Oblíbené autosedačky Cybex

Autosedačky značky Cybex jsou velmi oblíbeným druhem mezi autosedačkami. Cybex je známý pro svůj smysl pro bezpečnost, kterou promítají do výroby dětských autosedaček, ale i jiných produktů, které se řadí do dětské výbavičky. V tomto článku Vám přinášíme více informací o sedačkách Cybex, čím jsou proslulé a proč stojí za to do nich investovat.

Něco málo o značce

Značka Cybex patří do velkého portfolia značek Goodbaby International Holdings Ltd. Pod touto mateřskou firmou figurují i značky jako ‘gb’, ‘Evenflo’, ‘ExerSaucer’, ‘RollPlay’, ‘CBX’, ‘Urbini’ a ‘HD’. Goodbaby International je přední světová společnost s produkty pro rodičovství. Firma se zabývá designem, výzkumem a vývojem, výrobou a prodejem dětských autosedaček, kočárků, textilních výrobků, potřeb pro krmení, kojení a osobní péči, dále také postýlek, jízdních kol a tříkolek aj. výrobků určených pro děti. Mateřské trhy jsou na území Německa, USA a Číny. 

Značka Cybex nabízí autosedačky, kočárky, nosítka nebo dětský nábytek. V roce 2014 se spojila s firmou Goodbaby International Holding.

Přednosti značky

Cybex autosedačky jsou pravidelně testovány a hodnoceny nezávislými zkušebními ústavy a každoročně procházejí mnohými crash testy. Firma získala už více než 450 ocenění za design a bezpečnost. 

Výrobky jsou rozděleny do tří edic – Platinum, Gold a Silver. Z edice Platinum můžete pořídit autosedačky – Cloud, Sirona, Anoris nebo Solution, dětské kočárky, nosítka, vybavení interiéru a další příslušenství.  Edice Gold nabízí autosedačky Aton, Sirona, Pallas nebo Solution (jiná produktová řada), dále také kočárky nebo sportovní vybavení – multifunkční vozíky Zeno nebo Zeno Bike a dále také běžecký kočárek Avi. V edici Silver najdete autosedačky Solution, Aton beo Palas. 

Firma Cybex si zakládá na vlastním inovativním konceptu D.S.F. (Desing, Safety, Functionality) – tedy design, bezpečnost a funkčnost. 

Všechny autosedačky Cybex mají důmyslnou bezpečnostní technologii a to naklápěcí opěrku hlavy, díky které autosedačka roste spolu s dítětem a přesouvá těžiště hlavy dítěte mírně dozadu a tak předchází přepadávání hlavy během spánku, což zaručuje optimální ochranu v případě bočního nárazu. V případě, že dítě už nemůže jezdit v autosedačce proti směru jízdy je bezpečnostním pult spolehlivou alternativou, která nabízí vysokou úroveň ochrany bez omezování dítěte. Náraz při autonehodě je rozložený přes velkou plochu bezpečnostního pultu. I díky bezpečnostnímu pultu se pás nezařezává do dítěte a jeho citlivá oblast krku a ramen je v bezpečí. Zajímavým prvkem je potom lineární ochrana při bočním nárazu, kterým jsou vybaveny všechny autosedačky od Cybexu. Jde o dva boční chrániče, které absorbují sílu nárazu a efektivně tak při nehodě chrání hlavu a horní část těla dítěte. Firma Cybex využívá i technologii Sedačka-k-rámu. Tato technologie je založena na tom, že autosedačka má přímé spojení s rámem auta a tak se v případě autonehody síla nárazu přenáší přímo do rámu a aktivují se tak bezpečnostní prvky vozidla i autosedačky. V testech ADAC a StiWa v květnu 2020 byly ve svých skupinách označeny tři autosedačky Cybex jako nejlepší ve své třídě.

Oblíbené autosedačky Cybex 0 – 13 kg

Mezi nejoblíbenější produkty v kategorii 0 – 13 kg, které jsou určené pro nejmenší děti zhruba do 18 měsíců patří Cybex Aton 5, Cybex CLOUD Z I-SIZE a Cybex ATON B2 I-SIZE. Ideální bezpečnost dítěte zajišťuje poloha v pololeže, kterou autosedačky umožňují. Upevňují se v protisměru jízdy a připevňují se pomocí bezpečnostního pásu nebo isofixu. Tyto autosedačky je také možné připojit ke konstrukci kočárku pomocí adaptéru.

TIP: Recenze autosedačky Cybex Aton 5

Oblíbené autosedačky Cybex 9 – 36 kg

Pokud vám dítě vyroste z vajíčka, je vhodné pořídit novou autosedačku. Cybex autosedačky v kategorii 9 – 36 kg mají bezpečnostní pultík, dají se sklopit do pololehu a mají opěrku hlavy, která se dá polohovat. Tento typ autosedačky může dítěti vydržet i do 11 let, podle rychlosti růst dítěte. Mezi nejoblíbenější v této kategorii patří Cybex Pallas-fix, Cybex Pallas B-fix a Cybex Pallas M-fix.

Porovnání parametrů produktů

Sedačka CybexAutosedačka Cybex Gold Aton 5Autosedačka Cybex CLOUD Z I-SIZEAutosedačka Cybex ATON B2 I-SIZEAutosedačka Cybex Pallas-FixAutosedačka Cybex Pallas B-fix Autosedačka Cybex Pallas M-fix
Nosnost0-13 kg0-13 kg0-13 kg9-36 kg9-36 kg9-36 kg
Pro děti ve věku0-18 měsíců0-18 měsíců0-24 měsícůAž do 11 let9 měsíců až 12 letAž do 11 let
Váha4,8 kg4,8 kg3,9 kg10,9 kg4 kg9,3 kg
Výškově nastavitelná opěrka hlavyANOANOANOANOANOANO
Sluneční stříškaANOANOANONENENE
Ochranný systémL.S.P. L.S.P.L.S.P.L.S.P.L.S.P.L.S.P. Plus
Vyjímatelná vnitřní vložkaANOANOANOANONENE
ISOFIXANOANOANOANOANOANO
Otočný mechanismusNEANONENENENE

* L.S.P. lineární ochrana při bočním nárazu

Od Milena Snopovská

Studuji marketing, baví mě psát, vařit, cestovat a sportovat na rekreační úrovni (cyklistika, běžky, běhání, plavání a spoustu dalších). Nejraději mám chvíle strávené se svým bíglem Francisem.