Kde koupit proteinové těstoviny a proč je doma určitě mít?

Kdo by to byl před pár lety řekl, že se dnes vedle tradičních těstovin objeví také proteinové. Přestože je mnozí mohou považovat za výstřelek moderní doby, určitě bychom je nepodceňovali. Proč je ve své spíži mít a co našemu jídelníčku přinesou?

Jaký je rozdíl mezi proteinovými a klasickými těstovinami?

Oproti klasickým těstovinám, ty proteinové se těší oblíbenosti hlavně díky vysokému obsahu bílkovin. Proteinové těstoviny obsahují až 60 % bílkovin, kdežto klasické pšeničné vaječné těstoviny pouhých cca 12 %.

Mezi další výhody patří také nízká kalorická hodnota. Pokud si tedy poctivě hlídáte kalorie, jistě si proteinové těstoviny zamilujete. Můžete jich sníst více než klasických těstovin a kalorické tabulky vám budou stále svítit v zelených barvách. 

TIP: Nejlepší ketodieta – recenze ketodiet

Další benefity proteinových těstovin:

  • Malé množství sacharidů
  • Snadná příprava
  • Nastartování hubnutí

Kde proteinové těstoviny koupit?

Na proteinové těstoviny narazíte dnes už v téměř každém obchodě se zdravou výživou. Zřídka se s nimi setkáte také v regálech supermarketů a hypermarketů. Existuje ale i mnoho internetových e-shopů, které mají proteinové těstoviny ve své nabídce. Vyzkoušet můžete například ty od známého e-shopu Ketofit.cz.

Proteinové těstoviny Keto Risoni

Chcete si dopřát více těstovin a bez výčitek? Nízkosacharidové proteinové těstoviny Keto Risoni jsou ty pravé. Obsahují 60 % proteinu a jsou vhodné na oběd, večeři, ale i svačinu. Jejich příprava zabere jen pár minut a díky praktickému balení si je sebou můžete vzít kamkoliv na cesty.

TIP: Těstoviny si můžete nachystat už den předem, a mít tak připravený oběd na druhý den. Stále si zachovají svou chuť i konzistenci.

Bezsacharidové těstoviny konjakové Fit Spaghetti

Kdo by nemiloval špagety. Z důvodu hubnutí je ale spoustu lidí ze svého jídelníčku vyřazuje. Díky fitness špagetám od Ketofit, z rostliny konjak, si je ale můžete s klidem dopřát. Skvěle nahradí špagety klasické a jsou navíc bez lepku a cukru. Kromě toho vaše tělo obohatí o vlákninu, která je prospěšná pro vaše trávení.

TIP: Fitness špagety Ketofit se nevaří, pouze se ohřívají. Proto máte oblíbený těstovinový pokrm hotový za pár minut.

TIP: Recept na proteinové palačinky

Od Veronika Balíková

Na první pohled křehká holka, která většinu času tráví v posilovně zvedáním těžkých vah a trénováním klientů. Mimo jiné spravuje firmám sociální sítě a když se potřebuje na chvíli zastavit, hltá jeden dokument a podcast o zločincích za druhým. :-)