Recept: proteinové palačinky

Představte si krásné nedělní ráno, kdy si chcete udělat ke snídani něco nevšedního. Přemýšlíte, otevřete ledničku a tam toho zrovna na kreativní vaření moc není? Nezoufejte a připravte si pokrm, na který se najdou ingredience vždycky a co líp je to i zdravé!

Co si připravit na proteinové palačinky pro dvě osoby:

  • 1 až 2 odměrky proteinu (podle toho, jak máte rádi sladké)
  • 1 vajíčko
  • Špetka soli
  • Půl hrnku vloček s vlákninou
  • Čtvrt hrnku špaldové mouky
  • Třičtvrtě hrnku mléka
  • Trošku slunečnicových semínek

Co si připravit na zdobení, náplň:

Příprava samostatného pokrmu:

Postup pro přípravu proteinových palačinek je opravdu jednoduchý a zvládne ho i chlap! Není nic jednoduššího, než všechny ingredience pro přípravu palačinek smícháme do jedné mísy. Pokud by se vám zdálo, že je hmota příliš řídká přidáme více mouky. V opačném případě, kdy je těsto příliš tuhé přidáme zase trochu mléka a znovu promícháme.

Správnou konzistenci hmoty poznáme jednoduše, buď se bude lehce roztékat po pánvi, nebo ještě v míse bude téct z naběračky a poslední na ní zůstanou vločky.

Pokud máte udělanou hmotu, rozpalte si pánev se sádlem. Pokud chcete mít opravdu zdravé palačinky, tak my používáme kokosový olej, který můžete koupit v každé zdravé stravě.

Předtím než dáváte novou hmotu na pánev, tak nezapomeňte promíchat! Vločky se totiž usazují rychle na dno mísy.

Servírování:

Až budete mít palačinku hotovou dejte ji na talíř a potřete vnitřek tvarohem s medem, zabalte a posypejte zdobením, tedy třeba chia semínky. My jsme na vrch ještě přidali mandarinky.

Chutnalo? Budeme moc rádi za pozitivní komentář.

Od Vašek Brynda

Od mala se věnuje sportu, především sjezdovému lyžování a karate. Potom se zamiloval do lezení, ale uvědomil si, že mu na bříšku něco během studia na vysoké škole narostlo, a tak začal ještě běhat. Mimo to se věnuje přes čtyři roky linkbuildingu na webových stránkách jako je Testado.cz, či třeba Modio.cz a další. Hlavním cílem je dodělat školu a stát se ředitelem vesmíru.