Tipy na dvojkombinace kočárku

Při nákupu prvního kočárku nastávající rodiče zjistí, že možností je skutečně mnoho – mohou vybrat klasický kočárek s hlubokou korbou bez dalšího příslušenství, nebo dvoj či dokonce trojkombinaci. My se v našem článku tentokrát podíváme na dvojkombinace. Co vlastně zahrnují, a které jsou nejlepší?

Dvojkombinaci nebo trojkombinaci kočárku?

U dvojkombinace kočárku budeme vybírat hlubokou korbu a sportovní verzi, přičemž obě možnosti mají společný podvozek – ušetříte tak místo i peníze, protože nebude do budoucna nutné kupovat celý nový sportovní kočárek či golfky. Rozdíl mezi dvojkombinací a trojkombinací je v přítomnosti autosedačky – u trojkombinace je totiž možné přibalenou autosedačku opět nacvaknout na ten samý podvozek. Vyplatí se to ale?

To záleží na tom, jaký kočárek zvolíte. Některé mají totiž skvělé hodnocení, co se týče provedení podvozku, hluboké korby i sportovní verze, nicméně autosedačka může být méně bezpečná než některé dražší a nekompatibilní sedačky do auta. Proto se mnoho rodičů přiklání k nákupu dvojkombinace a autosedačku vybírají zvlášť na základě recenzí, bezpečnosti a důležitých certifikátů. Ke dvojkombinaci se také přiklánějí rodiče, kteří nevyužívají auto.

Podle čeho vybírat?

U dvojkombinace nás vlastně budou zajímat podobné parametry, jako u nekombinovaných kočárků. Zaměříme se tedy na:

  • typ koleček, který vybíráme hlavně podle toho, po jakém povrchu budeme s kočárkem nejčastěji jezdit
  • velikost – zde nás zajímá nejen celková velikost kočárku a podvozku (například proto, aby se nám bez problémů vešel do kufru auta či do výtahu), ale také délka a šířka hluboké korby i sportovní sedačky pro maximální pohodlí dítěte
  • použité materiály – ty by měly být ideálně snadné na údržbu, voděodolné a stálobarevné
  • bezpečnostní prvky – pásy, madla, reflexní prvky, brzdy a odpružení
  • hmotnost – pro snadnější manipulaci je lepší nižší hmotnost, tu zajistí například hliníkový rám
  • polohování – polohovat lze nejen opěrku pro dítě, ale také opěrku nožiček, stříšku, madlo nebo měnit směr jízdy polohováním madla pro rodiče

Tipy na nejlepší dvojkombinace kočárku

Kočárek Riko Basic Plus 2021 dvojkombinace

Jedná se o ideální městský kočárek dostupný v několika barevných provedeních. Je vyroben z klasické tkané kočárkoviny. Kola jsou nafukovací, otočná, s možností aretace. Sportovní korbu lze umístit po i proti směru jízdy. Rukojeť pro rodiče je výškově nastavitelná, pro vyšší komfort také potažená ekokůží. Co se týče bezpečnosti, sportovní nástavba je opatřena pětibodovým pásem, madlem a kočárek lze zabrzdit centrální brzdou „easy stop“.  

Mezi odpruženými koly najdeme prostorný koš pro nákupy. Hluboká korba je velmi prostorná, její stříšku lze polohovat a najdeme na ní také ventilační otvor pro lepší proudění vzduchu za horkých letních dnů. Miminko má pohodlí díky měkké molitanové matraci a v nepříznivém počasí je chráněno nánožníkem s vysokou clonou, kterou je možné zapnout až k hornímu okraji stříšky.

Sportovní korba je opět opatřena ventilací. Polohovat lze zádovou opěrku i opěrku na nožičky. Součástí balení je také přebalovací taška ve stejném designu.

Kočárek EasyGo Optimo Air 2020 dvojkombinace

Díky foukaným otočným kolům s odpružením i možností aretace je tento kočárek vhodný do města i mírně nerovného terénu. Tkanina disponuje UV filtrem 50+, který miminko chrání před slunečním zářením a zaručuje, že barva na slunci nevybledne. Díky hliníkové konstrukci je kočár lehký a snadno ovladatelný. Součástí je také velký koš na nákup. Kloubové madlo pro rodiče lze polohovat a jeho součástí je také odnímatelná přebalovací taška.

Hluboká korba je prostorná, s polohovatelnou stříškou a molitanovou matrací. Díky madlu lze korbu z podvozku snadno uvolnit a přenést například z venku do bytu i se spícím dítětem. Korbičku lze také složit na plocho, což usnadňuje její převoz i v autě s menším kufrem.

