Dámské elektrokolo – jednoznačně PRO

Nezávislost, sebevědomí, dech beroucí postava, dokonalá fyzička a psychika v pohodě, to jsou věci, po kterých ženy touží. Samozřejmě hned po lásce, zdraví svých blízkých a rodinném štěstí.  A v sedle elektrokola si můžete všechny tyto sny splnit. 

Dámské elektrokolo si zamilujete, zapracujete na zdraví svém i své rodiny, společně aktivně strávený čas posílí vaše rodinné i přátelské vazby a o tom, že si vylepšíte své vlastní já nemůže být pochyb. Pořiďte si elektrokolo a vylaďte nejen své křivky k dokonalosti, o které nebudete muset už jen snít.

Proč právě elektrokolo?

Protože je víc než IN vydat se vstříc dobrodružství i povinnostem v sedle elektrokola, které vám na čerstvém vzduchu vylepší postavu, pomůže zapracovat na fyzičce, vyčistí hlavu od starostí a posílí svaly i kardiovaskulární systém. A to vše s lehkostí, zábavně i hravě – pokud vy samy nebudete chtít jinak. Díky dopomoci, jejíž intenzitu si volíte jen vy samy si, milé dámy, můžete dát pořádně do těla v drsném terénu nebo si jen tak ležérně šlapat na pohodu městskou cyklostezkou.

Bez potu a zadýchání můžete vyrazit do práce či do školy – a to klidně ve slušivém kostýmku. Vysokokapacitní baterie a výkonný elektropohon vám do pedálů pošlou přesně tolik energie, kolik právě budete potřebovat. Ulehčí vám tak nejen prudké stoupání nebo nekonečně dlouhý cyklovýlet, ale také vaše cyklistické začátky. Pokud jste tedy na kole dlouho neseděly a bojíte se, že vám energie i odhodlání dlouho nevydrží, je dámské elektrokolo skvělou volbou, jak znovu objevit kouzlo cyklistiky.

Jak se zlepšit v jízdě na kole? 5 Tipů pro začátečníky

Pokud si i ze stejného důvodu odpíráte společné výlety na kole s partnerem či přáteli, v obavách z posměšků a nejapných poznámek na vaše tempo či kondici, s elektrokolem budete za hvězdu, pro kterou zdolání cíle nebude žádný problém. A s postupem času, jak se vaše kondice bude zvyšovat, není problém volit stále menší a menší intenzitu dopomoci a dát si v dokonalé formě pořádně do těla.

V sedle elektrokola můžete vyrazit do města i do přírody – ekologicky i ekonomicky – a zároveň i ladně a sportovně udělat něco pro své zdraví a pohodu.

Dámské elektrokolo má své výhody

Elektrokolo určené pro něžné pohlaví se na první pohled od klasického elektrokola neliší – možná až na „holčičí“ barvy. Co však rozhodně vaši pozornost upoutá je velmi atraktivní a moderní design, který ne že by u jiných modelů chyběl, ale u těch dámských je povýšen doslova na umění.

Dámská elektrokola však vynikají nejen zajímavým vzhledem, který dozajista ženy ocení, ale především technickými detaily, které ženám jízdu na elektrokole zpříjemní.

Samozřejmě že to neznamená, že každá žena musí mít model dámského elektrokola. Mnohým cyklistkám vyhovují klasické modely elektrokol, vše je tak o zcela individuálním, a především dobrém pocitu z jízdy a radosti z cyklistiky. S elektrokolem zkrátka musí cyklista i cyklistka splynout a být jako jedno tělo a duše.

A v čem jsou tedy dámská elektrokola tak výjimečná? Protože vývojáři vědí, že každému vyhovuje jiný model, a především rám elektrokola, zohlednili při vývoji dámských elektrokol i specifika ženské postavy. Ženy cyklistky jsou většinou menšího vzrůstu než muži, a také je jejich postava drobnější. Dámské elektrokola tak ctí ženskou postavu a rám elektrokola má upravenou geometrii – ženám se tak lépe nasedá i sesedá z kola a jízda je pohodlná.

