nosítku nosit celý den čelem k nosiči, protože mu tak bráníte v prozkoumávání okolí a nedostává se mu prostoru pro spontánní pohybovou aktivitu, která souvisí s vytvářením svalové souhry.

Závěrem tedy můžeme říct, že nošení dítěte ve správném nosítku je dobré, ale nemělo by se to přehánět.

Video produktu


Přečtěte si také

Od Bára Králová

Kreativní duše, milovnice piva, dobrého jídla, výletů a sportování. Od mala se věnuje tanci a v dospělosti k tomu ještě přidala HIIT cvičení, spinning a občasný běh, který dělá především kvůli poslechu podcastů.