Sportovní nástavba je opatřena pětibodovým pásem. Opěrku zad i nožek lze nastavit do dvou poloh. Ke kočárku je pak možné dodatečně dokoupit i kompatibilní autosedačku.

Joolz Day+

Vysoce kvalitní, designový kočárek pro procházky ve městě i v přírodě. Pevná textilie se snadno udržuje. Kočárek je plně polohovatelný – lze polohovat stříšky, opěrky na záda i nožičky, rukojeť rodiče a korbičky mohou být umístěné po i proti směru jízdy.

Kola jsou gumová, tudíž téměř bezúdržbová. Samozřejmostí je otáčení i aretace. Velký nákupní koš umístěný mezi koly unese až 5 kilogramů. Kočárek lze složit během několika vteřin. Bezpečnost zajistí pětibodové pásy, brzda i reflexní prvky a světla.

Hluboká korbička disponuje měkkou molitanovou matrací, polstrováním, větráním ve stříšce, odnímatelným kšiltem chránícím dítě před sluncem i deštěm. Větrání je i ve spodní straně korbičky. Pro snadnou manipulaci je zde také odnímatelné kloubové madlo. Přiložený nánožních chrání miminko před vlivy počasí.

Set kočárek ABC design Samba 2022 dvojkombinace

Moderní, stylový kočárek vhodný do města i lehčího terénu. Textilní části jsou vyrobené z pevné a kvalitní tkaniny. Kola jsou gumová se vzduchovými komorami, otočná a opatřena aretací i centrální brzdou. Korby lze umístit po i proti směru jízdy. Pevná konstrukce si poradí i s většími dětmi, nosnost je 22 kilogramů.

Rukojeť rodiče je polohovatelná, stejně jako opěrky pro dítě. Kočárek složíte během pár vteřin a díky skladné korbičce se vejde i do menšího úložného prostoru v autě. Sportovní nástavba je opatřena pětibodovým pásem a konstrukce kočárku má pojistku proti samovolnému složení.

Kočárek Britax Römer Smile III dvojkombinace 

Kočárky Britax patří mezi ty nejoblíbenější vůbec. Vyznačují se vysokou kvalitou, dlouhou životností i nadčasovým designem. Kola jsou nafukovací, otočná, s možností aretace a plně odpružená. Kočárek je tedy vhodný k procházkám ve městě i v přírodě. Rukojeť pro rodiče je výškově nastavitelná a opatřená ekokůží. Pevná konstrukce uveze děti do 22 kilogramů. Korbičky lze otočit čelem k rodiči i od něj.

Hluboká korba disponuje měkkou matrací z molitanu, polstrováním, sklápěcí stříškou, nánožníkem a madlem, které lze využít k zavěšení hraček. Sportovní verze má pětibodový pás, polohovatelné opěrky zad a nožiček, bezpečnostní madlo pro dítě a stříškou s kšiltem proti slunci nebo dešti.

Oblíbené značky dvojkombinací kočárků

Riko

Riko vyrábí univerzální dětské kočárky, které se vyznačují inovativními a zajímavými vzory, jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a mají nadčasový a originální design. Kromě kočárků Riko vyrábí autosedačky pro různé váhové a věkové kategorie.

EasyGo

Značka EasyGo pochází z Polska, kde společně se značkami Riko, Eurocart a Expander spadá pod jednoho výrobce. EasyGo přichází na trh s cenově dostupnými kočárky, autosedačkami, odrážedly a dalšími funkčními doplňky pro děti.

Joolz

Kočárky a doplňky Joolz vyrábí holandská forma Milk Design, která sídlí v Amsterdamu. Založena byla v roce 2004. Kočárky Joolz jsou lehké, kompaktní, praktické a moderní. Kočárky Joolz můžete koupit ve 25 zemích Evropy, Asie a Austrálie.

ABC design

Výrobce ABC design se na trhu pohybuje již od roku 1988. Sídlí v německém Albbrucku a zabývá se výrobou kočárků a dětského zboží. Sortiment je každý rok rozšiřován. Výrobky značky ABC design jsou velice kvalitní, praktické a nadčasové.

Britax Römer

Britax Römer od 30. let 20. století vyrábí potřeby pro děti. První autosedačku vyrobili v roce 1966. Kromě autosedaček se zabývají výrobou kočárků a doplňkům k nim. Všechny produkty jsou navrhovány tak, aby zajistily bezpečné cestování vašim dětem.

Od Monika Břešťanská

Milovnice přírody, ekologie a všeho živého s vášní pro kvalitní literaturu a hudbu. Momentálně na mateřské dovolené, ale zároveň studentkou učitelství přírodopisu a českého jazyka. // Instagram