Dámské elektrokolo má :

  • užší řídítka
  • rám s nižší horní rámovou trubkou
  • kratší představec
  • menší sedlo
  • uzpůsobený tvar sedla

Co se týká elektromotoru a baterie elektrokola jsou samozřejmě i dámská elektrokola vybavena špičkovými komponenty a umožňují ty nejlepší jízdní vlastnosti i těm nejnáročnějším cyklistkám.

Není elektrokolo jako elektrokolo

A mezi těmi nejlepšími značkami si můžete vybírat hned z několika kategorií a typů elektrokol, které uspokojí vaše cyklistické sny a požadavky.

  • Horské elektrokolo – ať už odpružené či celoodpružené – dokonale splní vaše představy o jízdě malebnou i drsnou přírodou. Horské elektrokolo dokáže zdolávat úctyhodnou vzdálenost i převýšení. Zasloužený sjezd dolů je v jeho sedle pohodovou, a přitom adrenalinovou záležitostí. Každé nástrahy terénu zkrátka zvládne horské elektrokolo na jedničku.
  • Městské elektrokolo je ideálním dopravním prostředkem po městě i dokonalým prostředníkem pro aktivní relaxaci v lehkém terénu přírody či na svižné cyklostezce. S městským elektrokolem obstaráte pochůzky i nákupy, potrénujete svou fyzičku a dáte odpočinout svým chmurným myšlenkám.
  • Treková a krosová elektrokola jsou pomyslnými obojživelníky, kteří zvládnou jízdu těžším terénem i hektickou městskou zástavbou. Jsou vhodná pro jízdu po pevném i nenáročném terénu a díky své dojezdové vzdálenosti slibují zážitky nejen o dovolené.

Myslete na bezpečnost

A to nejen svého kola, ale především tu svou. I když si jistě vaše dokonalé a vysněné elektrokolo zaslouží kvalitní, bytelný, a hlavně spolehlivý bezpečnostní zámek, který nezdolá žádný zloděj, myslete během jízdy i na svou bezpečnost.

Žádnému zodpovědnému cyklistovi, a tedy ani cyklistce, by neměla chybět kvalitní cyklistická přilba, která vás v případě nárazu či pádu dokáže ochránit před vážnými úrazy. I výrobce přileb myslí na design, a tak svou cyklo helmu snadno sladíte nejen s designem elektrokola, ale klidně i s cyklistickým oblečením.

V duchu hesla “Vidět a být viděn“ je velmi důležité myslet na kvalitní a správné osvětlení elektrokola, které můžete podpořit i vhodnými reflexními prvky na vašem oděvu, cyklistickém batohu či brašně a případně také cyklistické přilbě.

TIP: Jak vybrat helmu na kolo

Oblíbené značky elektrokol

SCOTT

Společnost SCOTT byla založena v roce 1958 v Americe, nese jméno po jejím zakladateli Edovi Scottovi. Z počátku se firma zabývala jen výrobou lyží, později do svého sortimentu zařadila vybavení pro běhání, motosport a cyklistiku. V současnosti vyrábí také stále více populární elektrokola.

Bergamont

Bergamont je německá značka pocházející z Hamburku, kde vznikla v roce 1993. Společnost se z malého obchodu a opravny kol dostala až mezi největší výrobce jízdních kol v Německu. Vývojáři a inženýři Bergamontu úzce spolupracují s Universitou v Hamburku a jejich prototypy jízdních kol testují přímo v ulicích Hamburku.

Od Vašek Brynda

Od mala se věnuje sportu, především sjezdovému lyžování a karate. Potom se zamiloval do lezení, ale uvědomil si, že mu na bříšku něco během studia na vysoké škole narostlo, a tak začal ještě běhat. Mimo to se věnuje přes čtyři roky linkbuildingu na webových stránkách jako je Testado.cz, či třeba Modio.cz a další. Hlavním cílem je dodělat školu a stát se ředitelem vesmíru.