Máte pár minut času a chcete si dopřát pořádné snídaně nebo svačiny? Francouzský toust lze udělat na mnoho způsobů, my se podíváme na jakousi “fitness” edici, která ale není nijak ošizená a bude chutnat i zapřísáhlému odpůrci čehokoli s nápisem “s proteinem”, “zdravé” nebo “fit”.
Co budeme na francouzský toust potřebovat?
Složení je jednoduché – základem jsou vícezrnné toasty, které lze využít na mnoho způsobů (třeba na slano jako pizza toasty).
Na 2 porce (nebo jednu vydatnou) budeme potřebovat:
- 4 vícezrnné tousty
- 2 vejce
- 100 ml mléka polotučného
- 1 lžička skořice (malá)
- 40 g Proteinelly
- 40 g borůvek
- jogurt (řecký Milko, vanilka, 0 % tuku)
Příprava francouzského toastu
V hlubším talíři si rozmíchejte vejce, mléko a skořici. Toasty se do tekuté směsi namočí, obalí a následně se na rozehřáté pánvi opečou z obou stran. Na potření můžete využít kokosový olej, který toastu dodá příjemnou vůni. Z každé strany se toast opéká asi 2 minuty.
Po sundání z pánve je zdobení na vás. Mezi oblíbené kombinace patří potření toastu asi 1 lžičkou Proteinelly (cca 10 g) a posypání borůvkami. K ozdobení však můžete využít jakékoli oblíbené ovoce.
K francouzským toastům lze podávat jogurt nebo tvaroh. Protože toasty samy o sobě sladké nejsou, doslaďuje je Proteinella (případně sladký jogurt).
Nutriční hodnoty jedné porce (polovina receptu): 480 kcal, 27 g bílkovin, 57 g sacharidů, 16 g tuku, 3,9 g vlákniny, 23 g cukru, 4,3 g NMK.
Za přípravu děkujeme Marii K!