Jak používat face roller, abyste dosáhli skutečně viditelných výsledků?

Face roller je masážní váleček na obličej a v současnosti patří k nejpopulárnějším kosmetickým pomůckám. Pomáhá prokrvovat pleť i zapracovat přípravky do pokožky. Jaké jsou další výhody používání tohoto malého pomocníka?

Co je to face roller?

Face roller je speciální váleček, který se používá na masáž obličeje a šíje. Nejčastěji se face roller vyrábí z růženínu, křišťálu nebo ze zeleného jadeitu. Dokonce se proslýchá, že každý z vybraných kamenů má specifické účinky na pleť.

TIP: Přírodní kosmetika – šetrná k pleti i životnímu prostředí

Face roller se skládá ze dvou válečků, menšího a většího. Menší kamenný váleček slouží k masírování oblasti kolem očí a nosu, větší se používá na čelo, tváře a bradu. Díky tomu promasírujete celý obličej pouze jednou pomůckou.

Výhody používání face rolleru

Face roller si vysloužil svou popularitu především díky skvělým účinkům na pleť. Prokrvuje kůži do hloubky, povzbuzuje lymfatický systém a pomáhá se vstřebáváním kosmetických přípravků. Jeho pravidelné používání zvyšuje elasticitu pokožky a také působí jako prevence proti projevům předčasného stárnutí.

TIP: Pravidelná masáž face rollerem v oblasti očního okolí vás může zbavit nevzhledných váčků pod očima.

Jak používat face roller?

Pro dosažení viditelných účinků musíte face roller správně používat. Předtím než se vrhnete na masáž obličeje, se nezapomeňte odlíčit. Pleť vyčistěte speciálním přípravkem a face roller opláchněte. Následně na pokožku aplikujte svůj oblíbený krém či sérum a pusťte se do „rolování“. Face rollerem přejíždějte stejné místo nejméně třikrát. Kůži tak patřičně promasírujete a také zajistíte důkladné zapracování přípravků do pleti. Masáž vždy provádějte směrem od kořene nosu ven.

TIP: Před zahájením masáže vložte face roller na pár minut do lednice či do studené vody. Výsledkem bude ještě více povzbuzující rituál.

Face roller versus gua sha

Další oblíbenou kosmetickou pomůckou je poslední dobou gua sha. Jedná se o placatý kámen, který je rovněž vyrobený z růženínu, jadeitu nebo křišťálu. Tento trend pochází z Asie, a zatímco s face rollerem můžete masáž provádět libovolně dle svých preferencí, při použití kamene gua sha byste měli dodržet přesný postup.

Od Vašek Brynda

Od mala se věnuje sportu, především sjezdovému lyžování a karate. Potom se zamiloval do lezení, ale uvědomil si, že mu na bříšku něco během studia na vysoké škole narostlo, a tak začal ještě běhat. Mimo to se věnuje přes čtyři roky linkbuildingu na webových stránkách jako je Testado.cz, či třeba Modio.cz a další. Hlavním cílem je dodělat školu a stát se ředitelem vesmíru.