Proteinové koktejly a nápoje na hubnutí

Také vás pronásledují myšlenky na to, že je potřeba shodit pár kilo? Také začínáte hubnout každé ráno, ale dietu záhy porušíte? Řešením by byla takzvaná keto dieta, která přináší zaručený a hlavně rychlý efekt. A právě první úbytek tělesné hmotnosti je nejlepší motivací k tomu, abychom dietu nepřerušili.

Princip keto diety

Principem ketodiety je podstatné snížení příjmu sacharidů, doporučuje se denní příjem nižší než 50 g. Pro porovnání – bílý rohlík obsahuje přibližně 28 g sacharidů. Naše tělo na nedostatek cukru reaguje tím, že začne energii potřebnou ke svému fungování čerpat z uložených tuků. A tím se dostáváme do kýženého stavu, při kterém se nám zmenšují zásoby tělesného tuku. Proces, při kterém náš organismus při nedostatku sacharidů zpracovává tuky, se nazývá ketóza.

Pestrý a kompletní jídelníček

Keto diety nabízejí kompletní jídelníček. Jedná se o jídla, která obsahují vyvážený poměr proteinů, vlákniny, minerálů i vitamínů a zároveň mají velice nízký podíl sacharidů. Při keto dietě tak dodáme našemu organismu všechny potřebné živiny, jejich poměr je nastavený tak, že nás keto jídla zasytí stejně jako běžná jídla. Budeme jíst každé tři hodiny, můžeme si dát pět jídel a 500 g povolených druhů zeleniny za den. Důležité je dodržovat pitný režim, a to 3 litry tekutin denně. Výběr jídel je velice bohatý, můžeme si vybrat proteinové koktejly, polévky, smoothie, pečivo, těstoviny i tyčinky. Ze zeleniny si můžeme dát například okurku, brokolici nebo špenát. Jídelníček keto diety je tedy rozmanitý a pestrý.

Výběr redukčního plánu

Volba redukčního plánu závisí na tom, kolik kilogramů potřebujeme zhubnout. Například KetoFit dieta má čtyři typy redukčních plánů, které se liší počtem týdnů, po které budeme dietu držet. Všechny redukční plány se skládají ze dvou fází. V první, hubnoucí fázi budeme konzumovat jen jídla ketodiety a zeleninu. Ve druhé fázi, která se nazývá stabilizační, budeme jíst tři jídla ketodiety a další dvě bílkovinná jídla, která si připravíme podle doporučených receptů. Jídelníček budeme doplňovat 500 g zeleniny.

Keto nápoj zasytí až na tři hodiny

Mezi nejoblíbenější jídla keto diety patří proteinové koktejly a nápoje na hubnutí. Tyto nápoje obsahují kvalitní proteiny, vlákninu, minerály i vitamíny ve složení, které je pro náš organismus ideální. Předností proteinových nápojů je také velice nízký podíl sacharidů. Vyvážené složení keto nápojů zajistí pocit sytosti na dvě až tři hodiny, koktejly i nápoje tak představují dokonalou náhradu za jakékoliv denní jídlo.

Blesková příprava

Velkou výhodou keto nápojů je jejich rychlá příprava. Stačí nápoj a příchuť nasypat do shakeru, přidat vodu nebo mléko, protřepat a jídlo máme připravené. Proteinové koktejly a nápoje tedy velice rádi využijeme jako rychlou snídani, která nás při ranním shonu nezdrží, jako kvalitní oběd, který si bez problémů připravíme i v práci, nebo jako vydatnou večeři, po které nebudeme muset umývat spoustu nádobí.

Velký výběr chutí

Člověk je od přírody tvor vybíravý a všichni dobře víme, že i to nejlepší a nejoblíbenější jídlo se nám jednou přejí. U keto nápojů se této situace nemusíme obávat, protože nabídka chutí je skutečně široká, můžeme si totiž vybrat z 18 příchutí. V nabídce je například příchuť kokosová, čokoládová, espresso, cookies, karamel, jablečný štrúdl i různé ovocné příchutě. Pokud potřebujeme zhubnout rychle, můžeme zvolit takzvanou rychlou dietu, při které redukce hmotnosti začíná už po 48 hodinách. A právě proteinové nápoje a koktejly jsou jedním z pokrmů, které jsou pro rychlou keto dietu vhodné.

Přehled parametrů produktů

Proteinový koktejl/sirupEspresso proteinový koktejl KetoFit pro rychlé hubnutí 1 260 g, 50 porcí4x proteinový koktejl keto diety v 14 příchutích, 5040 g, 200 porcíMalinový s čekankovým sirupem 0,5 l KetoFit®
Obsah balení1 260 g4 X 1 260 g0,5 L
Obsah sacharidů v 1 porci0,9 g0,9 g0,43 g
Výživová hodnota na 100 g 333 kcal333 kcal65,7 kcal
PříchuťEspresso14 příchutí (banán, vanilka, limetka, malina, oříšek a další)Malina

Proteinové nápoje a koktejly Ketofit

Česká firma Ketofit se již od roku 2005 zabývá vývojem a výrobou nízkosacharidových potravin, které pomáhají při hubnutí. V jejich nabídce najdete více než 60 jídel, jako jsou proteinové kaše, tyčinky, koktejly, polévky, omelety ale i slané tyčinky, sušené maso či slané omáčky.

Od Vašek Brynda

Od mala se věnuje sportu, především sjezdovému lyžování a karate. Potom se zamiloval do lezení, ale uvědomil si, že mu na bříšku něco během studia na vysoké škole narostlo, a tak začal ještě běhat. Mimo to se věnuje přes čtyři roky linkbuildingu na webových stránkách jako je Testado.cz, či třeba Modio.cz a další. Hlavním cílem je dodělat školu a stát se ředitelem vesmíru.