Vydejte se na ozdravný pobyt do lázní

Zdroj: Pixabay.com

České lázeňství má skvělou pověst, ať už vás trápí nějaké ty zdravotní neduhy, nebo si jen potřebujete odpočinout a „dobít baterky“, nebo chcete udělat něco pro svoje zdraví, ozdravný lázeňský pobyt je to pravé řešení. Kam se můžete vydat a jak na to?

Lázně jsou pro všechny věkové kategorie

Ať už vám je 20 nebo 70 let, do lázní se můžete vydat v každém případě. Rodiče s sebou mohou vzít i děti a užít si tu rodinnou dovolenou, vydat se sem ale můžete i sólo. Už dávno neplatí, že lázně jsou určeny jen seniorům nebo vážně nemocným osobám, na ozdravný pobyt může každý, i bez zdravotních obtíží. Jediný rozdíl je v tom, že za ozdravný pobyt sami zaplatíte. Kdo sem totiž jede na doporučení lékaře a na pojišťovnu, ten buď neplatí nic, nebo jen část.

Víte, že lázně na pojišťovnu doporučuje váš ošetřující lékař a schvaluje revizní lékař pojišťovny? Ten žádost schválí zcela nebo zčásti, určí i do jakých lázní se vydáte. Pokud ale žádost zamítne, pak nezbývá nic jiného, než si pobyt zaplatit jako samoplátce.

Zdroj: Pixabay.com

Samoplátci si mohou vybrat, kam pojedou

Lázní je u nás nespočet, nabídka, kam se vydat, tak je široká. Pokud si sem jedete spíš odpočinout, pak se nemusíte řídit indikačním seznamem, ale můžete si vybrat lázně, které se vám z nějakého důvodu zalíbily nejvíc. Kam se můžete vydat?

  • Velmi oblíbené jsou například Karlovy Vary, kde najdete ubytování v mnoha hotelech a penzionech. Ve volných chvílích se můžete projít po kolonádě, na prohlídku Vřídla, Becherovky, nebo se svézt k rozhledně Diana.
  • Mariánské Lázně, kde ubytování nabízí celá řada hotelů, rodinných penzionů i apartmánů, mezi procedurami si můžete zajít ke Zpívající fontáně, do parku miniatur Boheminium nebo se projít zdejším geoparkem.
  • Dáváte přednost Středním Čechám? Co takhle navštívit Lázně Poděbrady? Ve chvílích volna se projdete kolem Labe, zajdete do některé z cukráren nebo se svezete na výletní lodi.
  • Širokou nabídku procedur i pobytů nabízí Lázně Teplice v Čechách, kde se můžete vydat i do Thermalia, komplexu největších a nejteplejších bazénů s čistě termální vodou v Čechách.
  • Rozmanitou architekturou, přírodou a širokou nabídkou procedur vás okouzlí i Lázně Luhačovice v chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty.
  • O klienty se perfektně postarají i v Lázních Bechyně, jedněch z nejstarších lázní v Čechách. Čeká tu na vás krásná příroda, bohaté kulturní vyžití i lázeňské wellness.

Tím výčet lázní rozhodně nekončí, seznam je mnohem širší. Vybírat můžete z lázní s dlouhou tradicí i těch mladších (jako jsou například Mariánské Lázně), ve všech svému tělu dopřejete tolik potřebný odpočinek a ozdravnou kúru.

Od 4health

Administrátor, milovník sportu a cestování + zdravé stravy.