Vrhněte se naplno do běhání s těmi nejlepšími běžeckými botami na nohou

Pokud byly některé boty stvořeny k běhání, tak to byly bezesporu Nike Air Max. Ty od ostatních modelů tenisek poznáte na první pohled díky typické vzduchové bublině, kterou mají umístěnou v podrážce. K čemu tato bublina slouží a proč jsou díky ní Air Maxy tak převratným typem obuvi?

Revoluční technologie a zviditelnění vzduchové bubliny

Model tenisek Nike Air Max není první modelovou řadou, ve níž je vzduchová bublina umístěna. Tou byla v roce 1978 řada Nike Air Tailwind. Přestože tato řada způsobila na běžecké scéně hotovou senzaci, bublina nebyla na botě viditelná. Právě tím, že se společnost Nike rozhodla onu vzduchovou bublinu světu ukázat, vzniklo něco nemyslitelného a zcela revolučního. Ano, správně, na trh byl v roce 1987 uveden revoluční, nyní již právem legendární, model Nike Air Max 1.

Význam vzduchové bubliny pro běhání

Jak ale ona typická vzduchová bublina v botaskách Air Max souvisí s běháním? Díky ní je každý dopad zmírněn a utlumen, takže i při běhání po tvrdém povrchu, kdy vaše kolena trpí tvrdými dopady při každém kroku, zažíváte díky Air Maxům pocit pohodlí. K tomu přidejte kvalitní prodyšné materiály, z nichž se boty vyrábějí a jsou zároveň i odolné, a získáte dokonalý pár bot nejen na běhání.

TIP: Vše o běhání

Air Max a klasické bílé tenisky? Jednoznačné must-have

Proč nejen na běhání? Dávno už totiž neplatí, že tenisky Air Max slouží pouze vášnivým běžcům. Své místo v srdci si našli také u příznivců street wear, ale i ostatních. Bez nadsázky se totiž o teniskách Air Max dá prohlásit, že mají své čestné místo v módním žebříčku. 

O svou pozici se ale dělí s dalším typem bot, které jsou nedílnou součástí botníku každého milovníka módy. O jakých botách je řeč? Na mysli samozřejmě máme klasické bílé tenisky, jež zažívají své období slávy již několik let. Díky svému vzhledu jsou totiž univerzální a vhodné ke každému oblečení.

Ať hledáte jakékoliv tenisky, víme, kde je najdete

Ať už se chcete vydat na lov klasických běžeckých bot Adidas Air Max nebo tradičních bílých tenisek, svůj vysněný pár bot rozhodně najdete na e-shopu Flexdog. Jejich pestrá nabídka, velký výběr barevných provedení a všech možných velikostí vás uchvátí.

Ať už budete své Air Maxy používat pouze na běhání nebo i na běžné nošení, chůzi i běh v nich si zamilujete.  Vaše nohy budou rozmazlovány při každém dopadu díky oné typické vzduchové bublině, která je umístěna v podrážce a stará se o dokonalé odpružení. Závěrem samozřejmě musíme zmínit i jejich originální vzhled a barevná provedení, v nichž se vyrábějí. 

Potřebujete-li pár bot, jenž bude kontrastní k vašim tradičním bílým teniskám, Air Max jsou tím, co hledáte.


Přečtěte si také

Od Vašek Brynda

Od mala se věnuje sportu, především sjezdovému lyžování a karate. Potom se zamiloval do lezení, ale uvědomil si, že mu na bříšku něco během studia na vysoké škole narostlo, a tak začal ještě běhat. Mimo to se věnuje přes čtyři roky linkbuildingu na webových stránkách jako je Testado.cz, či třeba Modio.cz a další. Hlavním cílem je dodělat školu a stát se ředitelem vesmíru.