Výhody doplňků stravy pro psy aneb jak můžete pečovat o zdraví svého mazlíčka

Ve světě péče o domácí mazlíčky se doplňky stravy pro psy ukázaly jako cenný nástroj pro majitele zvířat, kteří chtějí zlepšit zdraví a pohodu svých chlupatých společníků. V tomto článku se zaměříme na význam a výhody těchto produktů a poskytneme vám užitečné informace o tom, jak vybrat ty nejlepší.

Hlavní význam doplňků stravy pro psy 

Doplňky stravy pro psy jsou navrženy tak, aby doplňovaly pravidelnou stravu psa s ohledem na jeho specifické nutriční potřeby. Navíc podporují jeho celkové zdraví a mohou pomoci řešit různé zdravotní problémy. Tyto produkty, které jsou dostupné v různých formách, nabízejí flexibilitu a pohodlí. Můžete je tedy bez problémů začlenit do každodenní rutiny vašeho psa.

Zdroj obrázku: ZooRoyal

V některých případech mohou veterináři doporučit specifické doplňky stravy pro psy jako součást léčebného plánu pro různé zdravotní problémy, jako jsou alergie, onemocnění ledvin nebo problémy s játry. Tyto doplňky tedy mohou pomoci zmírnit nežádoucí příznaky a zlepšit kvalitu psího života.

Výhody doplňků stravy pro psy 

Zdraví kloubů: Jedním z nejčastějších důvodů, proč se majitelé domácích zvířat obracejí na doplňky stravy pro psy, je podpora zdraví kloubů jejich čtyřnohého kamaráda, zejména pak pokud mají doma staršího pejska.

Zdraví kůže a srsti: Omega-3 mastné kyseliny a doplňky stravy pro psy s obsahem biotinu mohou přispět k lesklé, zdravé srsti a zmírnit kožní problémy. Pomáhají také snižovat vypadávání srsti a předcházet suché a svědivé pokožce. 

Zdravé trávení: Probiotika a trávicí enzymy mohou pomoci psům s citlivým žaludkem nebo chronickými zažívacími problémy. Podporují vyvážený střevní mikrobiom, který může zlepšit trávení a snížit nežádoucí příznaky, jako je průjem nebo zácpa. 

Podpora imunitního systému: Doplňky stravy pro psy obsahující vitamíny, minerály a antioxidanty, které mohou posílit imunitní systém psa a podpořit rychlejší zotavení při různých zdravotních problémech. 

Kontrola hmotnosti: U psů, kteří bojují s obezitou nebo mají problémy s vysokou váhou, mohou doplňky stravy hrát podpůrnou roli. Na trhu můžete najít produkty obsahující složky, které pomáhají kontrolovat chuť k jídlu a podporují metabolismus a spalování tuků. 

Výběr správných doplňků stravy pro psa

Stejně jako při výběru správného krmiva pro psy je také před zavedením jakéhokoliv nového doplňku do stravy vašeho psa klíčové zaměřit se na individuální potřeby vašeho mazlíčka a případně se poradit s veterinářem. Ten vám může poskytnout adekvátní informace ohledně vhodných doplňků stravy pro psy na základě plemene, věku a zdravotního stavu vašeho mazlíčka. 

Zdroj obrázku: ZooRoyal

Při samotném výběru byste se pak měli zaměřit na výběr vysoce kvalitních doplňků stravy pro psy od renomovaných značek. Pozornost věnujte zejména složkám produktu, pokynům k dávkování a potenciálním vedlejším účinkům. Dále se ujistěte, že je doplněk vhodný pro velikost a věk vašeho psa a odpovídá jeho nutričním potřebám. 

Následně pečlivě sledujte reakci vašeho psa na daný doplněk stravy. Pokud zaznamenáte jakékoliv nepříznivé účinky, prodiskutujte je se svým veterinářem a proveďte potřebné změny.

Od Petr Krauz

Amatérský sportovec se skromnými výsledky, milovník zdravé výživy a kroket s tatarkou. Mimo jiné také SEO konzultant na volné noze, majitel webu Krauzovinacestách.cz a zakladatel projektu Marketingová-Plzeň.cz // Instagram | LinkedIn | Facebook