Recenze balíčku BIO Superfoods a Balíčku mrazem sušeného ovoce z Nutiva.cz

Možná už jste slyšeli o pozitivním vlivu, které mají superfoods na naše tělo, a také o výhodách, které má sušené ovoce. Díky spolupráci s e-shopem Nutiva.cz jsem měla možnost ochutnat oba dva balíčky a nyní přináším své hodnocení a zkušenosti s produkty.

Obsah článku

Proč konzumovat superfoods a sušené ovoce?

Superfoods jsou díky obsahu živin, vitamínů, minerálů a mnoha zdraví prospěšných látek pro naše tělo opravdový zázrak. Jejich konzumací podpoříme naši imunitu, detoxikaci, nastartujeme trávení, zvýšíme energii a produkci serotoninu a také zlepšíme sexuální touhu. Superfoods vyživují mozek, kosti, svaly, zuby, kůži, srdce, nehty, ledviny, játra, plíce a reprodukční systém. Řadí se mezi výživově nejbohatší potraviny na světě.

Jak mi balíček dorazil

Jelikož mi přišlo hodně produktů, byla mi doručena větší papírová krabice polepená lepenkou s logem značky Nutiva. Balíček přišel v pořádku a v krátké době.

Co obsahuje Balíček BIO Superfoods MINI 7x100g

Balíček Superfoods obsahuje 7 balení superpotravin po 100 gramech. Jsou jimi:

Zelený ječmen prášek 100g

Zelený ječmen se řadí mezi ideální superpotraviny k snídani. Společně s chlorellou se dobře kombinuje a podporuje imunitu a detoxikaci. Využívá se také pro celkové povzbuzení organismu a eliminaci nepříjemných tělesných pachů.

Výživové hodnoty na 100g výrobku: Energetická hodnota: 1060kJ / 253kcal, Tuky: 5,5g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6g, Sacharidy: 4,2g, z toho cukry 4g, Bílkoviny: 29, Sůl: 0,5g.

Chlorella prášek 100g

Chlorella je druhem sladkovodní řasy, která je velmi bohatá na aminokyseliny, draslík, fosfor, hořčík, železo, beta-karoten, zinek a vitamíny B. Charakteristická je pro ni zelená barva, kterou zajišťuje chlorofyl, jehož má jako rostlina nejvíce ze všech. Chlorella podporuje normální funkci srdce, cév, střev a jater. Mimo to zajišťuje přirozenou obranyschopnost, pročištění, imunitu, energii a vitalitu. 

Výživové hodnoty na 100g výrobku: Energetická hodnota: 1450kJ / 343kcal, Tuky: 2,3g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6g, Sacharidy: 14g, z toho cukry 0,4g, Bílkoviny: 61,0g, Sůl: 0,2g.

Spirulina prášek 100g

Název spirulina se odvíjí od tvaru spirály, který tato sladkovodní mikrořasa má. Je považována za fotosyntetický druh řasy a stará je asi 3,5 miliardy let. Je velmi bohatá na živiny jako sacharidy, vitamíny, minerály, chlorofyl a stopové prvky. Zároveň patří mezi potraviny s největším obsahem bílkovin. Spirulina je velmi oblíbená hlavně kvůli svým účinkům, kterými jsou odstraňování těžkých kovů, antioxidační vlastnosti, bránění výskytu kvasinkových infekcí nebo podpora srdce.

Výživové hodnoty na 100g výrobku: Energetická hodnota: 1213kJ / 290kcal, Tuky: 7,7g, z toho nasycené mastné kyseliny: 2,7g, Sacharidy: 23,9g, z toho cukry 3g, Bílkoviny: 57,5g, Sůl: 2,6g.

Maca prášek 100g

Maca patří mezi jednu z nejstarších bylin na světě a její účinky na lidskou psychiku a fyzickou odolnost jsou více než zajímavé. Obsahuje vysoké množství aminokyselin, vitamínů B1, B2, B6, C a E. Mimo to se v ní vyskytují stopové prvky jako železo, zinek, draslík, vápník, hořčík nebo jód. Velkou výhodu maca přináší také svou podporou zdravé plodnosti mužů i žen, a to právě díky vyšší vytrvalosti a výkonnosti.

Výživové hodnoty na 100g výrobku: Energetická hodnota: 1243kJ / 297kcal, Tuky: 1,4g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3g, Sacharidy: 59,1g, z toho cukry 29,3g, Bílkoviny: 12,3g, Sůl: 0,1g.

TIP: Maca – co je to a jaké má na lidské tělo účinky?

Konopný protein prášek 100g

Tento druh proteinu, přes to, že je ze semínek konopí, neobsahuje THC a nemá žádné psychotropní účinky. Při jeho užívání se tedy není čeho bát, naopak je dobré jej do jídelníčku zařadit pro jeho pozitivní vliv na imunitní systém a odolnost těla. Nespornou výhodou je výborná stravitelnost díky přírodnímu složení. Obsahuje všech 23 aminokyselin, které se vyskytují v přírodě, včetně 8 esenciálních, které si tělo není schopné vytvořit. Je přírodním zdrojem mnoha vitamínů a minerálů a je vhodný pro vegany, vegetariány a lidi s intolerancí na laktózu nebo lepek. V neposlední řadě konopný protein umí detoxikovat organismus a má na svědomí zlepšení pleti a zkvalitnění vlasů a nehtů.

Výživové hodnoty na 100g výrobku: Energetická hodnota: 1495kJ / 358kcal, Tuky: 11,0g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,7g, Sacharidy: 5,0g, z toho cukry 4,1g, Bílkoviny: 50,0g, Sůl: 0,0g.

