Recenze kočárku Bugaboo Fox 3

Nizozemská značka Bugaboo je takový Rolls – Royce mezi kočárky. Je proslulá svým originálním, kvalitním a designovým zpracováním dětských kočárků. Mezi kočárky Bugaboo si vybere opravdu každý dle svých požadavků, ať už chcete pořídit kočárek do města, přírody či na cestování.

Model Bugaboo Fox 3 tedy patří mezi ty dražší kousky a my se podíváme, zda jeho pořízení stojí za to. 

Co v článku najdete?

Co Bugaboo Fox 3 nabízí?

Kočárek slibuje maximální komfort pro dítě i rodiče. Je vhodný do města i do přírody a poradí si s mírnějším terénem. Kola disponují inovativním zavěšením a odpružením, díky čemuž může miminko nerušeně spát i při jízdě po nerovném podkladu. 

TIP: Jak vybrat sportovní kočárek?

Další vychytávkou je rozhodně pohodlná molitanová matrace s vysoce výkonnou 3D síťovinou, která pomáhá regulovat tělesnou teplotu dítěte, je mimořádně prodyšná a odpuzuje vlhkost. Ochranu před vlhkostí mají i další použité textilie na kočárku. Kromě dalších, níže uvedených parametrů a doplňků, nabízí kočárek Bugaboo především prvotřídní kvalitu všech použitých materiálů i zpracování, ale také neotřelý a nadčasový design. 

Technické parametry kočárku

Hlavním požadavkem většiny žen je snadná manipulace s kočárkem, skladnost a pohodlí pro dítě. To všechno Bugaboo Fox 3 splňuje naprosto s přehledem. Manipulace s ním je snadná díky velikosti kol a rámu, který je opravdu lehoučký. Pěnová kola jsou odpružená, takže vás nerozhodí ani náročnější terén. Samozřejmostí je i nožní brzda. 

TIP: Kočárek do letadla – na co se při výběru zaměřit?

Přední kola jsou otočná a mají také své kryty, což je perfektní vychytávka. Podvozek je silný a pevný, ale také lehký a skladný. Rukojeť kočárku je nastavitelná a otočné madlo je vyrobeno z příjemné eko kůže. 

Doplňující prvky, jako jsou například stupátko pro sourozence, slunečník či držák na nápoje, mohou být připevněny upevňovacími body na podvozek kočárku. Není tak potřeba dokupovat jakékoliv speciální adaptéry. Kočárek má celkovou hmotnost pouze 9,9 kg, ženy tak nemají problém se skládáním a přenášením, současně i cestování s ním bude velmi pohodlné a nenáročné.

Shrnutí parametrů:

  • Kočárek je vhodný od narození do 36 měsíců (do 17 kg). 
  • rozměry složeného kočárku (D66 x Š54 x V19 cm) a rozloženého (D66 x Š60 x V88,5 – 108,5 cm).
  • hmotnost (kola+rám+sportovní korba) pouze 9,9 kg
  • nákupní koš má nosnost až 10 kg
  • plně odpružený podvozek s otočnými pěnovými koly
  • záruka 2 roky (další 2 roky získáte po registraci na webových stránkách výrobce)

Kočárek a příslušenství – co vše je součástí?

V ceně kočárku je velké množství příslušenství, doplňků a vybavení, které je u levnějších modelů obvykle nutné dokoupit zvlášť. 

Součástí balení je:

  • plně odpružený inovativní podvozek se čtyřmi velkými pěnovými koly, odlehčeným rámem a nastavitelným madlem rodiče
  • rám pro upnutí sportovní sedačky a potah sedačky
  • sluneční stříška, včetně rámu a výztuh
  • hluboká korba s prvotřídní matrací a aerosleep podložkou
  • prostorný nákupní koš
  • otočné madlo a potahy madel z EKO kůže 
  • kryty na kola
  • pláštěnka 
  • nánožník na hlubokou korbu

Recenze – jaký Bugaboo Fox 3 je?

Z pohledu designu je velmi vychytaný a stylový. Pokud vám zvolená barva zevšední, je možné navíc vyměnit stříšku za jiný odstín a na chvíli “změnit styl”. Bugaboo Fox 3 je skvělý i do deště – díky vodoodpudivým textilním materiálům nemusíte při menším mrholení vytahovat pláštěnku a uvnitř kočárku i přesto zůstane sucho.

Velký prostor zajišťuje dítěti maximální pohodlí. Hluboké lůžko je dostatečně dlouhé, stejně jako sedák sportovní korby. Stříška disponuje větracím okénkem se síťovinou, která chrání před hmyzem a současně umožní vašemu dítěti vidět okolní svět. Kočárek má také hluboký koš umístěný mezi koly, který má nosnost až 10 kg a poradí si tak s každým nákupem.

Opravdu velké pozitivum je fakt, že zvládá i náročnější terén, není tedy vhodný pouze do města, na nákupy či na procházky v lehkém terénu. Nemusíte se bát, že by nezvládl lesní či horské cesty. Díky odpruženým pěnovým kolům a lehkému rámu, který je ale zároveň silný a pevný, je manipulace s kočárkem velice snadná. Díky aretaci předních kol lze kočárek bez problémů ovládat jednou rukou. Složení a rozložení kočárku, případně změna na sportovní verzi je velmi jednoduchá a rychlá. 

Stříška je dostatečně dlouhá, aby v nepříznivém počasí dítě dostatečně ochránila. Matrace a textilní prvky jsou z velmi příjemných materiálů, jsou tedy příjemné i pro dítě. Samozřejmostí je rychloupínací pás, který je nastavitelný. Sportovní verze je plně polohovatelná, což zajistí pohodlný spánek i batolatům.

Značka Bugaboo

Bugaboo je nizozemská značka, která funguje od roku 1999. Za tuto dobu se dostala do povědomí maminek i tatínků po celém světě. Vysoce kvalitní kočárky Bugaboo si díky preciznímu zpracování a inovativním technologiím oblíbily také světové celebrity a kočárky se dostaly dokonce na stříbrné plátno. Bugaboo si stojí za kvalitou i neotřelým designem, který je zároveň jakýmsi poznávacím znamením.

Od Monika Břešťanská

Milovnice přírody, ekologie a všeho živého s vášní pro kvalitní literaturu a hudbu. Momentálně na mateřské dovolené, ale zároveň studentkou učitelství přírodopisu a českého jazyka. // Instagram