Moje zkušenost s BODY RESHAPE: 4 kroky a 3 technologie ke krásnější postavě

Některé partie se obtížně hubnou a tvarují i přes usilovné cvičení a zdravé stravování. U žen jde o břicho, boky, hýždě a stehna, případně horní část paží. Metoda BODY RESHAPE se na tyto problematické části těla zaměřuje a pomocí několik procedur a technologií slibuje jejich zeštíhlení a vyhlazení celulitidy. Jak to celé probíhá a co od toho můžete očekávat? 

Jakožto žena, která se ráda nechává hýčkat, jsem nabídku na vyzkoušení metody BODY RESHAPE neodmítla. Už jenom proto, že jsem věděla, že její součástí je podrobná tělesná diagnostika a přístrojová lymfodrenáž, o níž jsem dosud jenom četla. Proceduru jsem absolvovala v Praze u Václavského náměstí, v jedné z poraden sítě nutričních poraden NUTRIADAPT, která tuto metodu provádí.

Co je BODY RESHAPE

Tato metoda intenzivní péče o tělo kombinuje tři moderní technologie, jejichž cílem je tvarování a maximální redukce celulitidy na konkrétních problematických partiích. Při proceduře se využívá například podtlaku a frekvenčních vakuových rázů, které dokáží rozdělit tukové buňky v podkoží a nastartují lokální metabolismus v ošetřovaných místech. Navíc se jedná o příjemný zážitek, procedura uklidňuje nervový systém a má relaxační účinky.

Co všechno metoda BODY RESHAPE slibuje:

  • zeštíhlení problematických partií 
  • viditelnou redukci celulitidy
  • jemnější a vypnutější pokožku
  • bezbolestnou a relaxační proceduru
  • na pohled patrné výsledky už po prvních aplikacích

Na jaké partie lze metodu využít

Ošetření lze provést komplexně (stehna, hýždě, boky i břicho) nebo jen lokálně (především tzv. madla lásky). Často ji vyhledávají ženy s postavou typu hrušky, kdy jsou jejich hýždě, boky a stehna výraznější než útlá horní polovina těla. Ale ani ženy s postavou typu jablko nepřijdou zkrátka, protože ošetření lze zaměřit jenom na břicho.

Od celulitidu přes strie po nadváhu: Kdy proceduru doporučujeme

Metoda je určená zejména ženám toužícím vylepšit vzhled svých problematických partií. Celkově zlepšuje vzhled pokožky, zmírňuje a vyhlazuje celulitidu v problematických partiích, zpevňuje a zjemňuje kůži. Zanedbatelné není ani zeštíhlení v místech, která se velmi obtížně a dlouho hubnou a tvarují.

Kdo a kde BODY RESHAPE provozuje

S modelovací metodou přišla síť výživových poraden NUTRIADAPT, jejíž pobočky najdete po celé ČR. Původně se zaměřovala na výživové poradenství pro osoby, jež usilují o redukci tělesné hmotnosti, ale sami a bez odborné pomoci to nezvládají. Své klienty učí, jak se stravovat lépe, aby hubli zdravě a získanou váhu si dokázali udržet nejlépe napořád. 

Jejich systém zaměřený na řízení hmotnosti zohledňuje věk, pohlaví, pohyb, individuální možnosti stravování i chuťové preference. Hlavním cílem je klienty vést k dlouhodobě udržitelnému zdravějšímu způsobu života. Vedle výživového poradenství a estetické procedury je ještě výrobcem doplňků stravy na podporu hubnutí.

Kdy se projeví první výsledky

Své osobní specialistce jsem položila mnoho otázek. Na otázku, za jak dlouho jsou výsledky vidět, a jak často je třeba celé ošetření zopakovat, mi odpověděla, že je to silně individuální. Nečekejte, že po jedné návštěvě odejdete s novým tělem. Některé ženy pozorují změnu již po dvou až třech ošetřeních, jiné později. 

Podle slov specialistky je vhodné prvních 6 až 10 návštěv absolvovat krátce po sobě, klidně dvakrát týdně během 3 až 5 týdnů. Odstup mezi jednotlivými ošetřeními by měl být dlouhý alespoň 48 hodin. Poté je doporučeno chodit jednou měsíčně na udržovací aplikaci, aby efekt vydržel dlouhodobě.

