Designový kočárek Valco Snap nejen do města

Designový vzhled a pohodlí nejenom pro miminko, ale i pro toho, kdo veze kočárek. To nabízí kočárek vyrobený australskou firmou, která má zkušenosti více než půl století. I díky tomu má tak Valco Snap 4 skvělé recenze.

Co v článku najdete?

Valco Snap 4 – jaký je?

Nástupce kočárků se třemi koly

Na začátku byly kočárky se třemi koly. Ty se na trhu staly velmi populárními nejen díky nízké ceně, ale také svému lehkému a promyšlenému provedení. A tak byl tento kočárek upgradován a vznikla nejenom maminkami velmi oblíbená řada kočárků Valco Snap 4.

Kočárek pohodlný nejenom pro jeho řidiče, ale také dítě, které v něm má dostatek prostoru. Vybírat lze hned z několika barevných variant a samozřejmostí je také možnost spárovat kočárek s vhodnými doplňky. Mezi ně patří nejenom nánožník, ale také skvěle padnoucí pláštěnka. Komfort pak zajišťuje i držák na pití, organizér nebo možnost využít na konstrukci korbičku pro novorozeňata. Variantou pro dvojčata je pak Valco Snap Duo.

TIP: Jak vybrat sportovní kočárek

Lehký a snadno složitelný kočárek

Obrovskou výhodou kočárků Valco Snap 4 je jejich nízká hmotnost. Tu si majitel kočárku může užívat především díky lehčí verzi hliníkové konstrukce. Celková váha ani u jednoho z modelů nepřesahuje 9 kilogramů. I díky tomu se tak dá kočárek jednoduše složit v rekordně rychlém čase. Při skládání je navíc vnitřní část se sedátkem chráněna proti nečistotám i opotřebení.

Naopak venkovní část je po složení kočárku zpravidla zamazána koly. Tomu lze ale předejít. Po stisknutí centrálního tlačítka se dají všechna kola sundat. Nejenže tak nedojde k zamazání kočárku. Při přepravě se díky možnosti kola uložit samostatně snižuje i hmotnost a objem přepravovaného zavazadla. Proti otevření již složeného kočárku slouží opravdu dobře fungující pojistka.

TIP: Kočárek do letadla – na co se při výběru zaměřit?

Komfortní a široké sezení

U dětských kočárků se velmi často setkáváme s malým prostorem pro sezení dětí. Valco Snap 4 tento nepříjemný trend nedodržuje. Díky širokému sedátku je možné kočárek využívat opravdu dlouho. To potvrzuje i vysoká nosnost. Ta dosahuje 20 kilogramů. Komfort pro děti je zajištěn plným polstrováním.

Valco Snap nabízí také modely, u kterých lze otáčet sedadlo po směru či proti směru jízdy. V takovém případě se zpravidla zmenšuje sedací prostor pro dítě. Nejinak je tomu i u Valco Snap. Nutno ovšem říct, že i tak má dítě dostatek prostoru a jeho pohodlí není nijak omezeno.

V dnešní době je již samozřejmostí polohování nohou. Tím disponují všechny modely kočárku Valco Snap 4. Jejich funkčnost je zde ale na zvážení. Velmi často se totiž stává, že dítě při pohybu v kočárku a především při kopání, dokáže snadno polohování nohou vrátit do původní polohy.

Samozřejmostí je pak polohování zad. To lze dostat až do vodorovné polohy. Díky tomu tak Valco Snap nabízí i možnost využívat kočárek pro novorozence. To je sice finančně velmi výhodné, stále je ale možnost dokoupit pro miminko vaničku a později přejít na verzi pro větší děti.

Valco Snap v číslech

Nyní se pojďme podívat na jednotlivé rozměry kočárku. Ty se u každého modelu nepatrně liší. Protože je rozdíl opravdu minimální, představujeme vám rozměry základní modelové řady Valco Snap 4. Kočárek lze složit do rozměru 37 x 52 x 77 cm a v rozloženém stavu je jeho rozměr 104 x 52 x 77 cm. Nejenom maminky jistě uvítají, že hmotnost kočárku je pouhých 7,6 kilogramů. Další modely jsou o něco těžší, nikdy ale nepřekročí hranici 9 kilogramů.

Jak již bylo zmíněno, nízká hmotnost kočárku zajišťuje jeho lehkou manipulaci při skládání. Řadí jej mezi nejlehčí kočárky na trhu. To ale negativně ovlivňuje stabilitu kočárku. Pokud si ale člověk na ovládání i lehčí váhu zvykne, pak je jízda s kočárkem bez problémů.

Varianty kočárku Valco Snap

Kočárek ve variantě Tailor Made

Jestliže při výběru dbáte na design a zajímají vás i detaily, pak si lze vybrat variantu Valco Snap 4 Tailor Made. Ta na první pohled lahodí oku melangovými potahy. Ty jsou nejenom dobře vypadající, ale také příjemné na dotek. Zároveň se jedná o méně klouzající materiál, který tak uvítají i děti v kočárku.

Podle výběru se kočárek hodí nejenom do města, ale také do náročnějšího terénu. Jeho nízká cena zajišťuje poměrně vysokou kvalitu. Primárně je kočárek určen spíše na nenáročné cesty. Záleží ale také na tom, jakou z nabízených variant si vyberete.

