Rumový kalendář – netradiční adventní dárek, který ocení téměř každý

Připomeňte si radost z otevírání okýnek v adventním kalendáři a odpočítávejte Štědrý den stylově s rumovým kalendářem. Prožívejte každý prosincový den nový rumový okamžik.

Hledáte ideální dárek ke jmeninám, která jsou blízko předvánočnímu času nebo dumáte nad tím, co dát do mikulášské nadílky dospělému? Tímto kalendářem bezpochyby uděláte radost všem milovníkům kvalitních rumů, kterým dáte jedinečnou příležitost ochutnat 24 druhů rumů ze všech koutů světa.

Co je rumový kalendář?

V podstatě se jedná o klasický adventní kalendář, kde na Vás ale nečeká odpočítávání Štědrého dne v podobě pojídání čokolád nýbrž ochutnávání rumových vzorků. Rumový kalendář je samozřejmě určen osobám starším 18 let.

Rumy od 1423.dk

Na 20 mililitrové lahvičce najdete speciálně navrženou etiketu s názvem, ABV (za písmeny se skrývá spojení alcohol by volume, tedy objemové procento alkoholu) a zemi původu. V kalendáři naleznete jak renomované značky rumů, tak neznámé skvosty, které lze zažít pouze v tomto kalendáři, čímž je obsah velmi výjimečný. Chuť i síla se u rumů liší, taktéž sladkost i suchost rumu. Vydání rumového kalendáře je každoroční tradice dánské společnosti 1423.dk, která je distributorem prémiových lihovin. Joshua Singh, který stojí za koncepcí tohoto kalendáře, jej nazývá dvaceti čtyřdenní „školou rumu“.

Špičkové rumy i balení

Společnost 1423.dk si dává záležet nejen na výběru špičkových rumů, ale i na krásném balení. Letos je kalendář skvěle vypadající dárková papírová krabička s perforovanými okénky zahalen v lahvově zelené barvě se zlatým písmem.

Navíc kalendář obsahuje 2 bločky, kam můžete psát své postřehy z jednotlivých rumů a 2 degustační skleničky, abyste si kalendář mohli lépe vychutnávat v páru.

Proč zakoupit rumový kalendář?

Výběr a koupě jedné jediné lahve rumu jako dárku je riskantní, protože se nemusíte trefit do vkusu a chuti obdarovaného. Samozřejmě můžete procházet online recenze nebo se zeptat v obchodě, ale i tak není trefení se do vkusu zajištěno. Možným řešením je právě tento kalendář. Rumy Vám vybírá někdo, kdo nezná Váš vkus, a tak budete ochutnávat rumy, které neznáte a můžete objevit úžasné kousky (které byste třeba nikdy neochutnali). Poté si můžete toho nejchutnějšího rumu koupit třeba celou láhev.

Kde zakoupit rumový kalendář?

Adventní kalendář pro dospělé zakoupíte v obchodě Alkohol.cz, kde si ho můžete vyzvednout jak osobně, tak nechat zaslat.

Alkohol a zdravý životní styl

Pro mnohé z nás alkohol k životu tak trochu patří. Obzvláště pak v předvánočním čase, kdy na nás působí stres s vánočními přípravami a nakupováním dárků. Proto upustit páru v podobě malé ochutnávky rumu po náročném dni v práci není tak zlé. Jelikož je každý den v kalendáři 20 ml lahvička, což je malý panák, a pokud se ještě rozdělíte s další osobou (proto jsou přibalené dvě skleničky), každý den si malý košt rumu rozhodně můžete dopřát. A kdyby Vám nebylo po chuti každý den si alkohol dopřávat, zakupte si adventní kalendář již nyní a ochutnávejte např. pouze každý druhý nebo třetí den. Malé množství alkoholu určitě nezkazí celoroční dřinu v posilovně.


Přečtěte si také

Od Bára Králová

Kreativní duše, milovnice piva, dobrého jídla, výletů a sportování. Od mala se věnuje tanci a v dospělosti k tomu ještě přidala HIIT cvičení, spinning a občasný běh, který dělá především kvůli poslechu podcastů.