Procedura se skládá z několika kroků, jejichž cílem je zeštíhlení, vyhlazení a vypnutí pokožky na problematických partiích.

Jak procedura BODY RESHAPE probíhá

Objednání a rezervace termínu

Máte-li o proceduru zájem, navštivte webové stránky lymfodrenaz.cz. Zde najdete všechny důležité informace o metodě včetně rezervačního formuláře, který je třeba vyplnit. Naštěstí to není nic složitého. 

Pouze vyplníte své jméno a příjmení, e-mailovou adresu, telefonní číslo a vyberete si nejbližší poradnu. Brzy vás zkontaktuje asistentka, s níž si domluvíte termín. Krátce před datem vám ještě pošlou SMS zprávu s připomínkou. Na stránkách naleznete i informace o aktuální ceně. Předem se neplatí nic, vždy až na poradně. 

Režimová omezení v den procedury

V den procedury je doporučena mírná aktivita, mělo by jít spíše o odpočinkový režim. Sice se nejedná o fyzicky náročnou proceduru, vaše tělo však ocení čas a klid potřebný k tomu, aby nastartované vnitřní procesy probíhaly co nejlépe. Konkrétně lymfodrenáž snáší lidé různě a někteří se po ní mohou cítit unavení a u obzvláště citlivých jedinců se může objevit i mírná bolest hlavy.

Před i po proceduře proto dodržujte následující 3 zásady:

  1. Dbejte na zvýšený pitný režim. Ideální je pít čistou vodu, případně neslazené čaje.
  2. Vyhýbejte se intenzivním fyzickým aktivitám. Procházka ale na škodu není.
  3. Nepijte žádný alkohol a nekuřte.

Jak dlouho procedura trvá a co všechno se bude dít

Na proceduru si vymezte zhruba hodinu a půl plus čas potřebný na dopravu. Samotné ošetření trvá 90 minut a skládá se ze 4, při první návštěvě z 5, kroků:

  1. Úvodní konzultace a tělesná diagnostika

Konzultace slouží k získání informací o vašem životním stylu (jídelníček, pohyb) a zdravotním stavu, diagnostika zase odhalí složení vašeho těla, poměr beztukové a tukové tkáně, metabolický věk a další cenné údaje.

  1. Přístrojové ošetření problematických partií 

K ošetření se využívá přístroj Nappe QX 900 fungující na principu vakuových rázů. Stimuluje lokální metabolismus a zvyšuje přívod živin a odvod odpadních látek. Mechanicky se tak oddělují tukové buňky z celulitických shluků.

  1. Emulzní terapie (vyhlazení celulitidy a pokožky)

Druhé ošetření vakuovým přítlakem a zdvihem dráždivě působí na fibroblasty (tj. základní buňky vytvářející kolagenová vlákna) a aktivně podporuje jejich tvorbu, čímž pomáhá vypnout a vyhladit pokožku.

  1. Přístrojová lymfodrenáž

Lymfodrenáž nastartuje lymfatický systém a podporuje vyloučení vzniklých odpadních látek z těla pryč. Jedná se o tzv. dočišťovací proceduru, která násobí efekt předchozích procedur. Zlepšená činnost lymfatického systému přináší další benefity, zejména rychlejší regeneraci kůže a zvýšenou elasticitu pokožky.

  1. Nastavení redukčního režimu 

Na závěr klientka obdrží sepsaná ověřená režimová opatření týkající se stravovacích a pohybových návyků na podporu zdravého životního stylu. Využít ale může také nutriční režim, který specialista doporučí, aby byly účinky procedury maximalizovány a dlouhodobě udržovány.

Před i po ošetření vždy obdržíte sklenici s čistou vodou, abyste mohla doplnit tekutiny, které jsou pro efekt procedury nezbytné.

Moje osobní zkušenost s přístrojovou lymfodrenáží

Já jsem v rámci své návštěvy absolvovala úvodní konzultaci, tělesné měření na profesionální váze, ošetření přístrojem Nappe, přístrojovou lymfodrenáž a na závěr jsem obdržela i režimová doporučení.

