Recenze kolagenu z e-shopu Kolagendrink.cz

Pokud máte problém s vlasy, nehty, pokožkou nebo jen chcete podpořit své zdraví, možná stojí za to zkusit kolagen drink. Ten má totiž příznivý vliv na všechny tyto aspekty, a kromě nich také na pohybový aparát nebo na trávicí a imunitní systém. V rámci spolupráce jsem měla možnost vyzkoušet hydrolyzovaný rybí kolagen. V této recenzi přináším svou zkušenost s drinkem a výsledky, které mi přinesl.

Obsah článku

Proč užívat kolagen?

Před samotnou recenzí produktu by bylo vhodné shrnout všechny důležité výhody, které kolagen má a také problémy, se kterými Vám může pomoci. Mimo již zmíněných vlasů, nehtů a pokožky, má kolagen také pozitivní vliv na naše trávení a tím pádem i na imunitu. Pokud se ptáte pro koho je kolagen vhodný, tak pro všechny dospělé jedince, především pak pro sportovce a fyzicky aktivní lidi. Doporučuje se také pro starší populaci, lidi s nadváhou a v neposlední řadě každému člověku, který chce dbát na své zdraví.  

Čím jsme starší, tím méně kolagenu je naše tělo schopné vyrobit. Proto je více než vhodné začít ho užívat co nejdříve. Od 25. roku života se tvorba kolagenu snižuje a narušují se kolagenová vlákna. V závislosti na tom, jakou máme genetickou predispozici a jaký životní styl vedeme, nám ročně ubývá zhruba 1-2% kolagenu. Po 30. roku života může být úbytek kolagenu znát i na pokožce, kdy se projevuje ztrátou pevnosti, vráskami nebo zhoršenou barvou pleti.

Zkušenosti a informace o KolagenDrinku

V rámci spolupráce s e-shopem Kolagendrink.cz jsem měla možnost vyzkoušet KolagenDrink Collagen Royal Peptide hydrolyzovaný rybí kolagen bez cukru. 

Jak mi balíček dorazil a co v něm bylo

Samotný drink mi přišel v malé papírové krabičce, která byla vyplněná papírem, aby se vyplnilo prázdné místo a nedošlo tak k poškození zásilky. Samotný papír ani karton nebyl ničím potisknutý. Velmi chválím Kolagendrink.cz za eco friendly zabalení zásilky. V krabičce byla kromě samotného drinku také odměrka na drink a letáček s dalšími produkty, které e-shop nabízí.

Vlastnosti KolagenDrinku

Testovaný produkt má 500 ml a vystačí na 20 denních dávek. Jeho konzistenci bych přirovnala k sirupu a co se týče vůně a chuti, musím říct, že je opravdu zajímavá. Vůně mne upřímně nijak nenadchla, nicméně chutí jsem byla příjemně překvapená. Tento kolagen drink je s příchutí lesních plodů a i přes to, že je drink bez cukru, je jeho chuť příjemně sladká. Jedná se o přírodní produkt, takže neobsahuje chemické složky. Jelikož je kolagen v tekuté formě, je schopen méně zatěžovat žaludek a zároveň zabezpečit skvělou absorpci účinných látek.

Složení drinku

Kromě hydrolyzovaného rybího kolagenu, který obsahuje 19 druhů aminokyselin, se v tomto drinku nachází také:

  • vitamin C – pomáhá k normální tvorbě kolagenu, správné funkci kostí, dásní, zubů a pokožky
  • Kyselina pantothenová (vitamín B5) – přispívá k syntéze a látkové přeměně vitamínu D, který je důležitý ke zdraví kostí
  • vitamin D – přispívá k udržení zdravých kostí, zubů a správné funkci svalů a imunitního systému
  • vitamin B6 – přispívá k regulaci hormonální činnosti
  • biotin – pomáhá udržet zdravé vlasy a pokožku
  • vitamin B12 – pomáhá udržet zdravý metabolismus, který je velmi důležitý pro tvorbu energie
  • selen – ochraňuje buňky před oxidativním stresem a zároveň ovlivňuje růst a udržení zdravých vlasů a nehtů
  • kyselina hyaluronová – stará se o dostatečnou hydrataci vlasů a pokožky, v kloubech plní funkci tlumičů nárazů
  • křemík – působí příznivě na vlasy, nehty, kůži a pohybový aparát

Má zkušenost s KolagenDrinkem

Už od mé puberty mám problém s pletí a v poslední době mě trápilo také vypadávání vlasů. Nehty jsem naopak měla vždy hezké a pevné, dokonce i rychle rostly. Nicméně právě kvůli pleti a problému s vlasy jsem byla zvědavá, jak si kolagen povede a zda na sobě budu pozorovat nějaké změny. Upřímně můžu říct, že mě účinky velmi mile překvapily. Při užívání drinku se mi zlepšila pleť, respektive pupínky, které se objevily, začaly velmi rychle mizet. Co se týče vlasů, zpozorovala jsem, že jich padá výrazně méně. Zatím jsem nezaznamenala růst nových vlasů, ale věřím, že při dlouhodobém užívání kolagenu by se i tento výsledek dostavil. Mé nehty, byť byly vždycky zdravé, mi začaly růst ještě rychleji než předtím.

Tabulka kladů a záporů

+ tekutá forma kolagenu– vůně drinku
+ sladká příchuť lesních plodů
+ opravdu funguje
+ přírodní produkt
+ je bez cukru
+ složení produktu

Závěrečná recenze

Pokud bych si měla položit otázku, zda se vyplatí kolagen drink koupit a užívat, odpověděla bych jednoznačně ANO! Mimo to, že opravdu účinkuje a plní, co slíbí, je to přírodní produkt s příjemnou sladkou chutí a nabouchaný vitamíny, které účinky kolagenu velmi podporují. Výhodu vidím určitě v tekuté formě, protože se mi sirup užívá daleko lépe než prášky. Cena za drink mi v porovnání účinnosti a kvality přijde úplně v pořádku. Jediné, co mi trochu vadí, je vůně drinku. Ta však není moc silná a v konzumaci kolagenu mi nijak nebránila. Sečteno a podtrženo, kolagen drink bych doporučila všem dospělým, kteří chtějí žít ve zdravém těle.

O e-shopu Kolagendrink.cz

Na stránkách Kolagendrink.cz naleznete vitamíny a velmi kvalitní, účinný a biologicky aktivní kolagen, a to jak v tekuté, práškové nebo liposomální formě. Produkty jsou od předních certifikovaných výrobců a jejich ingredience jsou připraveny podle standardů ISO-GMP, jsou schváleny EU / EFSA a mají certifikát analýzy (CoA). Zároveň jsou dodržovány nejvyšší standardy kvality, takže dostanete to nejlepší.

Od Veronika Hudcová

Studentka marketingu, copywriterka a milovnice kávy, dobrého jídla a zábavy. Ve svém volném čase ráda sportuje, maluje obrazy a čte. Jejím životním snem je procestovat svět.