Kdy pomůže bandáž nebo ortéza?

Stačí špatně došlápnout, a je vymalováno. Vymknutý kotník vás může podle závažnosti potrápit i šest týdnů, a pokud jeho léčbu podceníte například nedostatečnou fixací, můžete následky svého zranění vnímat celý život. Ať už si pohmoždíte jakoukoliv část těla, bandáže a ortézy se stanou vaším nezbytným pomocníkem.

Je proto dobře, že společnost Meyra, která patří k lídrům na trhu s invalidními vozíky a zdravotními pomůckami, se rozhodla rozšířit svůj sortiment o kvalitní bandáže a ortézy, které urychlí rekonvalescenci a uleví od bolesti.  V jejich sortimentu naleznete ortézy na zápěstí, závěsy paží, bandáž lokte, lumbální ortézy, bandáže a ortézy na koleno a kotník – zkrátka všechny možné zdravotní fixační potřeby, které můžete potřebovat při sportu nebo běžném životě.

Rozdíl mezi bandáží a ortézou

V jaké situaci použít kterou? Vhodnou zdravotní pomůcku vám samozřejmě doporučí váš ošetřující lékař, ale věděli byste sami, po které a kdy sáhnout? 

Bandáže se nejčastěji používají při lehkých zraněních, kdy potřebujete danou oblast stáhnout a ulevit si od bolesti. Klasickým případem takového úrazu je tenisový loket nebo namožená Achillova šlacha. 

Naopak ortézy dokážou kloub zcela zafixovat v určité poloze, a tím zabraňují jeho přemáhání a předcházejí dalšímu zranění. Ortézy se proto často využívají při pooperační rekonvalescenci, zlomeninách nebo třeba při korekci či nestabilitě kloubů.

TIP: Syndrom karpálního tunelu

Funkčnost a vysoká kvalita od Meyry

Jak už je tomu dobrým zvykem, všechny výrobky v nabídce Meyra splňují nejvyšší nároky na použité materiály a funkčnost. Jsou zdravotně nezávadné a testované na snášenlivost pokožkou. A na jaké funkční vychytávky se můžete těšit? Třeba na výztuhy ze silikonového gelu, které snižují námahu, pevné a bezpečné suché zipy, elastický materiál bez zaškrcení na okrajích nebo posilovací prvky (u zápěstních a palcových ortéz).

Všechny bandáže a ortézy si můžete prohlédnout a zakoupit na e-shopu nebo se přijít poradit na kamennou pobočku, kterých je po celé ČR osm. 

Od Vašek Brynda

Od mala se věnuje sportu, především sjezdovému lyžování a karate. Potom se zamiloval do lezení, ale uvědomil si, že mu na bříšku něco během studia na vysoké škole narostlo, a tak začal ještě běhat. Mimo to se věnuje přes čtyři roky linkbuildingu na webových stránkách jako je Testado.cz, či třeba Modio.cz a další. Hlavním cílem je dodělat školu a stát se ředitelem vesmíru.