Test pánských antiperspirantů: které jsou nejlepší?

Deodorant nebo antiperspirant je důležitou součástí každodenní osobní hygieny muže. Pokud se potýkáte s problémem nadměrného pocení, ať už kvůli pobytu na pláži, cvičení nebo hyperhidróze, nejlepší antiperspirant vám rozhodně usnadní život.

Abyste vybrali ten správný produkt, musíte pochopit rozdíl mezi antiperspirantem a deodorantem.

Deodorant vs. Antiperspirant

Deodorant je produkt, který pouze odstraňuje zápach potu a v žádném případě neovlivňuje přirozené pocení. Ve složení deodorantů najdete antibakteriální látky (například alkohol) a aromatické. 

Antibakteriální látky zastavují množení bakterií v podpaží, čímž snižují zápach potu.

Antiperspirant je prostředek k odstranění potu. Takový přípravek blokuje kanálky potních žláz na určitou dobu, čímž se zastaví množení bakterií. Odborníci však nedoporučuji používat ho každý den. Aplikovat antiperspirant můžete každé tři dny a vždy na čistou suchou pokožku, protože blokování normální činnosti potních žláz může ublížit vašemu zdraví.

5 jednoduchých tipů, jak vybrat ten nejlepší antiperspirant proti pocení:

  • Dejte přednost přípravkům bez parabenů! Jsou to škodlivé konzervanty, které mají negativní vliv na pokožku.
  • Nejlepší antiperspiranty a deodoranty by neměly obsahovat hliník, protože tato složka často způsobuje alergické reakce. Široký sortiment přípravků bez obsahu hliníku najdete na webových stránkách Makeup.cz
  • Vybírejte deodoranty obsahující přírodní složky: éterické oleje, minerální soli (kamenec).
  • Je lepší se rozhodnout pro produkt bez syntetických vonných látek.
  • Vybírejte přípravky s nízkou koncentrací alkoholu, alkohol ve velkém množství může způsobit vysušení pokožky.

TIP na článek: Problémy s nadměrným pocením

Nejlepší antiperspiranty proti pocení

Vichy Homme Deo Anti-Transpirant 48H. Jedná se o extra silný pánský antiperspirant, který reguluje pocení po dobu 48 hodin. Spolehlivě chrání před nepříjemným zápachem bez poškození citlivé pokožky. Kosmetický přípravek od známé značky se okamžitě vstřebává bez zanechání stop a stává se na pleti zcela neviditelným. 

Hypoalergenní složení bez alkoholu má změkčující a protizánětlivé účinky. Poskytuje úžasný pocit čistoty a svěžesti. Základem produktu je termální voda Vichy, známá pro své vynikající zklidňující a ochranné vlastnosti. Díky glycerinu ve složení je zajištěna hydratace pokožky, pocit pohodlí a svěžesti. Nejlepší antiperspirant Vichy má navíc protizánětlivé vlastnosti.

Biotherm Day Control Deodorant Anti-Perspirant Homme je vysoce účinný deodorant-antiperspirant, který má velmi jemný účinek. Zasychá téměř okamžitě po aplikaci a nezanechává na oblečení bílé stopy ani nepříjemný lepivý pocit na pokožce.

Tento pánský antiperspirant ve spreji od Biotherm dokonale reguluje pocení a také úspěšně odolává vzniku nepříjemného zápachu. Biotherm Day Control neztrácí svou účinnost po dlouhé hodiny, takže po celý den si můžete být jisti svou svěžestí. Biotherm Day Control Deodorant Anti-Perspirant Homme neobsahuje alkohol, proto je vhodný i pro velmi citlivou a suchou pokožku. Nezpůsobuje alergie, nevyvolává podráždění.

Se zvýšenou činností mazových žláz si dokáže skvěle poradit nejlepší aerosolový antiperspirant vyrobený speciálně pro muže Etiaxil Men Antiperspirant Deodorant Protection 48H Aerosol. Speciální složení produktu účinně chrání před nepříjemnými pachy a stopami potu po dobu 48 hodin, nenarušuje přirozený proces termoregulace, poskytuje výrazný antibakteriální účinek, chrání pokožku před bakteriemi, které způsobují nepříjemný zápach. Po aplikaci antiperspirantu značky Etiaxil budete po dlouhou dobu cítit svěžest, pohodlí a sebevědomí!

Antiperspirant Odaban je prvním prostředkem, který by měli vyzkoušet ti, kteří se snaží odstranit problém s nadměrným pocením. Odaban je nejúčinnější a hlavně bezpečný přípravek na hyperhidrózu. Jeho zvláštností je, že neblokuje činnost potních žláz, ale redistribuuje pocení do jiných částí těla. Výsledkem je, že místa, kde byla pozorována hyperhidróza, zůstávají po dlouhou dobu suchá. Současně není na jiných částech těla pozorováno nadměrné pocení.

Od Milena Snopovská

Studuji marketing, baví mě psát, vařit, cestovat a sportovat na rekreační úrovni (cyklistika, běžky, běhání, plavání a spoustu dalších). Nejraději mám chvíle strávené se svým bíglem Francisem.