Jak na pigmentové skvrny? Nejlepší je zabránit jejich vzniku

Jsou trápením zejména žen, a to po skončení léta. Během dovolených máme krásnou opálenou pokožku, ale pigmentové skvrny jsou záludné v tom, že je zpozorujeme až na podzim. Zatímco zbytek kůže vybledne, ony zůstávají. Jak zabránit tvorbě pigmentových skvrn a dá se s nimi vůbec něco dělat, straší-li už na tváři či na těle?

Obsah článku

Jak skvrny vznikají a jak se jim bránit?

Pigmentové skvrny na obličeji i na těle se nejčastěji tvoří ze slunce nebo jako pozápalová reakce kůže, ale mohou je ovlivňovat i hormonální výkyvy. Na některých místech v kůži se tvoří nadbytek melaninu – pigmentu v pokožce, takže i když okolní kůže vybledne, na těchto místech zůstávají nepěkné hnědé skvrny a mapy.

Chcete-li se jim vyhnout, absolutní základ je chránit si svoji pokožku před sluncem a vyživovat ji zevnitř. Protože jen silná pokožka, ve které je dostatek kolagenu, může zářit zdravím, mít rovnoměrný tón, strukturu a dokáže se rychle regenerovat. Platí zkrátka jednoduché pravidlo: pokud o svou pleť pečlivě pečujete a chráníte ji před sluncem pomocí krémů s vysokým ochranným faktorem, bude snazší odolávat nejen tvorbě pigmentových skvrn, ale i vrásek.

“V prevenci stárnutí kůže má proto největší význam důsledná ochrana před slunečním zářením (zejména UV-A), užívání kolagenu, betakarotenu, vitamínů C, E, D, resveratrolu, kyseliny listové a pantotenové a samozřejmě adekvátní vnější ošetřování kůže,” uvádí zkušená odbornice v dermatologii, MUDr. Jana Molčanová z kliniky Medoderm.

Proč právě kolagen?

Bílkovinu kolagen doporučují dermatologové užívat stejně jako ostatní vitamíny, protože kolagen naše tělo tvoří v dostatečném množství jen do určitého věku. Právě po třicítce se již mohou vyskytovat první projevy nedostatku kolagenu v kůži: tvorba prvních vrásek, častější vznik pigmentových skvrn, zhoršená hojivost kůže a podobně. Kolagen má vliv také na tvorbu silných vlasů a nehtů.

Z množství doplňků stravy je důležité si správně vybrat: kolagen se získává z vedlejších produktů dobytka nebo mořských ryb, přičemž je nezbytné jej štěpit na peptidy. Způsob štěpení rozhoduje o tom, nakolik bude kolagen účinkovat. Není vhodné tepelné štěpení, protože při něm kolagen ztrácí bioaktivitu. Proto česká značka Inca Collagen využívá enzymatické štěpení za studena. Aby zachovala maximum účinků kolagenových peptidů, nepřidává do kolagenového prášku již žádné jiné příměsi, aroma, ani příchutě.

Kolagen od české značky Inca Collagen

100% čistý enzymaticky hydrolyzovaný kolagen v prášku české výroby, značky Inca Collagen, si pro jeho účinky oblíbilo již více než 250 tisíc zákazníků. Za 8 let existence se vyšvihl mezi top kolageny na českém i slovenském trhu, a to proto, že reálně účinkuje.

Pomáhá jako prevence vrásek, podpora kloubů, na pevnější a krásnější vlasy či nehty. Zákazníci, zejména dámy, velmi často hlásí zlepšení pigmentových skvrn:

“Mně pomohl váš Inca Collagen na vlasy a pleť (měla jsem velké pigmentové skvrny, které se stáhly a moje pleť vypadá mnohem lépe).”  Zákaznice Viola

“Mně pomohl produkt Inca Collagen zejména na vlasy, které jsou zdravější a na pleť, zejména na pigmentové skvrny.” Zákaznice Šárka

Podívejte se na kolagen v akci za výhodnou cenu. Dostanete k němu vitamín C zdarma, stačí použít kód v košíku. A přestože léto končí, nezapomeňte si dávat pozor na nebezpečné UV záření. Užívejte kolagen i na podzim, aby podpořil regeneraci vaší pokožky po opalování.


Přečtěte si také

Od Veronika Hudcová

Studentka marketingu, copywriterka a milovnice kávy, dobrého jídla a zábavy. Ve svém volném čase ráda sportuje, maluje obrazy a čte. Jejím životním snem je procestovat svět.