Prostředí poradny a chování personálu

Prostředí poradny je čisté, jednoduché, moderní a velmi klidné. Na to, že se poradna nachází v rušném centru Prahy, z ulice dovnitř neproniká žádný hluk. Personál byl nejen profesionální, ale také velmi milý a usměvavý. Já jsem se zde cítila dobře. 

Konzultace a měření

Proceduře předcházelo přivítání s nabídkou nápoje. Následovala úvodní konzultace, kdy jsem byla dotázána na aktuální zdravotní stav, nemoci zejména chronického rázu (vysoký krevní tlak, astma, alergie a jiné) a pravidelně užívané léky. 

Slečna se zajímala i o mé stravovací a pohybové návyky ve volném čase i zaměstnání. Když jsem se zeptala, proč tolik otázek, bylo mi sděleno, že co nejvíce informací je nezbytné pro poskytnutí skutečně individuální péče a minimalizaci možných komplikací. 

Hned poté jsem byla poslána na bioimpedanční analýzu, která se provádí na profesionální váze určené k analýze složení těla. Svléknout jsem si musela pouze punčochy, protože na váze je nutné stát naboso. 

Výsledkem měření byl tělesný rozbor, který obsahoval 4 části:

  1. Tělesné hodnoty (hmotnost, metabolický věk, objem tekutin, beztukové a tukové hmoty)
  2. Potenciál hubnutí (předpokládaný vývoj a možnosti hubnutí)
  3. Doporučení na základě složení těla (zhodnocení naměřených hodnot)
  4. Osobní doporučení (jaké hodnoty jsou pro vás nejlepší a jak jich dosáhnout)

Výsledky měření se mnou osobně probrala specialistka, které se o mě od začátku starala. Vše mi jednoduše vysvětlila, přičemž se zastavila u hodnot, které nevyšly nejlépe. Výsledky mi předala společně s režimovými doporučeními, abych si vše mohla pročíst v klidu, až budu doma.

Přístrojové ošetření a lymfodrenáž

Po zhodnocení mých výsledků mi specialistka popsala průběh procedury. Poté mi doporučila si ještě odskočit na toaletu. S plným močovým měchýřem byl totiž mohla být zejména lymfodrenáž trochu nepříjemná.

Poté jsem se svlékla do spodního prádla (doporučuji si obléci pohodlné a dobře padnoucí prádlo) a položila se na první lehátko určeného na ošetření problematických partií malým ručním přístrojem pracujícím na principu vakuových rázů, taková jakože žehlička kůže. Ošetření ještě předcházela aplikace gelu. Vybrat si můžete hřejivý nebo gel chladivý. Já jsem dala přednost hřejivé variantě, přece jenom byla zima. 

Zhruba po 15 až 20 minutách jsem se přesunula na druhé lehátko, na kterém probíhá přístrojová lymfodrenáž. Nejprve jsem si však z hygienických důvodů oblékla papírové kalhotové návleky a až potom jsem si vlezla do speciálních kompresních lymfa kalhot se vzduchovými komorami. Papírové kalhoty mi zůstaly. Lze je používat opakovaně.

Předtím, než specialistka spustila nastavený program, mi ručně uvolnila lymfatické uzliny. Tento krok je nezbytný a musí být proveden před každou přístrojovou nebo manuální lymfodrenáží, aby mohla lymfa správně proudit a nehromadila se na špatných místech. Jedná se o příjemnou masáž krku a dekoltu. 

Po spuštění programu se lymfodrenážní návleky začaly pravidelně nafukovat a vyfukovat a příjemně mi tak masírovaly celé končetiny. Lymfodrenáž stimuluje činnost lymfatického systému a tok lymfy. Tlak nebyl velký, nepříjemný, ani bolestivý. Pro mne to byla příjemná relaxační procedura hned na začátku dne.

Zde bych chtěla zdůraznit nutnou kvalitu lymfodrenážních návleků

Čím více vzduchových komor mají, tím jsou účinnější. U méně kvalitních lymfa kalhot a návleků hrozí, že lymfatickou tekutinu vytlačí do špatných míst a způsobí zdravotní potíže. 

Už jenom z tohoto důvodu je rozumnější vyhledat profesionální salón, kde využívají pouze kvalitní vybavení. NUTRIADAPT používá lymfodrenážní návleky od izraelské firmy Mego Afek, které mají šupinovitě překrývající komory, díky čemuž nevznikají žádná neošetřená místa.

