Postýlka Chicco Next2me Magic – recenze

Jste ve velkém očekávání malého a zároveň velkého přírůstku do rodiny? Tato jedinečná a radostná událost s sebou kromě nového životního smyslu přináší také spoustu povinností a věcí, které je potřeba zařídit či pořídit. Jednou z těchto věcí je také taková dětská postýlka, která je vhodná hned po narození pro ty nejmenší. Ta musí miminku nabídnout co nejlepší možný komfort. Toto a také mnohem více může nabídnout dětská postýlka Chicco Next2me Magic, kterou vám v této recenzi představíme.

Co se v článku dozvíte?

Popis a jednotlivé vlastnosti

Klíčovou vlastností, kterou postýlka Chicco Next2me všem nastávajícím maminkám nabízí, je připojení postýlky k vaší vlastní posteli. Pouto mezi matkou a dítětem je zásadní – miminka bývají často plačtivá proto, že v noci po probuzení cítí odloučení od mámy. Postýlka Chicco Next2me zajistí, že vzájemné pouto nebude narušeno, protože budete spát spolu se svým dítětem, zároveň ho ale budete zvykat také na jeho vlastní postýlku. To je možné díky jednoduchému připojení postýlky k vaší posteli.

Spánek dítěte tak bude v této postýlce mnohem klidnější. Klidnější budete také vy, budete miminku nablízku okamžitě kdykoli vás bude potřebovat. Navíc si ušetříte také vstávání z postele a přecházení k postýlce, dítě budete mít na dosah ruky. Postýlka Chicco Next2me Magic je vhodná pro ty nejmenší miminka od narození do 6 měsíců, nebo do dosažení hmotnosti 9 kg (pokud se dítě nenaučí dříve zvedat či sedět).

Sklopnou bočnici postýlky, která bude těsně u vašeho lůžka, můžete pohodlně ovládat jednou rukou. Po připojení k posteli jí ale můžete mít celou dobu dole a zvedat jí pouze podle potřeby. Pokud bude bočnice nahoře a vaše dítě se vzbudí, jednoduše jí sklopíte dolů jedním pohybem jedné ruky. Výškové nastavení postýlky přesně podle vaší postele je zajištěno díky 11 různým výškovým polohám, do kterých můžete postýlku nastavovat. Velmi jednoduchým pohybem lze z postýlky vytvořit také kolébku.

Postýlku můžete použít i k posteli s úložným prostorem, a to díky sklopným nohám. Pravou i levou nohu postýlky lze nastavovat do různých výšek, což se hodí v případech, kdy potřebujete vyvýšit hlavu miminka. Nohy postýlky jsou opatřené 4 kolečky, díky kterým jsou manipulace a přesunování postýlky po bytě velmi snadné. Navíc je konstrukce postýlky také dost lehká, což usnadňuje také její montáž a demontáž. Po složení postýlky jí můžete snadno přenášet v přiloženém vaku. Součástí postýlky je také pohodlná matrace pro miminko. Správnou cirkulaci a výměnu vzduchu v okolí spícího dítěte zajišťuje zase síťovaná bočnice.

Parametry postýlky Chicco Next2me Magic

Věkové rozmezí dítěte 0-6 měsíců (do 9 kg)
Rozměry postýlky93 cm x 69 cm x 66/81 cm
Rozměry složené postýlky15 cm x 95 cm
Hmotnost postýlky10,5 kg
KompatibilitaVšechny typy postelí včetně těch s úložným prostorem
PříslušenstvíMatrace, transportní vak
Dokoupitelné příslušenstvíOchrana matrace Night Breeze
Výškové možnosti11 různých nastavitelných výškových poloh

Výhody a nevýhody

Hlavní výhodou postýlky Chicco Next2me je fakt, že můžete spát v těsné blízkosti vašeho miminka, a přitom ho stále mít v oddělené postýlce. Ušetří vám také noční vstávání z lůžka a přecházení od postele k postýlce. Další výhodou je pak výborná manipulace – bočnici sklopíte jednou rukou, jednoduchým pohybem pak můžete celou postýlku proměnit v houpací kolébku. Vynikající je také možnost nastavit levou a pravou nohu postýlky do různých výšek. Pokud potřebujete vyvýšit hlavu miminka, nemusíte jí nijak složitě podkládat. 

Co se týče nevýhod postýlky, nenašli jsme žádnou. Někomu se možná bude zdát cena postýlky příliš vysoká, nicméně v ceně je množství užitečných funkcí a různé možnosti při výškovém nastavení postýlky. Navíc v ceně je také matrace a vak na přenášení, tudíž ani vyšší cenu nelze označit za nějakou zásadní nevýhodu této postýlky.

Závěrečné zhodnocení

Postýlka Chicco Next2me je pro miminka těsně po jejich narození výborná. Mohou díky ní spát v těsné blízkosti matky, což jim samo o sobě zajistí klidnější spánek. Postýlka je navíc také velmi pohodlná a má široké možnosti výškového nastavování. Zvýší proto také vaše pohodlí – během noci už nebudete muset k miminku vstávat z postele a přecházet po pokoji. Postýlku lze také snadno rozložit i složit, je lehká, snadno se přenáší. Nelze proto jinak než jí doporučit.

O značce Chicco

Chicco je italská značka s dlouholetou tradicí, zaměřená na dětské potřeby všech kategorií. Chicco působí na trhu již od roku 1958 a za tu dobu se značka dostala mezi nejoblíbenější svého druhu. V nabídce najdete snad vše, co vaše miminko potřebuje – od dudlíků, přes postýlky, kočárky až po hračky pro nejmenší.

TIP: Dětské nosítko Chicco Easy Fit


Přečtěte si také

Od Monika Břešťanská

Milovnice přírody, ekologie a všeho živého s vášní pro kvalitní literaturu a hudbu. Momentálně na mateřské dovolené, ale zároveň studentkou učitelství přírodopisu a českého jazyka. // Instagram