Dárky pro milovníky jógy a pilates

Hledáte dárky pro své blízké a lámete si hlavu, co koupit, aby je to opravdu potěšilo? Zkuste jim darovat něco, čím podpoříte jejich vášeň pro jógu či pilates nebo čím nakopnete jejich životní styl k lepšímu. Tipy máme jak na malé i velké dárky, které dokážou podpořit k dosažení vysněných cílů a výkonů. Inspirujte se nápady na dárky přímo pro milovníky jógy a pilates.

Podložka

Základem pro každého, kdo chce cvičit jógu nebo pilates, ať už doma, nebo kdekoliv jinde, je rozhodně podložka. Díky podložce se zabrání uklouznutí, cviky jsou pohodlnější, chrání kolena a lokty, a ještě izoluje od chladu od podlahy. Jak ale podložku vybrat? Hlavními faktory jsou rozhodně délka a tloušťka. Podložka by měla být dostatečně dlouhá a široká podle typu sportu a zkušeností dotyčného:

  • pro začínající jogíny a fanoušky pilates přijde vhod podložka silnější, která cvičení udělá o něco komfortnější;
  • ti zkušenější preferují co nejtenčí podložku, někteří protiskluzovou a někteří to naopak nevyžadují.

Skutečně funkční podložka zajišťuje stabilitu a zároveň i bezpečnost při cvičení. Kvalitnější materiál je většinou také zárukou lepší životnosti, snazší údržby a hygieny. Samozřejmě další oblastí je design a materiál. Doporučujeme se vždy podívat na povrch a zvážit, jakému stylu jógy se dotyčný věnuje. Obrovská výhoda je, že se jóga dá cvičit v každém věku, proto se nebojte darovat podložku i rodičům, prarodičům apod.

Taška nebo vak na podložku

Podložku už má, ale nemá ji v čem nosit? Taková stylová taška, vak či popruh jistě udělá radost. Do tašky se vejde zároveň i oblečení a drobnosti. Slouží také jako ochrana podložky před vnějším poškozením při přenosu na hodiny cvičení. Popruh je dobrou volbou pro rychlý přenos z místa na místo, a navíc je nastavitelný, takže se hodí na každý typ podložky. Popruh má výhodu, že se zároveň může využít jako cvičební pomůcka.

Bloky

Pro ty, kteří zatím tělo nemaj protažené a připravené na náročnější cviky, je blok skvělým pomocníkem při józe i pilates. Dotyčný se tak naučí správnou techniku, protože nemusí mít tak flexibilní rozsah těla. Pomůcky jsou na to, aby v začátcích poskytli opěrný bod a pomohli budovat bezpečnou a udržitelnou praxi.

Pilates kruh

Jako praktická pomůcka na procvičení celého těla a zpevnění postavy poslouží pilates kruh. Hodí se jak pro cvičení doma, tak i v kanceláři nebo kdekoliv jinde, kam ho kdo přenese. Pomůcku využije milovník pilates i jógy jakékoliv úrovně.

Funkční oblečení

Při cvičení se od oblečení požaduje, aby drželo na svém místě, neprosvítalo, nebránilo pohybu, a aby bylo stylové a funkční. Sportovním oblečením určitě žádného sportovce neurazíte, případně poukázka na nákup funkčního oblečení je také skvělým řešením, nejste-li si jisti, že zvolíte správnou velikost či styl.

Aromalampy a difuzéry

Aromalampy spolu s vonnými oleji vytváří doma atmosféru jakoby člověk byl v jógovém studiu. Buď jsou aromalampy na svíčku nebo elektrické a difuzéry. Jeden menší difuzér stačí na prostor o velikosti přibližně 30 m2, který dokáže nejen prostor provonět, ale i zvlhčit vzduch.

Hodiny jógy

Máte mezi blízkými někoho kdo už dlouho mluví o tom, že chce opravdu začít  se cvičením a s pravidelným protahováním? Podpořte ho v této iniciativě tak, že najdete v jeho okolí studio a rovnou koupíte vstup či několik vstupů na hodiny jógy. To už by dotyčného přesvědčit k prvnímu kroku mohlo. Nebo naopak ve svém okolí je nějaký už zkušený jogín a chce vyzkoušet jiný druh jógu? Pořiďte lekce vinyasa jógy, power jógy nebo hatha jógy a nešlápnete s výběrem vedle.

Hrnky, lahve či termosky

Nádoby na vodu nebo na čaj se hodí jako dárek pro každého sportovce. Kromě hodin jógy či pilates se hodí i do kanceláře nebo na turistiku. Opakované používání věcí jako ekologické lahve, nerezové termosky a hrnky přispívají ke snižování množství jednorázového odpadu nebo plastových produktů. Lahve ze skla v ochranném silikonu pro lepší pevnost a uchopení jsou navíc téměř nerozbitné a mnohdy se zajímavými designy.

Od Adéla Rochová

Sportovkyně a zastánkyně zdravého životního stylu, která nikdy neodmítne možnost jít na kolo, zaběhat si, vydat se na skialpy či na běžky. I po vysoké škole se neustále vzdělává, ale jen v tom, co ji opravdu baví. Proto se opřela do marketingu zpočátku jen v cestovním ruchu, ale nyní se oboru věnuje napříč mnoha odvětvími.