Co vše je potřeba pro modeláž gelových nehtů?

Pokud se vrháte na modeláž gelových nehtů a pojmy jako polygel, akryl nebo finish jsou vám cizí, právě pro vás vznikl tento článek o tom, co všechno budete pro tvorbu gelových nehtů potřebovat. Z jakých produktů můžete vybírat, jak se s nimi zachází a v jakém kroku jej použijete. 

Podklad je základ

Jako každou modeláž začínáme podkladovou bází, označovanou také jako BASE. Měla by k přírodnímu nehtu skvěle přilnout, aby zajistila kvalitní základ pro odolnou manikúru. Vybírat můžete buď to z celé řady gel laků či podkladových gelů

Zpevňující třpytivá báze s bílým nádechem. Je středně pigmentovaná a má jemné třpytivé částice. Gellaky z řady MASTER jsou speciálně vyvinuté pro zpevnění přírodních nehtů na dlouhé týdny.

Stavba gelového nehtu

Po té, co je nehet připraven přecházíme k modelovacím neboli stavebním gelům, které hrají při modeláži hlavní roli. Nejen, že se s nimi tvoří umělý nehet, jsou také vhodné k prodlužování nehtů. K základním a nejoblíbenějším materiálům pro stavbu nehtu patří jednoznačně UV/LED gely. Mezi oblíbence se řadí díky své pevnosti a zároveň pružnosti. Využít můžete mimo jiné i akrylovou modeláž. Spojením akrylu a akrylového pudru ve správném poměru, získáte tzv. pastu, se kterou pak modelujete umělý nehet. Stavební gel můžete vybírat i ze široké palety tělových odstínů kamuflážních gelů. Ty se nejčastěji používají pro tvorbu francouzské manikúry. 

Pokud jste si doposud nevybrali žádný ze stavebních gelů, nezoufejte. Širokou nabídku těchto modelovacích gelů představují hybridní materiály, ke kterým se řadí akrygel. Díky své dobré přilnavosti a pevnosti se skvěle hodí na problémové nehty. Získá se kombinací akrylového prachu a gelu. Spojením nejlepších vlastností akrylové modeláže a UV gelů vznikl polyakryl gel, ze kterého byl unikátně vyvinut produkt polygel na nehty LUXI. Je vhodný i pro začátečníky, příjemně se s ním manipuluje, je vysoce přilnavý, pružný a odolný. V poslední řadě můžete použít obyčejný polygel, jehož základem je gel. 

TIP: Co způsobuje bílé skvrny na nehtech?

Úprava a zdobení gelových nehtů

Právě jsme dokončili modelaci, můžeme tedy přejít na úpravu a zdobení nehtů. Abyste docílili fosforeskujícího, metalického nebo glitrového vzhledu nehtů, použijte barevný UV/LED gel dle vaší libosti. Za pomoci gel laku v různých odstínech, můžete nejen zdobit gelovou modeláž, ale i provést kompletní úpravu přírodních nehtů, stejně jako s shellacem.

Rozhodnete-li se pro tvorbu jemných malovaných vzorů, doporučujeme použít Art Gel, silně pigmentovaný zdobící gel. Poměrně nové zdobení gelových nehtů představuje Cat Eye. Díky těmto magnetickým gelům vytvoříte originální efekt. Naopak french gely využijete, pokud jste se rozhodli pro francouzskou manikúru, pro kterou jsou speciálně vyrobeny. Zajímavé efekty připomínající vzhled barevného skla docílíte s použitím glass gel laku. Je spousta dalších gel laků vyvinutých právě pro zdobení nehtů, které jsou schopny různých zajímavých efektů, se kterými vaše nehty zazáří. Ať už se jedná o 3D gely nebo gely reagující na teplo. 

TIP: Jak si přestat kousat nehty

Finish pro odolnost gelovek

Dostáváme se k cíli, finish neboli top, je poslední krok k dokončení gelových nehtů. Aby byly vaše nehty odolné, zafixované a lesklé, doporučujeme nanést tzv. ukončovací gel. Nehty tak mohou vydržet daleko déle a bez poškození.

Od Vašek Brynda

Od mala se věnuje sportu, především sjezdovému lyžování a karate. Potom se zamiloval do lezení, ale uvědomil si, že mu na bříšku něco během studia na vysoké škole narostlo, a tak začal ještě běhat. Mimo to se věnuje přes čtyři roky linkbuildingu na webových stránkách jako je Testado.cz, či třeba Modio.cz a další. Hlavním cílem je dodělat školu a stát se ředitelem vesmíru.