Po skončení procedury mi slečna dala několik minut, abych se bez spěchu oblékla, doplnila tekutiny a na chvíli si odpočinula v čekárně. Tento čas jsem využila k tomu, abych si přečetla režimová opatření, která obsahovala doporučení na:

  • počet ošetření,
  • pitný režim,
  • fyzický pohyb během intenzivní fáze kúry, 
  • tipy na zdravé stravování,
  • speciální séra k vyhlazení pokožky (fytoterapie),
  • spánkový režim a vhodné relaxační aktivity,
  • varování před konzumací alkoholu.

Moje hodnocení zkrášlovací metody BODY RESHAPE

Na jedničku s hvězdičkou hodnotím moderní a klidné prostředí a neustále milý personál. Všudypřítomný úsměv je velmi nakažlivý. Pozitivně vnímám zodpovědný přístup ke klientům. Na mysli mám podrobný úvodní dotazník, konzultaci a tělesnou diagnostiku, což je pro osobní přístup a služby zcela zásadní. K ošetření se přistupuje až poté, co mají všechny potřebné informace.

Místnost, kde ošetření probíhá, je dostatečně prostorná, klidná a vytopená na příjemnou teplotu. Mojí specialistkou byla mladá žena, která se chovala profesionálně a zároveň přátelsky. Ochotně mi zodpověděla všechny moje otázky. Samotné ošetření bylo příjemné, nepociťovala jsem žádný diskomfort, a už vůbec ne bolest. Naopak bych si čas zde strávený klidně protáhla, protože to bylo opravdu relaxační 🙂.

Na základě jedné aplikace nemohu potvrdit, že metoda BODY RESHAPE funguje. Ale kůže byla na dotyk jemnější a hladší, to napsat mohu. Ohledně zeštíhlení a celulitidy by to chtělo absolvovat ošetření vícero a krátce po sobě. Po ošetření a po celý zbytek dne jsem se cítila příjemně uvolněně, ani jsem nebyla nijak unavená.

Vyzkoušejte Body Reshape ve vašem městě

Metoda pro redukci celulitidy a hubnutí, která je založena na přístrojové lymfodrenáži, rázových vlnách a vakuové masáži.

Během 90 minut získáte:

  • Analýzu složení těla na speciálním přístroji, který nám poradí, na které partie se zaměřit.
  • Aplikaci přístrojem NAPPE QX 900, který obsahuje 2 procedury pro pomoc s celulitidou a vyhlazení pokožky.
  • Lymfodrenáž přístrojem BALLANCER, která pomůže zlepšit funkci lymfatického systému a odvést odpadní látky z těla.
  • Konzultaci se specialistou, který poradí, jak postupovat po proceduře, abyste maximalizovala její účinky.

Závěrečné shrnutí: Masáž pro hezčí křivky i lepší náladu

  • Vyladit postavu k maximální spokojenosti je obtížný úkol. Snažení často komplikují vysoce odolné tukové zásoby, jejichž likvidace vyžaduje čas, mimořádnou disciplínu a vysokou dávku trpělivosti. Není to tak, že by je nebylo možné odstranit. Je to však otázka měsíců, někdy i let. Jednoduše řečeno, trvá to hodně dlouho, a to může být pro mnoho žen demotivující.
  • Procedury, jako je BODY RESHAPE, mohou proces hubnutí a později i tvarování těla podpořit. Vy tak svých cílů můžete dosáhnout o něco rychleji než standardní o hodně pomalejší cestou. 
  • Navíc je součástí procesu analýza složení vašeho těla a režimová doporučení, jejichž zařazením můžete dosáhnout daleko výraznějších váhových úbytků a změn svého těla za kratší dobu.

Od Bc. Monika Šaríková

Když jsem před léty studovala historii a literaturu, nenapadlo by mě, že se nakonec budu živit psaním. Jednoznačně nejradši se věnuji psaní o zdravém životním stylu. Miluji dobré jídlo, ráda vařím, ujetá jsem zejména na českou a asijskou kuchyni, zbožňuji přírodu a pohyb. Mezi mé velké sportovní lásky patří zejména běh, kolo, turistika a jóga :). Nově jsem kromě textařky také funkční trenérkou.