Recenze pěnové matrace Romantik | Expedo.cz

V tomto článku se zaměříme na recenzi pěnové matrace Romantik z online obchodu Expedo.

Obsah článku

Online obchod Expedo

Expedo je online prodejce nábytku, jehož cílem je především bezstarostný nákup nábytku přes internet. Na e-shopu najdete vše od sedacích souprav, postelí, šatních skříní až po kompletní nábytek do kuchyní, kancelářské vybavení nebo dětský nábytek. Ačkoliv Expedo nemá vlastní prodejnu, můžete se s obchodem spojit a po domluvě si zboží dojet prohlédnout.

Výhodou tohoto e-shopu jsou především velké skladové zásoby a s tím i spojené rychlé dodání. Dopravu si obstarává přímo společnost Expedo, nemá smlouvu s žádným externím dopravcem. V ceně dopravy je zahrnut i výnos do patra. Zboží si můžete vyzvednout i ve skladu ve Vysokém Mýtu. V případě nespokojenosti nebo špatného výběru můžete zboží do 45 dnů od převzetí vrátit zpět, a to bez udání důvodů.

Základní informace

Matrace Romantik je oboustranná pěnová matrace s CubeCare profilací ve tvaru kostek, která byla vyvinuta pro zdravotní matrace. Matrace má měkčí a tužší stranu, v tomto případě jednu s tvrdostí 3 a druhou s tvrdostí 4. Svou tuhostí se tak řadí mezi tvrdší matrace. Měkčí stranu si oblíbí především ženy a tvrdší bude příjemnější mužům. Počítejte ale s tím, že ani jedna strana není vyloženě měkká.

Matrace unese až 150 kg. Právě díky této nosnosti a tvrdosti 3 a 4 jde o skvělou volbu také pro osoby s vyšší váhou. Matraci Romantik si můžete pořídit jak na jednolůžko, tak i na dvoulůžko. K dostání je tedy v podstatě ve všech běžných rozměrech. Na výšku měří matrace 20 cm a vy se tak nemusíte obávat nepohodlného ležení. Lze ji koupit i s výškou 24 cm. Pokud vás zajímá záruka, společnost Expedo poskytuje na matraci záruku 24 měsíců. 

Dostupné rozměry modelu Romantik:

  • Rozměr 80 × 200 cm
  • Rozměr 90 × 200 cm
  • Rozměr 140 × 200 cm
  • Rozměr 160 × 200 cm
  • Rozměr 180 × 200 cm
  • Rozměr 200 × 200 cm

TIP: Pokud uvažujete o nové matraci je dobré zmínit, že je důležité se o ni také řádně starat. Kromě častého vysávání doporučujeme koupit i chránič na matraci.

Materiál matrace

Jak už jsme zmiňovali výše, matrace je pěnová. K její výrobě byla použita kvalitní PUR pěna Flexifoam, která vyniká vysokou elasticitou a dlouhou životností. Matrace je tak vzdušná, pružná a opravdu pohodlná. Základ tvoří kokosová deska o výšce 2 cm z lisovaného kokosového vlákna. Díky tomu je matrace pevná a pružná.

Povrch matrace je chráněn odolným potahem s velmi kvalitním zipem. Potah je díky vysokému podílu viskózy (48 %) a kašmírovému vláknu (1 %) velmi příjemný na dotek a zároveň poskytuje vynikající termoregulační schopnosti pro maximálně komfortní spánek.

Zónování matrace

Matrace Romantik má 5 anatomických zón s CubeCare profilací, která podporuje zdravý spánek a optimalizuje tuhost v jednotlivých zónách. Například díky ramenním zónám nedochází k přeležení ramen při spánku na boku. Naopak jsou vaše ramena, a s nimi také kyčle, maximálně uvolněné.

V tabulce najdete přehled nejdůležitějších parametrů

ParametrPěnová matrace ROMANTIK
Výrobce
Nosnost (kg)150 kg
Tvrdost matraceStředně tvrdá, Tvrdá
Tvrdost – strana 1H3
Tvrdost – strana 2H4
UrčeníRodinná
MateriálPěna Flexifoam, CubeCare, kokosová deska, potah z viskózy 48%, kašmíru 1% a polyesteru 51%
Zóny5 zón
Snímatelný potahAno
RoštUniverzální
Tloušťka20 cm

Klady a zápory

Na matraci Romantik se nám líbí především její hypoalergenní vlastnosti a vynikající termoregulační schopnosti. Velkým plusem je i snímatelný potah s kvalitním zipem. Čas od času se stane, že si do postele vylijeme hrnek s čajem. A pak není nic jednoduššího, než potah stáhnout společně s povlečením a vyprat. Potah matrace je navíc velice příjemný na dotek. 

Také velice oceňujeme kombinace tvrdostí. To je ideální především pro partnery, z nichž jeden má raději středně tvrdou matraci a druhý ještě o stupínek tvrdší. Případně je mezi nimi větší váhový rozdíl. Nevýhodou je snad jen krátká záruční lhůta, která je pouhých 24 měsíců. Na jiné, zásadní nedostatky tohoto modelu jsme doposud nenarazili. 

Závěr recenze

Pokud si chcete vylepšit váš spánek, je pro vás v porovnání cena/výkon tato matrace ideální volbou. Já osobně mám problémy s krční páteří a s touto matrací se mi vstává lépe, než kdy dříve.


Přečtěte si také

Od Vašek Brynda

Od mala se věnuje sportu, především sjezdovému lyžování a karate. Potom se zamiloval do lezení, ale uvědomil si, že mu na bříšku něco během studia na vysoké škole narostlo, a tak začal ještě běhat. Mimo to se věnuje přes čtyři roky linkbuildingu na webových stránkách jako je Testado.cz, či třeba Modio.cz a další. Hlavním cílem je dodělat školu a stát se ředitelem vesmíru.