Recenze – Jíl na vlasy Mič Bjukenen od Angry Beards

Již přes měsíc pro styling vlasů používám jíl na vlasy od značky Angry Beards, takže přišel ten pravý čas na to napsat recenzi a podělit se s ostatními o reálné zkušenosti s tímto zmatňujícím clayem. Konkrétně používám jíl s neobvyklým názvem Mič Bjukenen s jemnou dřevitou vůní, v nabídce značky je ještě jíl Lee Man Go, který má dle popisu na stránkách výrobce vůni ovocnou.

Balení

Jíl dostanete v černé plechové dóze s jednoduchým bílým potiskem na víčku. Na spodní straně dózy je mimo složení přípravku také upozornění, že se jíl má nabírat pouze suchýma rukama, a popis správného použití.

Použití

Při používání jsem pokaždé následoval doporučený postup, který se mi osvědčil. Stačí nabrat poměrně malé množství jílu prsty, jíl rozetřít do celé dlaně a poté si dlaní pořádně prohrábnout vlasy. Díky tomu se jíl rovnoměrně rozprostře po celé hlavě a vlasy pokryje od kořínků až ke konečkům. Pokud není nanesené množství jílu dostatečné, samozřejmě lze postup opakovat a zaměřit se na zatím nedotčené vlasy.

Dříve jsem používal jíl od jiné značky, který měl o poznání tužší konzistenci. Více mi však vyhovuje řidší konzistence, kterou má právě Mič Bjukenen od Angry Beards, protože rozprostření do vlasů je snazší a tím pádem i rychlejší. 

TIP: Recenze: Angry Beards beard doping + roller

Výdrž

Nanesený jíl „nepřekáží“ při mytí vlasů, protože je snadné ho umýt vodou, takže hned ze začátku mytí z vlasů zmizí. Na druhou stranu se nemusíte bát, že byste při sportu, když se zpotíte, o svůj účes přišli – jíl na mé hlavě dobře odváděl svou práci při i po náročných trénincích. Pokud si vlasy myjete ob den, stačí druhý den po nanesení vlasy po ránu trochu srovnat a není třeba nanášet novou vrstvu jílu. To je nutné snad jen v případě, když jsou některé vlasy hodně neposedné.

Vzhled

A jak vlasy s jílem od Angry Beards vypadají? Za mě velmi dobře. Jen okamžik po nanesení už lze tvarovat účes podle představ a ten bez větších problémů na hlavě vydrží celý den. Je pravda, že mám vlasy spíše kratší, ale nějak zvlášť krátký sestřih to zase není, takže si troufám tvrdit, že jíl udrží i relativně dlouhé vlasy. Pankáči už by se však asi měli podívat po jiném produktu.

Mile mě překvapilo, že vzhled vlasů s jílem je opravdu matný a nebýt vlasů v pozoru, tak by snad ani nebylo poznat, že je mám podobným způsobem vylepšené. Vlasy nejsou slepené a přitom se dají upravovat i v průběhu dne, aby byl účes stále perfektní.

Od Tomáš Krauz

Tom je vášnivý motorkář a běžec. Studuje na ZČU na strojní fakultě a rád píše o zdravém životním stylu, běhání a tématech ze života.