4 faktory, které byste měli zvážit před pořízením vlastní sauny

Pořízení vlastní sauny je velká investice. Jejímu výběru je proto dobré věnovat zvláštní pozornost. Díky tomu si můžete být jistí, že vám vaše nová sauna bude dělat radost, budete se do ní těšit a po jejím používání se budete cítit lépe na těle i na duši. Projděte si s námi seznam základních věcí, nad kterými byste měli před pořízením sauny přemýšlet.

1. Proč si saunu pořizujete?

Co od své nové sauny očekáváte? Víte, jaké má sauna účinky? Mezi ty nejzásadnější patří:

  • posílení imunitního systému
  • detoxikace organismu
  • zmírnění ztuhlosti a únavy kloubů a svalů
  • úleva od bolesti hlavy, zad či menstruačních bolestí
  • zlepšení kvality pokožky
  • pomoc při hubnutí
  • snížení nahromaděného stresu
  • zlepšení kvality spánku

Sauny se svými účinky mohou lišit. Je proto důležité vědět, jakých výsledků se svou vlastní saunou chcete dosáhnout. Jakmile si tento bod ujasníte, bude se vám sauna lépe vybírat.

2. Znáte zdravotní rizika používání sauny?

Teploty v klasické sauně jsou velmi vysoké a pro její bezpečné používání je důležité dodržovat několik základních pravidel. Před jejím použitím je nutné pečlivě zvážit svůj zdravotní stav. Saunu mohou používat těhotné ženy, senioři i děti, je ale lepší, pokud se předtím poradíte s lékařem o možných kontraindikacích.

Infrasauna díky infrazářičům neprodukuje tak vysoké teploty, teplo v ní je navíc konstantní a mnoho lidí se v ní cítí pohodlněji. Existují nějaké negativní účinky infrasauny? V souvislosti s infrazářiči se často mluví o škodlivosti infračerveného záření. Infrazářiče produkují tzv. EMF a ELF záření, které mohou při vysokých hodnotách způsobovat bolest hlavy, malátnost či žaludeční potíže. Ale opravdu kvalitní infrasauna účinky, které by vám škodily, nemá.

Kvalitní infrasauny renomovaných výrobců, jaké naleznete na WELLDO.cz, mají všechny hodnoty v pořádku a jejich zdravotní nezávadnost zaručuje celá řada bezpečnostních certifikátů. Showroom u Brna navíc jako jediný u nás nabízí možnost nezávazného zkoušení produktů. Dobře vybraná sauna bude pečovat o vaše zdraví a díky jejímu používání se budete cítit mnohem lépe.

3. Víte, jakou saunu si chcete pořídit?

Na našem trhu narazíte především na dva typy saun: klasickou finskou a modernější infrasaunu. Rozdíly jsou mezi nimi velké a bližší seznámení s oběma typy vám pomůže rozhodnout, která z těchto saun je tou pravou pro vás.

  • Finská sauna: Tato klasická sauna se dlouhodobě těší velké oblibě. Její používání je opravdu snadné a při pravidelných návštěvách pozitivně ovlivňuje naši psychiku i zdravotní stav. Velmi prospěšná je zejména při různých dýchacích obtížích. Kvůli svým vysokým teplotám ale není vhodná pro každého. Chvíli trvá, než je připravená k provozu, a její provozní náklady jsou poměrně vysoké.
  • Infrasauna: Tento typ sauny je u zákazníků stále oblíbenější. Její provozní náklady jsou oproti finské sauně minimální, je možné ji použít ihned po zapnutí a teploty v ní jsou opravdu příjemné. V infrasauně si můžete dokonce i číst! Opravdu kvalitní infrasauna vám pomůže s detoxikací organismu, její teplo se totiž dostane až hluboko pod tkáně. Pravidelné používání infrasauny zlepší také vaši pokožku, pomůže vám s celulitidou, hubnutím a uleví od bolesti, únavy či stresu.

4. Jste ochotni investovat do svého zdraví?

Pořídit si můžete nejen finskou či infrasaunu, ale také levnou či poměrně drahou saunu. Prvotní investice do vaší vlastní sauny bude možná vysoká, určitě se vám ale vyplatí. Kvalitní infrasauna vám totiž vydrží dlouhé roky. Jen pečlivý výběr vám zajistí, že se ve své sauně budete cítit opravdu pohodlně. Abyste měli 100% jistotu, vybírejte saunu u takového prodejce, který vám umožní si ji vyzkoušet v plném provozu. Podívejte se na ovládání, vnitřní ergonomii a další prvky, které vám používání sauny zpříjemní. Zeptejte se, jaké má konkrétní sauna účinky, a porovnejte je se svými požadavky.

Od Vašek Brynda

Od mala se věnuje sportu, především sjezdovému lyžování a karate. Potom se zamiloval do lezení, ale uvědomil si, že mu na bříšku něco během studia na vysoké škole narostlo, a tak začal ještě běhat. Mimo to se věnuje přes čtyři roky linkbuildingu na webových stránkách jako je Testado.cz, či třeba Modio.cz a další. Hlavním cílem je dodělat školu a stát se ředitelem vesmíru.