Konopná semínka 100g

Stejně jako v konopném proteinu se ani v konopných semínkách nevyskytuje psychoaktivní látka THC, a tak můžete semínka bezstarostně konzumovat. Semínka v sobě mají vysoké množství proteinu a obsahují všechny aminokyseliny, včetně 8 esenciálních. Podporují organismus s vysokou psychickou a fyzickou zátěží, regulují hladinu cholesterolu v krvi a podporují imunitní systém. Mimo to posilují svalovou hmotu, udržují zdravou pleť a dokonce mohou být konopná semínka užívaná jako podpůrný prostředek při onemocněních jako je astma, artritida, či dokonce rakovina.

Výživové hodnoty na 100g výrobku: Energetická hodnota: 2781kJ / 664kcal, Tuky: 48g, z toho nasycené mastné kyseliny: 5,2g, Sacharidy: 4,6g, z toho cukry 2,6g, Bílkoviny: 31g, Sůl: 0,1g.

Chia semínka 100g

Chia semínka jsou bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které si naše tělo nedokáže samo vyrobit. Mimo omega-3 najdeme v semínkách ještě antioxidanty, vápník a vlákninu. Tato semínka dokáží snižovat krevní tlak, zvýšit sportovní výkonnost, navodit pocit sytosti, podporovat funkci mozku a těla, chránit organismus před dehydratací, zpomalovat stárnutí pleti, podporovat stavbu kostí, potlačovat záněty a ulevovat při bolestech zad a kloubů.

Výživové hodnoty na 100g výrobku: Energetická hodnota: 1832kJ / 444kcal, Tuky: 31,4g, z toho nasycené mastné kyseliny: 3,8g, Sacharidy: 4,9g, z toho cukry 0,8g, Bílkoviny: 21,2g

Co obsahuje Balíček mrazem sušeného ovoce 5x100g

100% jahody plátky lyofilizované

Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota: 900kJ / 214kcal, Tuky: 1,9g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1g, Sacharidy: 30,1g, z toho cukry 30,1g, Bílkoviny: 8,1g, Sůl: 0,02g

Maliny celé lyofilizované

Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota: 900kJ / 214kcal, Tuky: 1,9g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1g, Sacharidy: 30,1g, z toho cukry 30,1g, Bílkoviny: 8,1g, Sůl: 0,02g

Borůvky lyofilizované

Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota: 1278KJ / 304kcal, Tuky: 4,05g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,13g, Sacharidy: 82g, z toho cukry: 2,7g, Bílkoviny: 5,4g, Sůl: 0,0g

Broskve plátky lyofilizované

Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota: 1360KJ / 325kcal, Tuky: 0,84g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,08g, Sacharidy: 67,9g, z toho cukry: 61,06g, Bílkoviny: 5,8g, Sůl: 0,0g

Mango lyofilizované

Výživové hodnoty na 100g: 1493kj / 357kcal, Tuky: 1,8g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0g, Sacharidy: 89,3g, z toho cukry: 78,5g, Bílkoviny: 3,6g, Vláknina: 10,7g, Sůl: 0,02g

Recenze produktů

Už nějakou dobu jsem přemýšlela o vyzkoušení superfoods, ale nikdy jsem se k tomu nedokopala. Právě díky jejich skvělým účinkům jsem dlouho produkty sledovala na různých e-shopech a nemohla se rozhodnout, který konkrétní produkt si koupit. Z toho důvodu jsem velmi ráda za tuto spolupráci, díky které jsem měla možnost produkty vyzkoušet v jejich verzi MINI. Velkou výhodou jsou kromě výhodného balení také velikosti jednotlivých superfoods, které nejsou ani příliš velké, ale zase ani moc malé, takže máte dostatek množství na to, si vše pořádně vyzkoušet. U práškových druhů se mi líbí jejich rozpustnost, se kterou jsem nikdy neměla problém. Dávala jsem si je jak do smoothie, tak třeba i do džusu nebo vody. Velkým překvapením pro mne byla konopná semínka, která jsem nikdy předtím nezkoušela, a která mne překvapila hlavně svou chutí, která připomíná oříšky. Stala se tak mou oblíbenou surovinou při přípravě salátů, omáček nebo i těstovin.

Co se týče balíčku s ovocem, tam by snad jen stačilo říct, že to naprosto miluju! Ovoce ani přes sušení neztratilo své důležité vitamíny a ani chuť. Jsou mojí velmi oblíbenou přísadou do jogurtu s musli, jelikož mám balíčky vždy po ruce, nemusím se nijak namáhat s jejich přípravou co se týče loupání nebo krájení, a hlavně si mohu vybrat z 5 různých druhů, na které mám zrovna chuť. Jediné, co bych potřebovala, je větší balení, jelikož to používám často a je to za chvíli pryč. Ale jakmile vše spotřebuji, hned si objednám další 🙂 

O e-shopu Nutiva.cz

Averze k éčkům chemickým přísadám v potravinách přivedla lidi z Nutivy k poznávání samotného procesu výroby potravin, jejich importu a exportu, a také do vzdělávání se v oblasti zemědělství, ekonomiky a marketingu. Procestovali prakticky celý svět, ochutnali všechna možná jídla, a díky tomu přišli na myšlenku výběru a dodávání toho nejlepšího a nejchutnějšího jídla pro své zákazníky. Spojili hlavy dohromady a díky tomu nyní můžete na jejich e-shopu Nutiva.cz vybírat ze širokého spektra potravin ze zdravé výživy, bio produktů, raw jídel a výživových doplňků.

Od Veronika Hudcová

Studentka marketingu, copywriterka a milovnice kávy, dobrého jídla a zábavy. Ve svém volném čase ráda sportuje, maluje obrazy a čte. Jejím životním snem je procestovat svět.