Recenze francouzské BIO kosmetiky Lamazuna

S tuhou kosmetikou se doslova roztrhl pytel a na e-shopech i v kamenných obchodech ji bez problémů najdete. Jak ale vybrat tu správnou pro Vaši pleť a Vaše potřeby? A jaká značka je vlastně dobrá? V tomto článku naleznete recenzi pěti produktů francouzské BIO kosmetiky Lamazuna, které jsem díky spolupráci s Econea.cz měla možnost vyzkoušet.

Od jistého věku mi přestalo být jedno, co do svého těla dávám a jaké přípravky používám, ať už na své tělo, či v domácnosti. U každého druhu produktu se snažím vždy najít jeho nejpřírodnější variantu a předem si přečíst jeho složení. Jelikož kosmetických přípravků používám hodně, snažím se vybírat opravdu pečlivě, abych nesáhla vedle. K tomu mi velmi pomáhají zákaznické recenze, a tak jsem ráda, že takovou mohu přinést i já pro Vás.

Čím se Lamazuna zabývá?

Cílem značky Lamazuna je jednoduše zamezit plýtvání. Právě díky tomuto hnacímu motoru vznikly jejich skvělé výrobky, které nejsou testovány na zvířatech a jsou 100% přírodní. Mimo to vyrábí také varianty bez esenciálních olejů, což jistě ocení těhotné ženy a maminky. Lamazuna své výrobky navíc balí do rozložitelných krabiček z kartonu, s potiskem z rostlinného inkoustu, a v žádném z jejich produktů není ani kousek plastu – dokonce ani v tyčinkách do uší nebo holicím strojku. Třešničkou na dortu je fakt, že například jedna krabička s tuhým šamponem vydá za 2 láhve tekutého!

A teď už k samotnému balíčku

Kosmetika mi přišla v malé papírové krabičce, která byla olepena papírovou lepenkou. Velmi se mi líbí zero waste přístup e-shopu Econea.cz. 🙂 Jak jsem již psala, otestovala jsem 5 produktů, tak tady jsou.

Tuhý deodorant – palmorůžová (30 g)

Vybrat si vhodný deodorant, který bude splňovat svůj účel a zároveň nebude plný chemických látek, je opravdu mnohdy oříšek. Tento tuhý deodorant však splňuje všechny důležité aspekty naráz. Krásně voní, na pokožce je velmi příjemný, neobsahuje žádné hliníkové soli a navíc je 100% přírodní a rozložitelný. Podpaží je díky němu fresh a voní celý den. Nemůžu než doporučit.

+ krásná vůně– žádné mě nenapadají
+ deodorant vydrží celý den
+ aplikace může být pro někoho zdlouhavější, ale dá se na to zvyknout

Tuhé kakaové máslo růžové BIO (50 g)

Toto kakaové máslo má tak skvělou vůni, že má člověk až chuť ho sníst. 🙂 Konzumovat jsem ho sice nezkoušela, ale za to můžu říct, že na těle je opravdu super. Stačí ho pouze rozehřát v dlaních a poté už jen aplikovat na vybraná místa. Použít se dá jako tělové máslo, masážní olej nebo výživa pro konečky vlasů. Mimo to ho můžou využít jako krém na obličej lidé s normální až suchou pletí, což já sice nejsem, ale věřím, že i toto využití bude velmi příjemné. Máslo kůži (a vlasy) krásně vyživí a druhý den je pokožka krásně hebká.

+ skvělá vůně– žádné nejsou
+ jednoduchá aplikace
+ vyživuje pokožku

Tuhé mýdlo na čištění obličeje pro mastnou pleť – grapefruit (23 g)

Kvůli své mastné a problematické pleti jsem musela vyzkoušet toto mýdlo na obličej s vůní grapefruitu. Tento malý černý mráček stačí pouze namočit ve vodě a krouživými pohyby s ním masírovat obličej. Aplikace i vůně je příjemná, nicméně se moje pleť po aplikaci zdála být suchá a pnula. To však rázem spravila správná hydratace pomocí krému. Jedinou nevýhodou může pro některé být nepořádek, které aktivní uhlí nadělá, ale s tím se musí počítat. 🙂

+ vůně– pocit suché pokožky po umytí
+ jednoduchost aplikace– nepořádek z aktivního uhlí

Tuhý šampon pro mastné vlasy se zeleným jílem a spirulinou (70 g)

Kromě mastné pleti mám takový problém i u vlasů. Mastí se hrozně rychle, a to i přes optimální starostlivost. Zajímalo mě, jak si s tím poradí tuhý šampon. Musím říct, že jsem byla velmi příjemně překvapená, jak krásné vlasy jsem měla ráno po tom, co jsem si je večer umyla. Většina šamponů mi totiž dělá vlasy na pohled mastné a zplihlé i pár hodin po umytí, a to se v tomto případě nestalo.

+ vůně– žádné nejsou
+ díky způsobu nanášení se šampon dostane všude, kde je potřeba
+ krásné vlasy i druhý den po umytí

Tuhá zubní pasta máta

Tuhá pasta na zuby bylo něco, co jsem ani nevěděla, že existuje. Malá polokoule na tyčince, která vydá za 2 balení klasických tekutých past, byla však opravdovým překvapením. Zuby krásně vyčistila a přišly mi celkově bělejší. Chuť zubní pasty byla taktéž v pořádku, ale vadil mi tam takový jemný mýdlový nádech. Nic hrozného to ovšem nebylo a při výkonu, který pasta zvládá, se to dá odpustit.

+ jednoduchost aplikace– mýdlový nádech
+ výdrž pasty
+ svěží pocit v ústech

Závěrečné hodnocení

Tuhá kosmetika je pro většinu z nás úplně něco nového. Je jasné, že to nebude chutnat, vonět, ani vypadat stejně, jako produkty, na které jsme byli doposud zvyklí. Právě ty výrazné chutě a vůně mají na svědomí chemické přísady, kterým se však přírodní kosmetika obloukem vyhýbá. Pokud hledáte náhradu za produkty, které máte doma, a chcete se vydat přírodní cestou, tak BIO kosmetika značky Lamazuna je skvělou volbou. Produkty jsou cenově dostupné a navíc na nich ještě ušetříte. Jako bonus k tomu uděláte i něco pro své zdraví a pro naši planetu. Je to tak velký krok kupředu, za tak málo úsilí. A to se určitě vyplatí 🙂 

O e-shopu Econea.cz

Hlavní myšlenkou Econea.cz je fakt, že každý z nás může měnit svět. Nikoliv však celý svět, ale primárně každý ten svůj. Cílem je udělat z něj svět zdravější, udržitelnější a radostnější. Žádný krok není špatný, když je správným směrem, důležité však je začít každý sám u sebe. A právě každému takovému člověku, který se rozhodne jít ekologičtější a zdravější cestou, přináší Econea.cz možnost změnit svůj svět. Na jejich e-shopu můžete nalézt skvělé přírodní produkty, jako je kosmetika, čistící prostředky, kuchyňské nebo chovatelské potřeby. Pokud Vás zajímá udržitelnější svět a chcete k němu přispět, podívejte se na přírodní, a netestované produkty na zvířatech, na e-shopu.


Přečtěte si také

Od Veronika Hudcová

Studentka marketingu, copywriterka a milovnice kávy, dobrého jídla a zábavy. Ve svém volném čase ráda sportuje, maluje obrazy a čte. Jejím životním snem je procestovat svět.