Bio Rakytníková šťáva Weleda – recenze

S přicházejícím podzimem a chladnými dny je dobré posílit imunitu. Kromě vyvážené stravy a dostatku pohybu je to i zvýšení přísunu vitamínu C. Výborným zdrojem je rakytník řešetlákový, který dozrává v srpnu a září a plod vydrží na keři až do zimy.

Kromě vitamínu C je rakytník zdrojem vitamínu E, K, A a D a také bioflavonoidů (antioxidanty), tříslovin (působí příznivě na zažívání) a omega – 7, což je vzácná mastná kyselina, která se v přírodě vyskytuje jen zřídka.

Rakytníková šťáva od Weledy

Bio Rakytníková šťáva Weleda je vyrobena z čerstvých plodů šetrným způsobem a neobsahuje cukr, a díky tomu je vhodná i pro diabetiky. Šťáva je vhodná i pro vegany.

Chuťově se připravte na přírodní chuť rakytníku a vše co k němu patří. Rakytník sám o sobě má atypickou sladkokyselou chuť a díky šetrnému způsobu zpracování se tato chuť přenáší i do rakytníkové šťávy. Šťáva má tmavou oranžovou barvu. Zvláštní je i vůně šťávy, která vás může zarazit, ale to prostě k rakytníku patří. Před každým použitím byste měli lahvičku se šťávou protřepat, protože se na dně po delší době ukládá kal, který není na závadu.

Dávkování a způsoby využití

Kdo se na to cítí může bio rakytníkovou šťávu dávkovat na lžičkách, doporučená denní dávka je 1-2 čajové lžičky.

Šťáva se dá také rozmíchat ve vodě nebo čaji. Pokud je na vás šťáva příliš kyselá, lze ji zkombinovat například s jogurtem a ovocem, přidat do smoothie nebo do ranních cereálií.

Cena Rakytníkové šťávy

Cenově se pohybuje Rakytníková šťáva Weleda kolem 400,- Kč za 250 ml. Pokud se vám podaří vychytat slevu můžete se dostat třeba na 200,- Kč za 250 ml.

Pokud se vám cena zdá moc, můžete si zkusit vyrobit rakytníkovou šťávu nebo sirup doma.

TIP: Rakytníkový sirup: Proč ho pít a jak si ho připravit?

O značce Weleda

Weleda je švýcarská farmaceutická firma s téměř stoletou tradicí. Lékařka Ita Wegman, filozof Rudolf Steiner a chemik Oskar Schmiedel založili v roce 1921 společnost Weleda.

Vyvíjí trvale udržitelné produkty s použitím účinných ingrediencí pocházejících z přírody.

Plusy a mínusy

+ 100% bio šťáva bez přidaných látek– cena x domácí výroba
+ bez cukru (vhodné pro diabetiky a při dietě)– kyselá chuť
+ dlouholetá tradice firmy Weleda
+ pečlivě zabalené, uzávěr s dětskou pojistkou (zatlačit a otevřít)

Závěrečné hodnocení

Bio rakytníková šťáva má mnoho plusů a pokud překonáte počáteční kyselejší chuť přinese vám určitě jen samé pozitiva. Kromě samotného užívání na lžičce je možné ji míchat s jinými potravinami pro osvěžení jídelníčku.

Od Milena Snopovská

Studuji marketing, baví mě psát, vařit, cestovat a sportovat na rekreační úrovni (cyklistika, běžky, běhání, plavání a spoustu dalších). Nejraději mám chvíle strávené se svým bíglem Francisem.