Valco Snap 4 Sport

Valco Snap 4 Sport byl navržen tak, aby se hodil i do náročnějších terénů. Jeho teritoriem je stále město, s větším přehledem již ale zvládá i nepříjemné nerovnosti. Změnou oproti základní verzi jsou jeho kola. Ta jsou nafukovací. Na předních kolech je aretace usnadňující ovládání kočárku. Snadnější jízdu a bezpečné zastavení zajišťuje kolébková brzda. Velkým plusem je prodloužení stříšky. Lehkým mínusem oproti novějším modelům této řady je nepolohovací rukojeť. Ta tak po celou dobu jízdy musí být ve výšce 104 centimetrů.

Valco Snap 4 Ultra

V několika barevných provedeních je možné pořídit také kočárek Valco Snap Ultra. Ten disponuje prakticky stejnými rozměry i váhou jako jeho základní kolega. Výhodou je otočné sedadlo. To tak lze nasadit na konstrukci ve směru i proti směru jízdy. Díky možnosti nastavit sedadlo, je ale místo určené pro dítě poněkud užší. Stále je ale zajištěno jeho pohodlí. Konstrukce je umístěna na odolných nafukovacích kolech s aretací na přední kola. Lehká konstrukce i nižší cena zajišťují, že jeho nejlepší využití je stále ve městě. Opravdu se nehodí do náročného terénu.

Valco Snap 4 Trend

Nejnovější model této řady. To je Valco Snap 4 Trend. Kočárek s velmi nízkou hmotností dosahující pouhých 8,6 kilogramů. Kromě jeho provedení v Tailor Made verzi disponuje také propracovanějšími funkcemi než jeho mladší kolegové. Samozřejmostí je nastavitelná rukojeť a velkou výhodu přináší i dvojitě prodloužená stříška. Kola mají odlišný výplet i dezén, stále jsou ale nafukovací a vepředu aretována.

Srovnání modelů Valco Snap 4

VALCO BABY Kočárek sportovní Trend 4 Ultra DenimVALCO BABY Kočárek sportovní Snap 4 Flat MatteVALCO BABY Kočárek sportovní Snap 4 Sport Flat MatteVALCO BABY Kočárek sportovní Snap 4 Sport Tailor Made DenimVALCO BABY Kočárek sportovní Sport Trend 4 Black Grey marle
Hmotnost kočárku8,2 Kg7,6 kg8,6 kg8,6 kg9,6 kg
Typ kolkola odolná proti proražení, nafukovací, s aretacíložisková bezdušová kola s aretacínafukovací kola s aretacíložisková bezdušová kola s aretacíložisková bezdušová kola s aretací
Polohováníplně polohovatelný, s otočným sedadlem po i proti směru jízdyplně polohovatelnýplně polohovatelnýplně polohovatelnýplně polohovatelný, včetně polohování rukojeti rodiče
Rozměry93 d. x 54,5 š. x 117 v. cm53 × 95 × 104 cm53 × 95 × 104 cm53 cm x 95 cm x 104 cm100 x 53 x 108
Nosnost20 kg22 kg22 kg20 kg20 kg
Bezpečnostpětibodový pás, centrální brzda, madlo, odpružení kolpětibodový pás, unikátní “kolébkový” brzdový systém, madlo, odpružení kolpětibodový pás, unikátní “kolébkový” brzdový systém, madlo, odpružení kolpětibodový pás, unikátní “kolébkový” brzdový systém, madlo, odpružení kolpětibodový pás, kolébková brzda, madlo, odpružení kol
Příslušenstvínánožník, koš na nákup, praktická zadní kapsadvě zadní kapsy na drobnosti, prodlužovací stříška, malý nánožník, nákupní košdvě zadní kapsy na drobnosti, prodlužovací stříška, malý nánožník, nákupní koštitanová konstrukce a ultraširoké sedátko, plně otevírací ochranný oblouk, bouda s XXL úpravou, nánožník, koš na nákuppotahy madel z eko kůže, prostorný nákupní koš, zadní kapsa na drobnosti, prodloužená stříška se síťkou

Kvalita za nízkou cenu  

Všechny modely kočárku Valco Baby Snap 4 jsou nejlepší variantou v poměru ceny a výkonu. Za kočárek nejen ve slevě zaplatíte poměrně malou částku, která je ale vykompenzována designovým vzhledem i mnoha funkcemi. I když se kočárek nehodí do velmi náročného terénu, zvládne i málo zpevněné cesty. Výhodou jsou nafukovací kolečka, u novějších verzí pak také možnost zvednout rukojeť. Za největší plus je určitě považována lehkost kočárku, skladnost a snadné složení. Podtrženo sečteno Valco Snap 4 je finančně výhodným a pohodlným kočárkem pro děti i rodiče.

TIP: TOP 3 kočárky do 10 000

Valco Baby

Valco Baby je původně rodinná značka založená v Austrálii. Na trhu s dětskými produkty je Valco Baby již více než 50 let. Jejím hlavním posláním je výroba kvalitních, praktických a cenově dostupných kočárků pro maminky z celého světa. V nabídce lze najít také veškeré doplňky ke kočárkům od pláštěnek, před slunečníky až po držáky na lahvičky.

Od Monika Břešťanská

Milovnice přírody, ekologie a všeho živého s vášní pro kvalitní literaturu a hudbu. Momentálně na mateřské dovolené, ale zároveň studentkou učitelství přírodopisu a českého jazyka. // Instagram